Ψtalk: “Πώς θα μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου και να μην τον πληγώνω;”

Ψtalk: “Πώς θα μάθω να αγαπώ τον εαυτό μου και να μην τον πληγώνω;”

Πως θα μαθω να αγαπω τον εαυτο μου και να μην τον πληγωνω;

Από τον/την: Εβελινα


Αγαπητή Εβελίνα, θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε για το θάρρος σου να μοιραστείς μαζί μας το πρόβλημα που σε απασχολεί. Η ερώτηση σου αν και είναι γενική και μπορεί να απαντηθεί με πολλούς τρόπους, είναι μια ερώτηση που έχει απασχολήσει πολλούς ανθρώπους σε κάποιο στάδιο της ζωής τους.

Αρχικά, θα ήθελα να σε συγχαρώ καθώς και μόνο η διαπίστωση ότι δεν αγαπάς όσο θα ήθελες τον εαυτό σου και ότι τον πληγώνεις δείχνει ένα άτομο που έχει αυτογνωσία, μια δεξιότητα που είναι ακρογωνιαίος λίθος όλων των σχέσεων που συνάπτουμε,μέσα στις οποίες είναι και η σχέση με τον εαυτό μας.

Πριν αναζητήσεις τρόπους να αγαπάς τον εαυτό σου, πρέπει πρώτα να μάθεις να τον σέβεσαι. Μην επικεντρώνεσαι στις αρνητικές πτυχές σου αλλά σε αυτά που είσαι καλή.Μόνο αν αρχίσεις να βλέπεις τα καλά σου στοιχεία, θα νιώθεις ότι αγαπάς τον εαυτό  σου. Συγκεντρώσου στο να αρχίσεις θετικές αλλαγές στα ζητήματα που σε απασχολούν, όπως π.χ. εργασία, υγεία. Ό,τι κι αν είναι, προσδιόρισε το και προχώρα με αποφασιστηκότητα. Αφιερώστε χρόνο σε σένα, διαλέξετε ρούχα που σε αναδεικνύουν, περιποιήσου τον εαυτό σου. Ακόμα κι αν δεν το πιστεύεις, δοκίμασε το καθώς μπορεί να σου δώσει θετική ώθηση ένα ωραίο ρούχο ή ένα χτένισμα. Το να βλέπεις κάθε μέρα τον εαυτό σου όμορφο και προσεγμένο είναι πολύ σημαντικό για να αρχίσεις να τον αγαπάς. Δεν πρέπει να κρίνεις αυστηρά τον εαυτό σου,  αλλά πρέπει να δώσεις χρόνο και να κάνεις υπομονή.

Προσπάθησε να  έχεις τον έλεγχο και είσαι υπεύθυνη για την ζωή σου και μην ξεχνάς να ακούς τη δική σου εσωτερική φωνή πριν αποφασίσεις κάτι για τον εαυτό σου.

Σε κάθε περίπτωση, αν αυτό το αρνητικό συναίσθημα προς τον εαυτό επιμένει και νιώθεις ότι χρειάζεσαι βοήθεια στο να το διαχειριστείς μπορείς να αναζητήσεις βοήθεια από ειδικό ψυχικής υγείας, προκειμένου να ανακουφιστείς.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories