Ψtalk: ”Νιώθω μόνη μου, κανένας δεν με καταλαβαίνει…”
ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn

Ψtalk: ”Νιώθω μόνη μου, κανένας δεν με καταλαβαίνει…”

Νιώθω μόνη μου, κανένας δεν με καταλαβαίνει και δεν έχω φίλες. Είχα αλλά με παράτησαν και προφανώς δεν ήταν αληθινές μαζί μου. Νιώθω δυστυχισμένη συνέχεια.

Από τον/την:Tzin


Αγαπητή  Tzin,

Ευχαριστούμε για το μήνυμα σου. Αντιλαμβάνομαι τη δυσκολία σου, καθώς οι διαπροσωπικές σχέσεις παίζουν τεράστιο ρόλο στη ζωή μας, οι φίλοι αποτελούν διέξοδο και στήριξη. Όμως είναι μαθηματικά βέβαιο ότι, κάποια στιγμή,  θα μας απογοητεύσουν, είτε με κάτι που θα πουν ή θα κάνουν, είτε με πράγματα που ΔΕ θα πουν ή κάτι που ΔΕ θα κάνουν για εμάς.

Σου προτείνω τα εξής:

  • Εστίασε στον εαυτό σου και σκέψου τι είναι αυτό που πραγματικά θέλεις για εσένα και το προσωπικό σου μέλλον. Γνωρίζοντας αρχικά τι πραγματικά θέλεις, θα έχεις μια πρώτη κατεύθυνση για το τι να δουλέψεις προσωπικά. Θέσε κάποιους στόχους προσωπικούς, είτε όσον αφορά το τι θέλεις  στις σχέσεις και με τους ανθρώπους γύρω σου.
  • Έπειτα δες και  ξεκαθάρισε πώς ήταν η κατάσταση με τις  φιλικές σου σχέσεις και σκέψου τι θα ήθελες να είναι διαφορετικό στο μέλλον.
  • Τι ζητάς και τι επιδιώκεις από μια φιλία; Δυο από τα πιο σημαντικά συστατικά της φιλίας είναι η ειλικρίνεια και η ευθύτητα. Ας δείξουμε στους άλλους ακριβώς αυτό που είμαστε, για να μας συμπεριφερθούν και αυτοί με τον ανάλογο τρόπο. Το όμορφο, ιδιαίτερο πράγμα στην φιλία, δηλαδή το  ότι οι φίλοι είναι φίλοι γιατί το θέλουν και διαλέγουν ο ένας τον άλλον, περικλείει και το ότι ‘μπορώ να επιλέξω να μείνω ή να φύγω.
  • Είναι επιπλέον, σημαντικό να θυμάσαι πως οι όλες δυσκολίες  προς τρίτους, είτε με κακή διάθεση, είτε μένοντας σε πολλά πίσω, ξεκινούν από το πώς νιώθεις  εσύ.
  • Μπορείς πάντα να αναζητήσεις βοήθεια από ειδικό ψυχικής υγείας-ψυχολόγο, για να συζητήσετε και να δουλέψετε πιο συγκεκριμένα  ό,τι σε δυσκολεύει.

Να θυμάσαι: αν δεν γίνεις κολλητή με τον εαυτό σου, δεν θα είσαι με κανέναν. Κοίτα τον καθρέπτη!  Εκεί είναι αυτός που θα σε βοηθήσει. Κάθε φορά που καλείσαι να αντιμετωπίσεις μια κατάσταση, με την βοήθεια της ψυχραιμίας θα λύσεις και το πιο δύσκολο πρόβλημα.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Γραμμένο από
Παναγοπούλου Ειρήνη, Κλινική Ψυχολόγος, MSc.

Archives

Categories