Ψtalk: ”Νιώθω συνέχεια ότι θα πάθω έμφραγμα”

Ψtalk: ”Νιώθω συνέχεια ότι θα πάθω έμφραγμα”

Νιώθω συνέχεια ότι θα πάθω έμφραγμα, ενώ οι γιατροί λένε το αντίθετο, δεν έχω διάθεση για τίποτα.

Από τον: Βασίλη


Γεια σου Βασίλη,

αυτό που περιγράφεις φαίνεται ένα πολύ σκληρό και δυνατό συναίσθημα.
Οι πληροφορίες που μου δίνεις είναι πολύ λίγες γα να μπορέσω να απαντήσω πολύ συγκεκριμένα. Όμως από το συναίσθημα που μεταφέρεις, φαίνεται ότι αυτό που νιώθεις, και αφού οι γιατροί δεν βρίσκουν κάτι παθολογικό, είναι ένα σύμπτωμα μίας ψυχικής κατάστασης που θα μπορούσε να είναι άγχος.

Πολλές φορές όσα νιώθουμε ειδικά όταν έχουμε την τάση να τα κρατάμε μέσα μας, συσσωρεύονται κι όταν δεν βρίσκουν άλλη διέξοδο, μπορεί να εκφραστούν με κάποιο σωματικό σύμπτωμα. Είναι η προσπάθεια του οργανισμού μας να μας τραβήξει την προσοχή, να μας πει ότι κάτι ίσως έχουμε παραμελήσει, κάτι δεν κοιτάμε, κάποια ανάγκη μας δεν ακούμε…
Το έντονο και συσσωρευμένο άγχος μπορεί να εκδηλώνεται με αίσθηση πνιγμού, δυσκολία στην αναπνοή, βάρος στο στήθος, ταχυκαρδία, ακόμα και πόνους στην περιοχή της καρδιάς, αρρυθμίες, και άλλα τέτοια που μοιάζουν με παθολογικά αλλά δεν είναι.

Εφόσον έχεις αποκλείσει το ιατρικό ενδεχόμενο, θα σου έλεγα να επισκεφτείς κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας, για αρχή ψυχολόγο-ψυχοθεραπευτή και να ρίξεις λίγο φως στο συναισθηματικό κομμάτι σου.

Όλο αυτό όταν φτάνει να γίνει σωματικό είναι πολύ δύσκολο γιατί μοιάζει απρόβλεπτο, και νιώθουμε ότι δεν έχουμε τον έλεγχο. Αυτό μας κουράζει και μπορεί να μας κάνει να μην έχουμε διάθεση για τίποτα, μπορεί να αποτραβηχτούμε και να νιώσουμε ακόμα πιο μόνοι.
Αυτό που καταλαβαίνω, χωρίς να ξέρω πολλά είναι ότι ο εαυτός σου σου ζητάει φροντίδα. Έκανες πολύ καλά και μοιράστηκες εδώ αυτό που νιώθεις, είναι ένα πρώτο μεγάλο βήμα στην αυτοφροντίδα σου.

Θα σου έλεγα να συνεχίσεις σε αυτήν την κατεύθυνση και να βρεις έναν θεραπευτή που μπορεί να είναι μαζί σου σε όσα περνάς με φροντίδα και σεβασμό.
Άκου τον εαυτό σου και δώς’ του αυτό που χρειάζεται. Μόνο εσύ το ξέρεις αυτό, καλύτερα από τον καθένα.

Εύχομαι να νιώσεις καλύτερα άμεσα!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories