Ψtalk: “Βρίσκομαι χρόνια σε μια σχέση από συνήθεια”
Ψtalk: “Βρίσκομαι χρόνια σε μια σχέση από συνήθεια”

Ψtalk: “Βρίσκομαι χρόνια σε μια σχέση από συνήθεια”

Βρίσκομαι χρόνια σε μια σχέση από συνήθεια και εξαιτίας της οικονομικής ανασφάλειας μου. Πώς μπορώ να το ξεπεράσω και να συνεχίσω ;

Από τον/την: Σοφία


Αγαπητή Σοφία, θα ήθελα αρχικά να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες την ιστορία σου μαζί μας και να σε συγχαρώ για το θάρρος σου.

Πριν από οτιδήποτε άλλο είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως έχεις ήδη αντιληφθεί όσα αισθάνεσαι για τη σχέση στην οποία βρίσκεσαι και αυτό κρίνεται ως ένα από τα σπουδαιότερα βήματα προς την αλλαγή της κατάστασης.

Οι διαπροσωπικές σχέσεις διαδραματίζουν αναμφίβολα σπουδαίο ρόλο στη ζωή μας. Οι σχέσεις από συνήθεια, ενώ φαίνεται να παρέχουν ένα σχετικά ασφαλές συναισθηματικό πλαίσιο, συχνά λειτουργούν ως παράγοντας που εμποδίζει σημαντικά την προσωπική εξέλιξη όσων εμπλέκονται.

Προχωρώντας στο ζήτημα της οικονομικής ανασφάλειας, θα ήθελα να αναφέρω πως κατανοώ απόλυτα τη δυσκολία σου να το διαχειριστείς καθώς η εποχή που διανύουμε έχει, δυστυχώς,  καλλιεργήσει έδαφος αβεβαιότητας και ανασφάλειας που μας αφορά όλους.

Σε κάθε περίπτωση είναι απαραίτητο να γνωρίζεις πως ποτέ δεν είναι αργά για να δραστηριοποιηθείς ενεργά στον τομέα της εργασίας. Ανεξάρτητα από την ηλικία ή την εμπειρία, πάντα θα βρίσκονται ευκαιρίες για κάθε έναν από εμάς. Ακόμη κι αν η πρώτη σου δουλειά δεν είναι ιδανική για σένα, θα σε ενεργοποιήσει πνευματικά καθώς και σωματικά και θα θέσει τα θεμέλια για αλλαγές στη ζωή σου, προς την κατεύθυνση που επιθυμείς. Η οικονομική ανεξαρτησία, ακόμη και αν οι απολαβές σου δεν είναι οι προσδοκώμενες  και η αίσθηση ότι μπορείς να στηρίξεις η ίδια τον εαυτό σου είναι ανεκτίμητη.

Οποιαδήποτε επιλογή και κάθε μεγάλη απόφαση εμπεριέχει ρίσκο ωστόσο το οποίο στην προκειμένη περίπτωση αξίζει να πάρεις. Η αναζήτηση και εύρεση εργασίας είναι μια απαιτητική διαδικασία που όμως μπορεί να σου αποφέρει μεγάλη χαρά καθώς το περιβάλλον αλλά και οι σχέσεις που αναπτύσσονται στο χώρο εργασίας αποτελούν βασικές παράμετροι επαγγελματικής αλλά και προσωπικής ικανοποίησης και εξέλιξης.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories