Ψalk: “Είμαι 16 χρόνων και νιώθω πως κανείς δεν με καταλαβαίνει”

Ψalk: “Είμαι 16 χρόνων και νιώθω πως κανείς δεν με καταλαβαίνει”

Είμαι σχεδόν 16 χρόνων και νιώθω πως κανείς δεν με καταλαβαίνει, οι φίλοι που έχω πλέον νιώθω πως δεν ενδιαφέρονται για εμένα, έχω νιώσει πολλές φορές απόρριψη από πολλά άτομα, ακόμα και άτομα της οικογένειας μου. Πλέον προτιμώ να μην μιλάω για τα προβλήματα μου και προσπαθώ να τα αγνοώ.

Από τον/την: Τ


Αγαπητό πρόσωπο (Τ),

Βρίσκεσαι σε ένα πολύ ιδιαίτερο αναπτυξιακό στάδιο, κατά το οποίο αναπτύσσεσαι με ραγδαίους ρυθμούς. Εν μέρει, αυτό που νιώθεις ενδέχεται να είναι κομμάτι της αναπτυξιακής σου διαδικασίας, η οποία συχνά συνοδεύεται από ψυχική δυσφορία. Νιώθω πολύ έντονα την αίσθηση της μοναξιάς που μοιράζεσαι μαζί μας, και θέλω να σου θυμίσω ότι η ανάπτυξη συχνά έχει την αίσθηση αυτή, ενός πολύ μοναχικού δρόμου.

Σε κάθε περίπτωση, σου αξίζει να μοιραστείς αυτό που βιώνεις μέσα στα πλαίσια μια θεραπευτικής σχέσης, η οποία θα είναι γεμάτη από αποδοχή για σένα συνολικά ως πρόσωπο. Μη διστάσεις να κοινοποιήσεις την ανάγκη σου αυτή σε κάποιον ενήλικα που εμπιστεύεσαι, ώστε να σε βοηθήσει να αναζητήσεις τη στήριξη που χρειάζεσαι αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή.

Θυμίζω επίσης ότι πάντοτε μπορείς να ανατρέξεις στις τηλεφωνικές γραμμές ψυχικής υποστήριξης για εφήβους. Τα «προβλήματά σου», όπως τα χαρακτηρίζεις, είναι άξια προσοχής, αποδοχής, και διερεύνησης και δεν θα πρέπει να τα αγνοείς σε καμία περίπτωση!

Είναι κομμάτια του πολύτιμου και μοναδικού εαυτού σου, που αναδεικνύεται και εξελίσσεται μέρα με τη μέρα!

Θα ήθελα να κλείσω με το να τιμήσω το θάρρος σου να μιλήσεις για τον προβληματισμό σου σε εμάς, είναι πραγματικά μία πολύ γενναία και συγκινητική πράξη!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories