Ψtalk: “Τι να κάνω; Να μείνω… ή να εξαφανιστώ;”

Ψtalk: “Τι να κάνω; Να μείνω… ή να εξαφανιστώ;”

Είχα σχέση από απόσταση 4 χρόνια και χωρίσαμε γιατί δν ήταν ψυχολογικά καλά έλεγε… Παρόλα αυτά έχουμε επικοινωνία.. Κι βλεπόμαστε ακόμα… Μ λέει ότι θέλει να με βλέπει.. Δεν θέλει να με χάσει αλλά δν θέλει σχέση.. Δεν του βγαίνει.. Γενικά αυτή τη περίοδο(ίσως νιώθει ότι πιέζεται) .. Εγώ τον αγαπάω πολύ.. Κι είμαι εκεί γιατί τον θέλω.. Αυτός με έχει εκτός από τα σοσιαλ.. Μόνο σε ένα..με έχει απλά να υπάρχει η λίγη επαφή.. . Τι να κάνω?να μείνω… Η εξαφανιστώ.. Περνάει ο καιρός έτσι… Από κοντά είναι τελείωςς διαφορετικός σε σχέση με όταν φεύγω.. Δν ξέρω πια πως να δράσω…

Από την Ευγενια


Αγαπητή Ευγενία θα ήθελα αρχικά να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες μαζί μας την ιστορία σου!

Κάθε ανθρώπινη σχέση προϋποθέτει καθημερινή δουλειά, αμοιβαία κατανόηση, ουσιαστική επικοινωνία και υπομονή για να ευδοκιμήσει. Η σχέση από απόσταση είναι αναμφισβήτητα μία περίπλοκη προσωπική επιλογή και η διατήρηση της εξαρτάται από πολλούς παράγοντες.

Λαμβάνοντας υπόψιν την κατάσταση που περιγράφεις, θα έλεγα πως ο πρώην σύντροφος σου μοιάζει κάπως μπερδεμένος αναφορικά με τα συναισθήματα και τις ανάγκες του, ενώ από την άλλη η δική σου επιθυμία, σύμφωνα με όσα ανέφερες είναι πιο σαφής.

Κανείς, εκτός από εσένα, δεν είναι σε θέση να σου πει ποιά είναι η ιδανική απόφαση, καθώς εσύ είσαι αυτή που θα εισπράξεις τις συνέπειες της. Θα σου πρότεινα ωστόσο να δώσεις λίγο χρόνο στον πρώην σύντροφο σου και να του εκφράσεις την ανάγκη σου να σου δώσει μια πιo ξεκάθαρη εικόνα της κατάστασης.

Στην περίπτωση που η θέση του παραμένει ίδια, καλό θα ήταν να λάβεις σοβαρά υπόψιν τις αντικειμενικές δυσκολίες καθώς και τις ευχάριστες στιγμές που δύναται να σου προσφέρει η συνέχεια αυτής της επαφής και τότε να καταλήξεις στην τελική σου απόφαση.

Είναι σημαντικό να μην ξεχνάμε πως η προσπάθεια που καταβάλει κανείς για τη σχέση του είναι αυτή ακριβώς που αντανακλά και το ενδιαφέρον του για αυτή. Ενώ λοιπόν θέλει να σε βλέπει και δε θέλει να σε χάσει, πρέπει να αναρωτηθείς ποιές είναι οι ενέργειες που κάνει προκειμένου να σε κρατήσει στη ζωή του.

Οι ερωτικές σχέσεις καταλαμβάνουν αναμφίβολα ένα μεγάλο κομμάτι της ζωής μας για το λόγο αυτό είναι σημαντικό οι επιλογές μας να μας ικανοποιούν, να λειτουργούν ως κίνητρο προσωπικής και αμοιβαίας εξέλιξης  και να μας δίνουν το περιθώριο να νιώθουμε αυτόνομοι αλλά ταυτόχρονα ασφαλείς.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories