Ψtalk: ”Δεν μπορώ να διαχειριστώ την παρόρμησή μου για φαγητό.”

Ψtalk: ”Δεν μπορώ να διαχειριστώ την παρόρμησή μου για φαγητό.”

Γειά σας. Δεν μπορώ να διαχειριστώ την παρόρμησή μου για φαγητό. Ενώ ξέρω, ποιά είναι η ποσότητα που πρέπει να φάω για να είμαι υγιής, εγώ επιθυμώ πολύ έντονα τριπλή, ακόμη και παραπάνω μερίδα. Δεν το παθαίνω κάθε μέρα, ευτυχώς, όμως έχω 13 κιλά πάρα πάνω και αυτό κάθε φορά με φέρνει αντιμέτωπη με την απογοήτευση, γιατί νιώθω πολύ φουσκωμένη με φουλ τύψεις. Το αποτέλεσμα κακοποιητικό, γιατί έτσι δεν απολαμβάνω το φαγητό, που τόσο μου αρέσει, ούτε μπορώ να αντέξω τις τύψεις κάθε φορά.

Από την: Ειρήνη


Αγαπητή Ειρήνη,

αρχικά ευχαριστούμε για τον χρόνο σου καθώς και ότι μοιράστηκες μαζί μας αυτό που σε προβληματίζει. Η παρόρμηση για φαγητό, όπως και η αλόγιστη πρόσληψη τροφής, συνήθως οφείλονται σε κάποιο (συναισθηματικό) κενό.

Με την σειρά μου θα σου πρότεινα να σκεφτείς τί είναι αυτό που σου λείπει και ύστερα να βρεις τρόπους να το διορθώσεις. Εφόσον μου λες, ότι το φαγητό σου αρέσει, δεν χρειάζεται να το ενοχοποιήσεις και να νιώθεις τύψεις για τα κιλά σου ή για την παραπάνω μερίδα που, μπορεί, να έφαγες. Αυτό που θα σε συμβούλευα είναι, την επόμενη φορά που θα θέλεις να φας ανεξέλεκτα, να σκεφτείς, αν όντως πεινάς τόσο πολύ και μετέπειτα, αν κατανοήσεις ότι δεν πείνας αρκετά, να βρεις τον λόγο που θες να καταλανώσεις φαγητό, την δεδομένη στιγμή. Π.χ. θέλεις να φας επειδή τυχαίνει να βαριέσαι, επειδή είχες μια δύσκολη μέρα στην δουλειά κτλ.

Επίσης, κάτι άλλο που θα σε συμβούλευα είναι να πηγαίνεις ένα μεγάλο περίπατο, όσο πιο συχνά μπορείς. Με αυτό τον τρόπο θα ξεχαστείς, θα βάλεις σε τάξη τις σκέψεις σου και ό,τι άλλο σε απασχολεί. Επιπροσθέτως, με τον περίπατο -ως μορφή ήπιας άσκησης- θα έχεις λιγότερες τύψεις, αν έφαγες κάτι παραπάνω και (γιατί όχι;) μπορεί να χάσεις και κάποια από τα κιλά που ανάφερες. Αυτό που προέχει είναι να αρχίσεις να αγαπάς την Ειρήνη. Την κάθε σου ατέλεια, όπως και τις παρορμήσεις και τις τύψεις σου. Πίστεψέ με, θα δεις την αλλαγή μέσα σου και ύστερα πάνω σου.

Τέλος, κάπου είχα διαβάσει το εξής “Το στόμα τρώει όταν πεινάει η ψυχή”. Αυτό πρέπει να θυμάσαι. Βρες τί είναι αυτό που ζητάς και κατέκτησε το. Ελπίζω να σε βοήθησα. Θα χαρώ να έχω νέα σου.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories