Ψtalk: “Δεν έχω όρεξη να βγω από το σπίτι, προτιμώ να βγω μόνη μου για περπάτημα, δεν έχω όρεξη να κάνω τα χόμπι μου”

Ψtalk: “Δεν έχω όρεξη να βγω από το σπίτι, προτιμώ να βγω μόνη μου για περπάτημα, δεν έχω όρεξη να κάνω τα χόμπι μου”

Εχω θέμα με το άγχος μου που το έχω διαχειριστεί σε μεγάλο βαθμό, δίνω πανελλήνιες φέτος και η πίεση αυτόν τον καιρό είναι τόσο μεγάλη που δεν όρεξη αυτές τις μέρες κυρίως αυτή τη βδομάδα να κάνω τίποτα. Δεν έχω όρεξη να βγω από το σπίτι, προτιμώ να βγω μόνη μου για περπάτημα, δεν έχω όρεξη να κάνω τα χόμπι μου, δεν έχω όρεξη να διαβάσω αν και το κάνω γιατί πρέπει.. Θέλω απλά να κοιμάμαι να βλέπω youtube και να παίζω play station😢😢😢 Δεν έχω όρεξη ούτε να μιλήσω με παρέες μου με εξαίρεση τα πολύ κοντινά μου άτομα.
Στην αρχή της χρονιάς πήγα σε ψυχολόγο για να με βοηθήσει να διαχειριστώ το άγχος μου και κάναμε πολύ μεγάλη δουλειά και με βοήθησε πάρα πολύ.

Από τον/την: Δήμητρα


Αγαπητή Δήμητρα,

Μοιάζεις να βρίσκεσαι σε μια φάση παύσης και μοιάζει να την έχεις πραγματικά ανάγκη. Οι πανελλήνιες είναι έτσι κι αλλιώς μία πολύ ψυχοπιεστική συνθήκη, πόσο μάλλον τώρα που συνέβη και ό,τι συνέβη λόγω πανδημίας. Στα δικά μου αφτιά η παύση που κάνεις ακούγεται πολύ οκ, ίσως σε βοηθήσει να μπεις ακόμη πιο δυναμικά στην τελική ευθεία.

Επίσης, αν καταλαβαίνω καλά φαίνεται να χρειάζεσαι μια απόσταση από τους γύρω σου, να μείνεις λίγο με τον εαυτό σου, να είσαι εσύ η ίδια η συντροφιά σου. Και αυτό το βρίσκω πολύ όμορφο και πολύ χρήσιμο, γιατί σέβεσαι τις ανάγκες σου και βάζεις προτεραιότητα τον εαυτό σου. Παράλληλα λες ότι διαβάζεις γιατί πρέπει και αυτό είναι αξιοθαύμαστο, γιατί δείχνει την αφοσίωσή σου.

Έκανες πάρα πολύ καλά που δούλεψες το άγχος σου με τη βοήθεια ενός ψυχολόγου, και αν ξανανιώσεις την ανάγκη να κάνεις το ίδιο, να το κάνεις!

Ελπίζω το άγχος σου να το μετουσιώσεις σε δημιουργικότητα και να πετύχεις το στόχο σου γιατί σου αξίζει! Πολύ καλή σου επιτυχία!!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories