Ψtalk: “Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών”

Ψtalk: “Είμαι παιδί χωρισμένων γονιών”

Είμαι παιδί χωρισμενων γονιών εδώ και 7 χρόνια περίπου, χωρίς φυσιολογικό διαζύγιο. Ήμουν μάρτυρας μάλιστα, σε μικρή ηλικία, του ξυλοδαρμού της μητέρας μου από τον πατέρα μου. Μέχρι και σήμερα αποτελεί τεράστιο εμπόδιο στις σχέσεις μου με άντρες και δεν έχω καταφέρει να το ξεπεράσω. Με τον πατέρα μου δεν ξαναμιλησαμε. Ελπιζω στο μέλλον αυτό το γεγονός να πάψει να με προσδιορίζει.

Από τον/την: Ανώνυμη


Αγαπητή Ανώνυμη,

Καταλαβαίνω ότι αυτή η πράξη βίας από τον πατέρα σου προς την μητέρα σου ήταν ένα πολύ άσχημο και δύσκολο βίωμα το οποίο έχει αποτυπωθεί μέσα σου. Όταν βιώνουμε κάτι, είτε ευχάριστο, είτε δυσάρεστο, το βιώνει και το σώμα μας, καθώς αυτό μας συνοδεύει πάντα σε ότι κάνουμε. Αυτό σημαίνει ότι πιθανόν το βλέμμα σου, οι μύες σου, το πώς ένιωσες τότε κι άλλες αντιδράσεις που μπορεί να είχες, είναι στοιχεία που τα κουβαλάς μέχρι και σήμερα, καθώς όπως είπες δεν του έχεις μιλήσει από τότε. Όλα αυτά μπορεί στην καθημερινότητα σου να “κοιμούνται”, αλλά όταν πρόκειται να σε πλησιάσει ένας άντρας και να συνδεθείς πιο στενά μαζί του, να ξυπνάνε. Να ξυπνάνε όλα αυτά που σου θυμίζουν, μεταξύ άλλων, ότι δεν είσαι ασφαλής, οπότε με έναν τρόπο να ξυπνάει το κορίτσι που ήσουν τότε.

Για να πάψει όπως λες να σε “προσδιορίζει” το γεγονός αυτό θα πρέπει με κάποιον τρόπο να εκφράσεις στον πατέρα σου τα πραγματικά συναισθήματα που τρέφεις για εκείνον. Το ξέρω ότι είναι πολύ δύσκολο, όμως όχι ακατόρθωτο γιατί πλέον δεν είσαι το μικρό κορίτσι που ήσουν τότε. Χρειάζεται δηλαδή να αποδεσμεύσεις κομμάτια του εαυτού σου που έχουν μείνει στο τότε και να τα φέρεις στο τώρα. Έτσι θα νιώσεις πιο δυνατή! Μπορείς για αρχή αν θέλεις να γράψεις ένα γράμμα στον πατέρα σου που θα του εκφράζεις ότι έχεις μέσα σου άκριτα, χωρίς λογοκρισία. Το γράμμα αυτό εσύ θα αποφασίσεις αν θέλεις να του το δώσεις ή όχι. Δεν σε υποχρεώνει κανείς για το τι θα κάνεις. Είναι σημαντικό λοιπόν να ενδυναμώσεις τον εαυτό σου είτε με την βοήθεια κάποιου ειδικού, είτε μόνη σου για να αντιμετωπίσεις κάποια στιγμή τον πατέρα σου. Το σίγουρο είναι ότι δεν μπορείς να τον αποφεύγεις για πάντα, γιατί τότε και η σχέση σου με τους άντρες θα είναι δύσκολο να βελτιωθεί..

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories