Προσωπική ιστορία: “Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία λόγω των Πανελληνίων.”
Photo by Emma Rahmani from corelens at canva.com

Προσωπική ιστορία: “Ξεκίνησα ψυχοθεραπεία λόγω των Πανελληνίων.”


Η ψυχοθεραπεία είναι μια πολύ όμορφη διαδρομή στην οποία εσύ και ο ψυχοθεραπευτής είστε συνοδοιπόροι και ανακαλύπτετε πλευρές του εαυτού σας που δεν ξέρατε.

Απενοχοποιείτε τον εαυτό σας γιατί καταλαβαίνετε ότι του έχετε “φορτωσει” πολλα, προσπαθείτε να κατανοήσετε τον εαυτό σας, τις συμπεριφορές σας, τις σχέσεις σας και να αγαπήσετε τον εαυτό σας όσο δεν έχετε αγαπήσει κανέναν άλλον!!

Εγώ ξεκίνησα ψυχοθεραπεία λόγω των Πανελληνίων ,είχα αγχώδη διαταραχή και μου είχαν μαζευτεί πολλοί φόβοι, πολύ καταπίεση, πολύ άγχος.

Συνεχίζω ακόμα και εκτός από το ότι το ξεπέρασα όλο αυτό και έμαθα να διαχειρίζομαι το άγχος και τις φοβίες μου, πλέον δουλεύω με τον εαυτό μου, με έχω αγαπήσει,μια αγάπη που τα προηγούμενα χρόνια ήταν ανύπαρκτη και θα συνεχίσω να δουλεύω με τον εαυτό μου γιατί είναι πολύ ικανοποιητικό να βλέπεις τον εαυτό σου να εξελίσσεται!

Τώρα όσον αφορά τους μύθους οι άνθρωποι που κάνουν ψυχοθεραπεία δεν είναι τρελοί (που κατ’εμε δεν υπάρχουν τρελοί ,γιατί και αυτοί που “θεωρούνται” τρελοί είχαν ψυχολογικά προβλήματα τα οποία συσσωρευτηκαν και δεν αντιμετωπίστηκαν ή πάσχουν από κάποια ασθένεια) είναι άνθρωποι που αποσκοπούν στην αυτοβελτίωση, ίσως να έχουν ανάγκη ένα τρίτο άνθρωπο που είναι εκτός από όλα για να του μιλήσουν ανοιχτά, να κλάψουν χωρίς ενοχές…

Από τον/την: φοιτήτρια Κ

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories