Ψtalk: ”Εδώ και χρόνια προσπαθώ να αδυνατήσω και δεν τα καταφέρνω.”
Ψtalk: ”Εδώ και χρόνια προσπαθώ να αδυνατήσω και δεν τα καταφέρνω.”

Ψtalk: ”Εδώ και χρόνια προσπαθώ να αδυνατήσω και δεν τα καταφέρνω.”

Εδώ και χρόνια προσπαθώ να αδυνατήσω και δεν τα καταφέρνω, πάντα το αφήνω για την επόμενη μέρα, επόμενη εβδομάδα, μήνα. Δεν είμαι ευχαριστημένη με τον εαυτό μου αλλά ταυτόχρονα είμαι και αδύναμη στο να παρω σοβαρές αποφάσεις στην ζωή μου.

Από την: Φιλίτσα


Φιλίτσα μας αγαπημένη,

Αρχικά να σε ευχαριστήσουμε για το μοίρασμά σου, και που μας δίνεις τη δυνατότητα να συναντηθούμε σε ένα κοινό σημείο μέσα από τις κοινές αλλά και μοναδικές εμπειρίες μας.

Στο μοίρασμά σου λοιπόν ακούω δύο κομμάτια. Το ένα αφορά το ότι θέλεις να αδυνατίσεις, καθώς δεν είσαι ικανοποιημένη με τον εαυτό σου, όπως μας λες. Το άλλο αφορά την αδυναμία που αισθάνεσαι ώστε να το πάρεις σοβαρά απόφαση, και την συνεπακόλουθη αναβλητικότητα σου μπροστά σε όλο αυτό, που διαιωνίζει για χρόνια την κατάσταση.

Κάπως μοιάζει λοιπόν στη ζυγαριά να υπερτερεί το δεύτερο κομμάτι, αυτό που αναβάλει και που δεν το παίρνει απόφαση. Αυτό λοιπόν το κομμάτι που νιώθει αδύναμο, σαν να είναι παραδόξως το δυνατό αφού καταφέρνει να «περνάει το δικό του». Εμποδίζει λοιπόν το άλλο σου το κομμάτι, αυτό που θέλει να αλλάξει, αυτό που θέλει να προσπαθήσει να νιώσει  ικανοποιημένο με την εικόνα του. Και νιώθω ότι αυτό το κομμάτι σαν να βρήκε λίγο δύναμη να εκφράσει και να μοιραστεί μαζί μας την ανάγκη του, σαν να μπήκε λίγο μπροστά και να απέκτησε φωνή. Εγώ πάντως το ακούω καθαρά και ελπίζω να βρει σιγά σιγά κι άλλη δύναμη, και να κάνει ακόμη ένα βήμα!

Μπορώ επομένως να καταλάβω απόλυτα το ότι δεν είσαι ευχαριστημένη με την εικόνα σου, και δεν είσαι ευχαριστημένη με την αναβλητικότητά σου σε σχέση με όλο αυτό, αλλά ο εαυτός σου σίγουρα είναι πολλά παραπάνω από αυτά! Ίσως χρειάζεται να αρχίζεις να αφουγκράζεσαι και τα υπόλοιπα κομμάτια σου που προσπαθούν να βρουν τη δύναμη ν’ ακουστούν και να προσπαθήσουν!

Η θεραπευτική σχέση είναι μία συνθήκη μέσα στην οποία μπορείς να ανακαλύψεις όλα σου τα κομμάτια, να ακούσεις όλες σου τις αντιθετικές και συγκρουόμενες ανάγκες, να διερευνήσεις τη σχέση σου με την εικόνα του σώματός σου καθώς και τη σχέση σου με το φαγητό. Η προσπάθεια αυτή που θέλεις να κάνεις, ίσως τελικά μοιάζει να μην αφορά απλά και μόνο την εικόνα σου, αλλά τη σχέση σου με τον εαυτό σου. Και η προσπάθεια να βρει κανείς την αυτό-αποδοχή και να χτίσει μια αρμονική σχέση με τον εαυτό του, είναι μια προσπάθεια δύσκολη, για να την κάνει μόνος. Σου αξίζει λοιπόν να την μοιραστείς μέσα στη θεραπευτική σχέση, κι ελπίζω να τα καταφέρεις!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories