Ψtalk: “Ο σύντροφός μου λέει πως δεν είναι έτοιμος να συγκατοικήσουμε”

Ψtalk: “Ο σύντροφός μου λέει πως δεν είναι έτοιμος να συγκατοικήσουμε”

Καλησπέρα σας Συγχαρητήρια για αυτό το οποίο κάνετε! Είμαι η Ιωάννα είμαι 25 χρονών και έχω σχέση εδώ και 8 χρόνια, σπουδασαμε σε διαφορετικές πόλεις με τον φίλο μου πέρασα με πολύ δύσκολα, όμως παραμείναμε μαζί. Το πρόβλημα μου είναι πως δεν έχουμε ζήσει την συγκατοίκηση σε μεγάλο βαθμό, δεν έχουμε ζήσει το πολύ μαζί. Εγώ θέλω να μείνουμε μαζί να δοκιμάσουμε την σχέση μας και έτσι εκείνος λέει πως δεν είναι έτοιμος για ένα τέτοιο βήμα από τα 25 γιατί το να μείνουμε μαζί σημαίνει πως πρέπει να επισημοποιήσουμε την σχέση μας. Εγώ δεν θέλω κάτι τέτοιο θέλω μόνο να μείνουμε μαζί. Μένει στο από πάνω σπίτι από τους γονείς του, και του εξήγησα πως να πάμε να βρούμε ένα άλλο σπίτι να μείνουμε γιατί και εγώ δεν θελω στο συγκεκριμένο σπίτι. είμαστε 8 χρόνια μαζί και ζήτημα να έχουμε μείνει έναν μήνα μαζί στο ίδιο περιβάλλον. Πηγαίνω στο σπίτι του κανονικά βλέπουμε ταινίες, σειρές όμως δεν μένω εκεί , γιατι και εκείνος δεν αισθάνεται ακόμη έτοιμος επειδή από κατω είναι οι γονείς του, του εξήγησα πως εγώ δεν το μπορώ άλλο αυτό το πράγμα και πως δεν μπορώ να αφήσω τα χρόνια να περνανε ν και να μείνουμε μαζί όταν εκείνος νιώθει την ανάγκη να επισημοποιήσουμε την σχέση σας, και τότε να διαπιστώσουμε αν ταιριάζουμε η όχι.

Από τον/την: ioanna


Αγαπητή Ιωάννα,

Όπως περιγράφεις τα γεγονότα, μοιάζει να βρίσκεσαι σε μια κατάσταση όπου οι συναισθηματικές ανάγκες δύο ανθρώπων έρχονται σε αντίθεση. Εσύ έχεις την πρόθεση να ζήσεις με τον σύντροφο σου στο ίδιο περιβάλλον, να γνωρίσεις όλες τις πτυχές του χαρακτήρα του και να καταλήξεις αν ταιριάζεις με αυτόν τον άνθρωπο , ενώ εκείνος δεν νιώθει την ετοιμότητα που νιώθεις εσυ και ίσως προτιμάει διαφορετικό ρυθμό στη σχέση σας από ότι εσύ. Το ερώτημα είναι αν αυτή η διαφορά στον ρυθμό της σχέσης είναι κάτι που εσύ μπορείς να αντέξεις, προκειμένου να είστε μαζί;

Η απάντηση ωστόσο για να δοθεί θα πρέπει αρχικά να κάνεις ένα εσωτερικό ξεκαθάρισμα προκειμένου να καταλήξεις σε ΄μια λίστα με τα δικά σου ‘θέλω” από αυτή την σχέση.
Ακόμη,σε μια σχέση δύο ανθρώπων συχνά υπάρχουν φορές όπου και οι δύο πλευρές δεν μπορούν να μπούν ο ένας στη θέση του άλλου. Για αυτό το λόγο ίσως θα ήταν χρήσιμο να κάνετε ένα βήμα πίσω, να δώσετε χώρο να ακουστούν οι ανάγκες και των δύο και σεβόμενοι αυτές να αποφασίσετε αν θέλετε να κάνετε αμοιβαίες υποχωρήσεις ο καθένας στα δικά του θέλω ώστε να συνεχίσετε να είστε μαζι. Να βρείτε συνεργατικά ένα τρόπο να ικανοποιείτε τις ανάγκες σας χωρίς να καταστρατηγούνται οι ανάγκες του άλλου. Υπάρχει περίπτωση να μπορέσετε να βρείτε τη χρυσή τομή, δηλαδή σταδιακά εσύ να μένεις κάποιες μέρες μαζί του για να δείτε πως πάει και αν ταιριάζετε αλλα και εκείνος να μην νιώθει ότι πνίγεται εφόσων δεν θα έχει “επισημοποιηθεί” η σχέση. Ωστόσο , για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει και οι δύο πλευρές να το θέλουν και να έχουν ως στόχο τη διατήρηση της σχέσης, ανεξάρτητα από το πόσο “επίσημη” θα είναι.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα είχε ένα νόημα μελλοντικά, είναι να μπορέσεις να καταλάβεις αν εσύ θέλεις να συγκατοικήσεις με αυτόν τον άνθρωπο για να νιώσεις ότι η σχέση προχωράει μετά από 8 χρονιά αλλά και πως θα επηρέαζε τα αισθήματα σου προς τον σύντροφο σου το ενδεχόμενο μη πραγματοποίησης αυτής της συγκατοίκησης.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories