Ψtalk: “Θα ήθελα να βρω αυτό το “χόμπι/αγάπη που το έκανε επάγγελμα””
Ψtalk: “Θα ήθελα να βρω αυτό το “χόμπι/αγάπη που το έκανε επάγγελμα””

Ψtalk: “Θα ήθελα να βρω αυτό το “χόμπι/αγάπη που το έκανε επάγγελμα””

Γεια σας!

Μόλις ανακάλυψα τη σελίδα σας κι έχω ενθουσιαστεί με αυτή την πρωτοβουλία.
‘Ενα μεγάλο ΜΠΡΑΒΟ λοιπόν, για αρχή, σε όσους αφιερώνουν χρόνο κι ενέργεια για κάτι τόσο σημαντικό.
Ήθελα να μοιραστώ τον προβληματισμό μου και να δω τη δική σας άποψη.

Προσωπικά, δεν είχα ποτέ στη ζωή μου αυτό το ένα πάθος, το ένα πράγμα που θα ήθελα να κάνω ως επάγγελμα στην υπόλοιπη ζωή μου.
Πολύ καλές επιδόσεις στο σχολείο, ένα καλό πανεπιστήμιο ακολούθησε, και τέλος μία πολύ καλή (θεωρητικά και φαινομενικά, καθώς αυτό είναι υποκειμενικό) δουλειά στο εξωτερικό.
Απολαμβάνω και είμαι ευγνώμων για όσα έχω και όσα μπορώ να έχω από τη δουλειά μου. Ωστόσο, δεν αισθάνομαι αυτή την προσωπική πληρότητα και ικανοποίηση.
“Δεν μπορεί να είναι μόνο αυτό η ζωή”.
Θα ήθελα να βρω αυτό το “χόμπι/αγάπη που το έκανε επάγγελμα” για να ζω “ελεύθερα” και η δουλειά να είναι ευχαρίστηση.

Έχω ξεκινήσει μια πορεία αυτοβελτίωσης, προσπαθώντας να με “ακούσω” και να με μάθω καλύτερα, μήπως έτσι εντοπίσω αυτό που θέλω, γιατί είμαι σίγουρη ότι βρίσκεται ήδη μέσα μου.

Πώς θα με συμβουλεύατε εσείς να το προσεγγίσω;

Σας ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Από τον/την: Κάπα


Αγαπητέ/ή Κάπα,

Σε ευχαριστούμε για τα καλά σου λόγια αλλά και για το θάρρος σου να μας γράψεις και να μοιραστείς τον προβληματισμό σου μαζί μας.

Είναι πολύ σημαντικό που αποφάσισες να ακολουθήσεις το μονοπάτι της αυτοβελτίωσης και να «ακούσεις» τον εαυτό σου όπως περιγράφεις. Ερωτήματα όπως : Πώς αισθάνομαι; Γιατί αισθάνομαι έτσι; Τι μου φταίει; Τι θα μπορούσα να κάνω αλλιώς; Ποιους στόχους μικρούς και εφικτούς για αρχή να θέσω; κ.α. , είναι οδηγός προς απάντηση. Ένα άτομο χωρίς αυτογνωσία και χωρίς ενδιαφέρον για την προσωπική του εξέλιξη δεν έχει κανένα έλεγχο στις αντιδράσεις του οι οποίες μπορούν να οδηγήσουν σε περισσότερο στρες και ανησυχία. Η άρνηση δεν είναι ποτέ η απάντηση.

Η αυτοβελτίωση και τα κίνητρα πάνε μαζί. Όταν βλέπεις τον εαυτό σου να εξελίσσεται, γεμίζεις με αισιοδοξία και κινητήριο δύναμη για να πιέσεις τον εαυτό σου για το καλύτερο. Είναι ένας συνεχής κύκλος που χρειάζεται να διατηρηθεί το κίνητρο και να δεσμευθείς στη συνεχή εξέλιξη.

Όσο αφορά στο τρόπο προσέγγισης η γνωστική αναδόμηση (χρησιμοποιείται στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπέια) είναι μία τεχνική που χρησιμοποιείται ευρέως από ψυχολόγους και ψυχοθεραπευτές, η οποία βοηθάει στον εντοπισμό δυσπροσαρμοστικών πεποιθήσεων και έπειτα στην αναπλαισίωσή τους σε νέες και πιο υγιείς. Οι πεποιθήσεις ρυθμίζουν το πώς σκεφτόμαστε, αισθανόμαστε, συμπεριφερόμαστε.

Όταν οι πεποιθήσεις αυτές δεν εξυπηρετούν τα ενδιαφέροντα και τις αξίες μας, μειώνουν την ικανότητά μας να είμαστε χαρούμενοι ή επιτυχημένοι. Η εφαρμογή της αναπλαισίωσης, έγκειται όχι στο να αγνοήσουμε την πραγματικότητα, αλλά στο να νοηματοδοτήσουμε τα ίδια γεγονότα με έναν τρόπο διαφορετικό, ο οποίος μας κινητοποιεί και μας εμπνέει. Είναι σημαντικό να κατανοήσουμε ότι οι πεποιθήσεις δεν προέρχονται τόσο από τα ίδια τα γεγονότα όσο από την αντίληψή μας γι’ αυτά.

Εσύ είσαι ο αφηγητής στην ιστορία της ζωής σου. Συχνά θα είσαι πρωταγωνιστής , με διαφορετικούς χαρακτήρες. Με το να ξαναγράψεις την ιστορία σου, μπορείς να αναπλαισιώσεις τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεσαι, ορισμένες αναμνήσεις του παρελθόντος και να εμβαθύνεις στο πως θέλεις να βλέπεις τη ζωή σου!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories