Προσωπική ιστορία: “Κάθε 50λεπτο είναι ένα ταξίδι.”
Photo by Julia Tatyanenko from pexels at canva.com

Προσωπική ιστορία: “Κάθε 50λεπτο είναι ένα ταξίδι.”


Ξεκίνησα λίαν προσφάτως την ψυχοθεραπεία μετά από αρκετό δισταγμό όμως νομίζω ότι είναι αρκετά βοηθητική. Το πρόβλημα με το οποίο απευθύνθηκα ήταν κυρίως η υποχωρητικότητά μου και ως τώρα με αφορμή αυτό έχουν έρθει στην επιφάνεια κι άλλες υποενότητες – ζητήματα που χρήζουν αντιμετώπισης.

Μαθαίνω δε συνεχώς νέα πράγματα μέσα από αυτή την διαδικασία. Δεν το μετανιώνω.

Πιστεύω ότι όλοι μπορούν να ωφεληθούν από την διαδικασία της ψυχοθεραπείας, γνωρίζοντας τον εαυτό τους και τον κόσμο τους καλύτερα.

Μπορεί κανείς, όπως κι εγώ μερικές φορές, να αισθανθεί φόβο ή ντροπή απέναντι στον/στην ψυχοθεραπευτή/τριά του αλλά είναι πολύ περισσότερες οι στιγμές κατά τις οποίες θα κατακρίνουμε εμείς οι ίδιοι τον εαυτό μας οπότε το τελευταίο πράγμα που θα έπρεπε να μας ενδιαφέρει είναι η γνώμη που θα σχηματίσει ο/η ειδικός. Ή τουλάχιστον αυτό βλέπω εγώ από την προσωπική μου σύντομη επαφή με την ψυχοθεραπεία.

Ο ειδικός είναι εκεί για εσένα βοηθώντας σε.

Κάθε 50λεπτο είναι ένα ταξίδι που σου μαθαίνει διάφορα πράγματα. Η ψυχοθεραπεία επίσης σε βοηθάει μέσω της εξωτερίκευσης των σκέψεων να συνειδητοποιήσεις καλύτερα τα πραγματικά σου ζητήματα και να καταφέρεις να βάλεις μια τάξη μέσα στο κεφάλι σου, νομίζω.

Και μόνο αυτά τα γεγονότα είναι πάρα πολύ σημαντικά.

Από τον/την: Ρ.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories