Ψtalk: “Τι κάνεις όταν κάποιος σε προσβάλει;”
Ψtalk: “Τι κάνεις όταν κάποιος σε προσβάλει;”

Ψtalk: “Τι κάνεις όταν κάποιος σε προσβάλει;”

Καλησπέρα.
Θα ήθελα η αλήθεια είναι να το μοιραστώ ως ερώτημα και όχι σαν ιστορία.
Τι κάνεις ,και ποια η στάση σου όταν κάποιος σε προσβάλει , η σε υποτίμηση είτε μπροστά σε άλλους , είτε όταν είστε οι δυο σας.

Από τον/την: Κ


Αγαπητή-έ Κ.,

Η ερώτηση σου αφορά σε ένα πολύ σημαντικό θέμα, αυτό των ορίων. Αυτό που κάνεις επομένως είναι να θέσεις όρια σε αυτή τη συμπεριφορά.

Ο τρόπος που θέτει κανείς τα όριά του είναι πολύ προσωπικός και ξεκινά πρώτα από την αναγνώρισή τους. Αναγνώρισε ποια δικαιώματά σου καταπατά η προσβλητική συμπεριφορά που δέχεσαι, και τι συναισθήματα σου προκαλεί? Τι καλείσαι να υπερασπιστείς και να προστατέψεις?
Η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει αρκετά όσον αφορά το κομμάτι αυτό. Μέσα από τη θεραπευτική σχέση μαθαίνουμε με βιωματικό τρόπο να αναγνωρίζουμε τα όριά μας, καθώς και να τα θέτουμε με τρόπο που να ταιριάζει σε εμάς.

Αν η δυσκολία σου αφορά ένα συγκεκριμένο πρόσωπο, τότε ίσως θα χρειαστεί να συζητήσεις στα πλαίσια της ψυχοθεραπείας γύρω από τη δυναμική αυτής της σχέσης. Γιατί η σχέση αυτή συντηρεί το μοτίβο αυτό? Γιατί ο άνθρωπος αυτός έχει ανάγκη να σε προσβάλει και γιατί εσύ συντηρείς αυτή τη συμπεριφορά?

Αν πάλι σου είναι γενικά δύσκολο να θέσεις όρια, η ψυχοθεραπεία θα σε βοηθήσει να διερευνήσεις το γιατί και να δοκιμάσεις πιθανούς τρόπους που μπορείς να το κάνεις.
Σε καμία περίπτωση δεν σου αξίζει να δέχεσαι οτιδήποτε καταπατά τον εαυτό σου.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories