Ψtalk: “Εγώ τους διώχνω ή μόνοι τους φεύγουν;”

Ψtalk: “Εγώ τους διώχνω ή μόνοι τους φεύγουν;”

Κανω ψυχοθεραπεια τα τελευταια 2 χρονια με βοηθησε αρκετα να καταλαβω καποια πραγματα που ενω τα “κοιτουσα” δεν τα εβλεπα απλα εχω ενα ερωτημα και ακομα δεν εχει λυθει και δεν ξερω αν θα λυθει οι ανθρωποι δεν μενουν διπλα μου ειτε ερωτικα ειτε φιλικα εγω τους διωχνω η μονοι τους φευγουν αφου εχουν παρει οτι χρειαζονται απο μενα?

Από τον/την: Λοξανδρα


Καλησπέρα Λοξάνδρα,

Αν καταλαβαίνω καλά αναρωτιέσαι αν ευθύνεσαι εσύ για το γεγονός ότι οι άνθρωποι με τους οποίους σχετίζεσαι έχουν την τάση να απομακρύνονται από σένα.. Μοιάζεις να έχεις διανύσει βήματα στη θεραπεία σου και να βρίσκεσαι μπροστά σε ένα κομβικό σημείο που συνειδητοποιείς τον τρόπο που σχετίζεσαι με τους ανθρώπους σου.

Ανησυχείς για το αν οι άνθρωποι έχουν την τάση να σε εκμεταλλεύονται έτσι όπως το διατυπώνεις και ψάχνεις να βρεις το μερίδιο ευθύνης σου σε αυτό.  Το σημείο στο οποίο βρίσκεσαι είναι πολύ πλούσιο αναπτυξιακά και θα πρέπει να μείνεις και να το διερευνήσεις περαιτέρω. Εγώ αυτό που θα ήθελα να σου φωτίσω είναι πως οι σχέσεις πάντα έχουν δύο πλευρές να μοιράζονται την ευθύνη σε ό,τι συμβαίνει.

Προσπάθησε να παρατηρήσεις πώς συμπεριφέρεσαι στους άλλους, αν είσαι υπερβολικά δοτική, αν θέτεις όρια, αν απολαμβάνεις τις σχέσεις σου, αν νιώθεις ολόκληρη μέσα σε αυτές. Τέλος, θα μπορούσες να δεις τον τρόπο που σχετίζεσαι μέσα από τη θεραπεία σου. Η θεραπευτική σχέση λειτουργεί ως μοντέλο και μπορείς να αντλήσεις σημαντικές πληροφορίες από αυτή την πηγή.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories