Ψtalk: “Δεν μπορώ να κάτσω να διαβάσω, νομίζω ότι θα αποτύχω και θα πάνε όλα χαμένα”
Αναρτήθηκε από το www.pixabay.com

Ψtalk: “Δεν μπορώ να κάτσω να διαβάσω, νομίζω ότι θα αποτύχω και θα πάνε όλα χαμένα”

Γεια σας ειμαι μαθητρια της τριτης λυκειου και θα ηθελα να παω σε καποιο ψυχολογο…Γιατι οπως αναφερθηκα παραπανω ειμαι μαθητρια της τριτης λυκειου και δινω πανελλαδικες και υπαρχει παρα πολυ πιεση και απο το φροντιστηριο… Ολο αυτο μου βγαζει αρνηση δηλαδη δεν μπορω να κατσω να διαβασω , νομιζω οτι θα αποτυχω και θα πανε ολα χαμενα , κλαιω πολυ ευκολα τωρα τελευταια και πολλες φορες χανω τον υπνο μου και καποιες φορες δεν μου ερχεται περιοδος ….Γενικα , ολο αυτο με εχει κανει να χασω επαφη με τον εαυτο μου , να μη ξερω ποια ειμαι …. Τι μπορω να κανω; Πως μπορω να το αντιμετωπισω ολο αυτο;

Από τον/την: Αθανασια


Αθανασία γεια σου,

Βρίσκω πολύ γενναία την απόφασή σου να μοιραστείς την πίεση των πανελληνίων με έναν ψυχολόγο και πράγματι θα σε βοηθήσει πολύ σε όλα αυτά που ανέφερες. Το άγχος σου αρχίζει να σωματοποιείται με επιβλαβείς επιπτώσεις για την υγεία σου και συγκεκριμένα έχει επηρεάσει τον ύπνο καθώς και τον κύκλο σου.

Αυτό δημιουργεί έναν φαύλο κύκλο κατά τον οποίο η κακή ποιότητα ύπνου και οι διαταραχές στον κύκλο σου συμβάλουν στην αύξηση των επιπέδων του στρες στον οργανισμό σου. Χρειάζεται επίσης να δεις κι έναν γυναικολόγο, ώστε να αποκλείσεις το ενδεχόμενο να συντρέχει κάποιος παράγοντας ορμονικός. Έχεις αναφέρει τις δυσκολίες σου στην οικογένειά σου, ή σε κάποιον καθηγητή που εμπιστεύεσαι? Αν όχι τόλμησε να το κάνεις, το πιο πιθανό είναι να βρεις μία πρώτη στήριξη.

Εκτός από τις πανελλήνιες, έχε υπόψη σου ότι το στάδιο που βρίσκεσαι αναπτυξιακά είναι πολύ ιδιαίτερο καθώς βρίσκεσαι στο τέλος της εφηβείας σου και καλείσαι να διαμορφώσεις την ταυτότητα και την προσωπικότητά σου. Η κοινωνική σου ζωή χρειάζεται και αυτή την προσοχή σου, και αναρωτιέμαι μέσα σε όλο αυτό αν σου μένει χρόνος και ενέργεια για αυτή. Καταλαβαίνω ότι οι πανελλήνιες μοιάζουν πολύ καθοριστικές για την πορεία της ζωής σου, αλλά δεν είναι πράγματι τόσο όσο πιστεύεις αυτή τη στιγμή.

Δεν κρίνεται σε καμία περίπτωση η αξία σου σαν πρόσωπο από την έκβαση αυτής της διαδικασίας. Προσπάθησε να πάρεις για λίγο μία απόσταση, και να μπεις ξανά στον αγώνα με διαφορετική οπτική. Δες το σαν παιχνίδι με επίπεδα που σε λίγο θα ολοκληρωθεί, προσπάθησε ακόμη και να το απολαύσεις!

Ό,τι και να γίνει θα έχεις κάνει το καλύτερο που μπορείς, και θα έχεις προστατεύσει και τον οργανισμό σου! Φρόντισε τον εαυτό σου όπως θα φρόντιζες μια καλή σου φίλη ή ένα αγαπημένο σου πρόσωπο! Έχεις ήδη κάνει την αρχή!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories