Ψtalk: “Έχασα την εμπιστοσύνη προς τη φίλη μου”

Ψtalk: “Έχασα την εμπιστοσύνη προς τη φίλη μου”

Γεια σας. Απο το Γυμνάσιο εκανα παρέα με μια κοπελα τη Μαρία (ναι συνωνοματες). Την οποια την ειχα πολυ ψηλα σαν ατομο γιατι ηταν η μονη που εμπιστευομουν. Γενικα σαν ατομο μου εχει σταθεί αρκετά ομως εκανε παντα πραξεις που εχασαν την εμπιστοσύνη μου προς αυτή. Πέρισυ στην τριτη λυκείου ηταν το αποκορύφωμα και δε της εδωσα αλλη ευκαιρία,ετσι σταματησα να της λεω τα προσωπικα μου χωρις αυτο να σημαινει οτι σταματησαμε και παρεα(άλλωστε ειμαστε στην ιδια παρεα δυσκολο να ξεκοψουμε εντελως). Τωρα τελευταία λογω καραντινας βγαιναμε αρκετα συχνα εδω στη γειτονια μαζι με την παρεα μου και τη μαρια και μου εδειξε με διαφορους τροπους οτι πλεον εχει αλλαξει και προσπαθει αρκετα να με “κερδισει” πισω. Και νομιζω θέλω να της δωσω μια ακομα ευκαιρια. Αλλα δε ξερω τι ακριβως να κανω.

Από τον/την: Μαρία


Αγαπητή Μαρία, καταρχήν σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες μαζί μας τον προβληματισμό σου. Όντως η φιλία είναι ένα θέμα που απασχολεί πολλούς ανθρώπους, καθώς όλοι έχουμε αναρωτηθεί κάποια στιγμή στη ζωή μας ποιους ανθρώπους θεωρούμε φίλους μας. Από όσα διηγείσαι καταλαβαίνω ότι αυτή η κοπέλα ήταν ένα άτομο που θαύμαζες και ένιωθες πολύ κοντά σου, ήταν η μόνη που εμπιστευόσουν όπως λες. Ένα άτομο που σου στάθηκε πολλές φορές. Παρόλα αυτά έκανε και κάποιες πράξεις που δημιούργησαν ρήγμα στη σχέση σας και απομακρυνθήκατε.

Η φιλία είναι ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία στη ζωή κάθε ανθρώπου, άλλες φιλίες είναι διαχρονικές άλλες σύντομες, άλλες φιλίες έχουν εντάσεις  και άλλες κυλούν ήρεμα μέσα στο χρόνο. Όπως και να έχει η φιλία είναι μία κοινωνική σχέση που επιδιώκουμε να έχουμε και κάθε φίλος που έχουμε είναι διαφορετικός και παίζει διαφορετικό ρόλο στη ζωή μας. Η αλήθεια είναι ότι  δεν υπάρχει φιλία χωρίς εμπιστοσύνη. Οι καλοί φίλοι είναι πιστοί. Απολαμβάνουν ο ένας την παρέα του άλλου, στηρίζουν ο ένας τον άλλο σε δύσκολες στιγμές, κάνουν θυσίες για να βοηθήσουν. Ωστόσο, δεν είναι όλοι οι φίλοι ικανοί για να εκτιμήσουν ή να απορροφήσουν όλα όσα έχουμε να πούμε και για αυτό χρειάζεται να βάζουμε ένα φίλτρο μερικές φορές στο τί λέμε αναλόγως με το ποιον  έχουμε απέναντί μας. Η φίλη σου εφόσον σου στάθηκε αρκετά, όπως λές δεν μου φαίνεται για άτομο με κακές προθέσεις απέναντι σου. Σίγουρα, είναι λυπηρό που έχασε την εμπιστοσύνη σου αλλά το γεγονός ότι προσπαθεί να σε κερδίσει επιβεβαιώνει την παραπάνω εικόνα.

Η περίοδος της καραντίνας, είχε πολλές ιδιαιτερότητες ανάμεσα στις οποίες ήταν ότι άφησε χώρο στους ανθρώπους να σκεφτούν και να πάρουν κάποιες αποφάσεις. Επομένως δεν είναι απίθανο η φίλη σου όντως να εντόπισε κάποια στοιχεία στο χαρακτήρα της που δεν ήταν τόσο καλά και να προσπαθεί να τα αλλάξει. Όλοι οι άνθρωποι έχουμε προτερήματα και ελαττώματα, το σημαντικό είναι να προσπαθούμε να τα εντοπίσουμε και να βελτιωνόμαστε. Το αν θα της δώσεις μια ευκαιρία είναι μια απόφαση που πρέπει να πάρεις αφού ζυγίσεις τι κερδίζεις και τι χάνεις από αυτή τη σκέψη και αν αυτά που χάνεις δεν είναι τόσο σημαντικά για σένα.Όπως σε κάθε σχέση, έτσι και στη φιλία μπορεί να υπάρξουν παρεξηγήσεις, παράπονα και προβλήματα. Αν κάτι λοιπόν, σε πειράζει είναι καλό να εκφράζεις τα συναισθήματά σου άμεσα στη φίλη σου. Αυτό είναι το βασικότερο και σημαντικότερο συστατικό κάθε σχέσης: η ουσιαστική επικοινωνία ακόμα και αν αυτό σημαίνει την έκφραση δυσάρεστων συναισθημάτων και σκέψεων. Μόνο έτσι θα μπορέσεις να αξιοποιήσεις πλήρως τη δεύτερη ευκαιρία που θα δώσεις στη φίλη σου.

Σε κάθε περίπτωση να θυμάσαι ότι είσαι αρκετά δυνατή και μόνο που προσπαθείς να δεις τα θετικά στοιχεία της σχέσης και να προσπαθήσεις.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories