Ψtalk: “Είναι στιγμές που πέφτω..κ αφήνω κάποιες καταστάσεις του παρελθόντος να ξαναβγούν στην επιφάνειά”

Ψtalk: “Είναι στιγμές που πέφτω..κ αφήνω κάποιες καταστάσεις του παρελθόντος να ξαναβγούν στην επιφάνειά”

Εχω κάνει ψυχοθεραπεία κοντά 3 Χρόνια συνεχόμενα…με εχει βοηθήσει πολυ κ αυτη την στιγμη προσπαθώ να κάνω πραξη ολα οσα έχω δει μεσα απ αυτην την διαδικασία..αναγνωριζω τα συναισθήματα μου κ απο πού προέρχονται..παιδικα βιώματά πεποιθήσεις που μου το ετσι θέλουν μας εβαλαν..γονεις κοινωνία..Είναι στιγμες που πεφτω..κ αφηνω κάποιες καταστάσεις του παρελθόντος να ξαναβγούν στην επιφάνειά..συγκεκριμένα απο τη παλια μου σχέσης που οσο κ να εχω προσπαθήσει μετα το χωρισμό μας…δν εχω αυτο που αξίζω.. πέρασα άσχημες κ δύσκολες καταστάσεις κ αυτο ηταν αιτια να ξεκινήσω την ψυχοθεραπεία…μέσα απο τον εαυτο μου προσπαθώντας πάντα γιατι θέλει πολυ δουλεια θα ηθελα να ήμουν ξανα μαζι του…κ καθε φορα μου ρίχνει μια σπρωξια κ χανομαι παλι πισω…αυτη ρην φορα εχω υποσχεθεί να προχωρησω μπροστα…ολο αυτο με ποναει …μπρος πισω μπρος πισω…αυτο που βιώνω είναι πως τωρα πρπεπι να πειθάρχησω στις σκεψεις μου κ στα συναισθήματα μου…εχω αναγκη την αγάπη κ τγν αποδοχη οπως ολοι μας κα κανουμε πάντα κάτι για να μας δεχτούν οι αλλοι αυτο θέλω να σταματήσω .να ειμαι ελεύθερη να ειμαι ο εαυτος μας..να μπορώ να εκφράσω τις ανάγκες μ χωρίς τι θα που οι άλλοι…οικογενια ..εργασία…φιλοι…αυτά θέλω να μαθω να διαχειρίζομαι κ εκει χρειάζομαι να μου πειτε πως μπορώ να το καταφέρω…κ σκέφτομαι τον πρωην μου γιατι δεν εχω κάτι σε σχέση.κ όταν καταφερα να κανω μια σχεση για 6 μηνες Δυστυχώς αντι να παω μπροστα με πήγε πισω..με ταλαιπώρησε πολυ…ζητω την κατανόηση σας για την εκτενές μου σκεψη..σας ευαχριστω σας φιλω περιμένω την απαντηση σας…

Από τον/την: Σοφια Αγαπη πίστη κ ελπίδα


Αγαπητέ/ή Σοφια Αγαπη πίστη κ ελπίδα,

Όλοι έχουμε νιώσει την ανάγκη για αποδοχή και είναι στιγμές που ψάχνουμε την ασφάλεια στη ζωή μας. Όμως, συχνά δεν την αναζητούμε εκεί που πρέπει, αλλά εκεί που έχουμε συνηθίσει να ψάχνουμε.

Η επιβεβαίωση που αναζητάς από το κοινωνικό σύνολο δεν καθορίζει την αξία σου. Την αξία σου την καθορίζεις εσύ με όσα πιστεύεις για τον εαυτό σου. Μ’ αυτά που εσύ εκτιμάς και όχι μ’ αυτά που αποδέχεται ο κόσμος.

Το ερώτημα που προκύπτει είναι τι προσδοκίες έχεις με αυτή τη συμπεριφορά;

Θες να γίνεις αρεστή ή να γίνεις καλύτερή;

– Άκου τα συναισθήματά σου, τις σκέψεις σου και θα αντικρίσεις τον εαυτό σου.

– Κατανόησε ποιες είναι οι πραγματικές σου ανάγκες. « Τί είναι αυτό που πραγματικά χρειάζομαι τώρα;».

– Κατέγραψε τις καταστάσεις εκείνες που θα ήθελες να γίνεις πιο διεκδικητική. Κάνε έναν κατάλογο τον οποίο θα έχεις κατά νου καθώς εξασκείσαι σε νέες συμπεριφορές και δεξιότητες επικοινωνίας.

– Εξέφρασε τις ανάγκες σου με κατάλληλο τρόπο, χρησιμοποιώντας το α’ ενικό πρόσωπο και με όση περισσότερη σαφήνεια γίνεται.

– Η αυτοπεποίθηση, ο αυτοσεβασμός, η αυτοεκτίμηση, η αντίληψη «ότι είμαστε όλοι διαφορετικές προσωπικότητες», δεν έχουν αναπτυχθεί σωστά. Είπες ότι έκανες ψυχοθεραπεία, καλό θα ήταν να δουλέψεις το κομμάτι αυτό σε μια θεραπευτική σχέση εκ νέου, προκειμένου βγεις από το «πέπλο ασφάλειας» στο οποίο έχεις μάθει.

-Αγάπα τις ανασφάλειες σου, αποδέξου την ύπαρξή τους και αν χρειαστεί χρησιμοποίησέ τες ως προνόμιο και όχι ως εμπόδιο.

-Θυμήσου πως εσύ αποφασίζεις το χρώμα της ζωής σου.

Όσο αφορά το κομμάτι των σχέσεων, όταν ο ένας από τους δύο δεν εκτιμά αρκετά τον εαυτό του, η συνεχής ανάγκη για αποδοχή-επιβεβαίωση προέρχεται σαφώς από την ανασφάλεια. Η καλύτερη «φίλη» της ανασφάλειας είναι η επιβεβαίωση. Η ανασφάλεια συνδέεται με μία λέξη: Ανεπάρκεια. Η λέξη αυτή κρύβει χιλιάδες αναπάντητα ερωτήματα μέσα της.

Η υπέρμετρη υποχωρητικότητα που επιδεικνύεις , κάνοντας στην άκρη τα δικά σου θέλω , θα σταματήσει μέσα από μια σταδιακή διαδικασία, όπου οι αλλαγές δεν θα συμβούν από τη μια μέρα στην άλλη. Θυμήσου: οι υγιείς σχέσεις επιτυγχάνονται μόνο όταν αυτά που δίνεις και αυτά που παίρνεις βρίσκονται σε μια ισορροπία.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories