Ψtalk: “Επιτέλους θα φύγει αυτή η καχυποψία από πάνω μου?”

Ψtalk: “Επιτέλους θα φύγει αυτή η καχυποψία από πάνω μου?”

Καλησπερα.. Λογω οτι ο πατέρας μου ειναι ατακτος και δεν. Εχει χωρισει με την. Μητέρα μ ειχα μια. Σχεση που εκανε ακριβως τα ιδια οπως ο πατερας μου και δεν τον χωριζα.. Αλλα μετα απο. Ψυχανάλυση 2 χρονια απο πατο π ήμουν εφτασα ψηλα σε θεμα αυτοεκτιμησης κ.α

Τωρα εχω μια σχεση 1 χρονων και αγχωνομαι καποιες φορες μηπως και αυτος ειναι στο. Ιδιο σακι με τους άλλους.. Αλλα μου χει πει να μην. Αγχωνομαι δεν. Υπάρχει λογος.. Πως επιτελους θα φυγει αυτη η καχυποψία απο πανω μου? Θα μαι συνεχεια μαυτο το. Φοβο? Ευχαριστω

Από τον/την: Μαρίκα Μ. Ν.


Καλησπέρα Μαρίκα,

Αν καταλαβαίνω καλά εκφράζεις μια ανησυχία αν εφ όρου θα ζεις με το φόβο μήπως ο σύντροφός σου απιστήσει.. Ακόμη και χωρίς ενδείξεις νιώθεις ανασφαλής και δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς τον άνθρωπό σου, ο οποίος είναι και υποστηρικτικός μαζί σου. Νιώθω σαν να παλεύουν δύο κομμάτια μέσα σου.

Το πρώτο είναι ένα κορίτσι που έχει βιώσει την απιστία ως παρατηρητής στη σχέση των γονιών σου, ενώ στη συνέχεια αναπαρήγαγε το μοτίβο αυτό στη δική του συντροφική σχέση, ενδεχομένως για να ανατρέψει με κάποιο τρόπο την ιστορία. Το δεύτερο είναι μία γυναίκα που αποφασίζει να δουλέψει θεραπευτικά με τον εαυτό της και τα βιώματά της, να τα επεξεργαστεί και να δημιουργήσει κάτι νέο και ασφαλές.

Κατά την προσωπική μου άποψη θα πρότεινα να αγκαλιάσεις και τα δύο αυτά κομμάτια σου, και να τους επιτρέπεις να υπάρχουν μέσα σου. Με αυτόν τον τρόπο θα συμφιλιωθούν και ενδεχομένως ο φόβος και η καχυποψία σου να μην σε ταλαιπωρούν το ίδιο στο εξής.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories