Ψtalk: “Βαρέθηκα να είμαι μόνη μου, δεν αντέχω να μην εχω ενα άτομο να μιλήσω μαζί του.”
Αναρτήθηκε από το www.unsplash.com

Ψtalk: “Βαρέθηκα να είμαι μόνη μου, δεν αντέχω να μην εχω ενα άτομο να μιλήσω μαζί του.”

Βαρέθηκα να είμαι μόνη μου δεν αντέχω να μην εχω ενα ατομο να μιλήσω μαζί του, να βγω έξω να περάσω όμορφα τον ελεύθερο μου χρόνο νοιωθω οαρα πολύ μονη.Ενω θέλω και μαρεσει να γνωρίζω κόσμο και νεα άτομα κάθε που κάνω φιλιες είτε μιλάω με κάποια άτομα την ίδια στιγμή αισθάνομαι οτι με κοροϊδεύουν οτι δεν θέλουν να είναι μαζι μου, οτι ειμαι βάρος , οτι με θεωρούν ηλιθια και έτσι τα διώχνω η ίδια απο εμενα και καταλήγω μονη μου με περισσότερα άτομα να με μισούν.. Ακόμη και για σχέση γνωρίζω αγόρια μιλάμε μου αρέσουν αλλα και παλι οσο μιλάμε νιώθω οτι μου μιλάνε μονο για να περάσει η ώρα τους οτι ειμαι άσχημη για να μου μιλανε ή για να τους αρεσω και όταν έρχεται η στιγμή να βρεθούμε απο κοντα κομπλαρω, και σκέφτομαι οτι μόλις με δουν θα φύγουν, οταν ειναι να βγω να παω οπουδήποτε νιώθω οτι ειμαι πολυ άσχημη με αυτα που φοραω, οτι τίποτα δεν ταιριάζει στο σωμα μου σε εμενα και πάντα καταλήγω να κλαιω και να βρίσκω δικαιολογιες για να μην παω..

Από τον/την:Μαριάντα


Καλησπέρα Μαριάντα , σε ευχαριστούμε πολύ για το μοίρασμα σου.

Αρχικά θα ήθελα να σου πω πόσο λυπάμαι με αυτήν την αβάσταχτη μοναξιά που κουβαλάς. Μας περιγράφεις πολύ καθαρά αυτό που πολλές φορές ονομάζουμε αυτοεκπληρούμενη προφητεία, δηλαδή ότι βιώνεις τόσο μεγάλη ανασφάλεια και δυσκολία εμπιστοσύνης στις ανθρώπινες σχέσεις που τελικά αυτές είναι προδικασμένες να τελειώσουν άδοξα. Αν και αυτή μπορεί να ακούγεται πολύ απλή εξήγηση δεν είναι.

Χρειάζεται πολύς καιρός θεραπείας για να αντιληφθεί κάνεις πιθανούς φόβους και μοτίβα που κουβαλάει στον τρόπο επαφής του με τους άλλους ανθρώπους. Οτεκ εμπλέκεται δε το άλλο φύλο περιπλέκεται το θέμα,  και αυτό γιατί σπάνια υπάρχει ειλικρινές μοίρασμα και γνήσια επικοινωνία. Αυτό όμως είναι κάτι που μαθαίνουμε να το κάνουμε με την εμπειρία οι άνθρωποι.

Επειδή φαντάζομαι ότι έχει πολύ έκθεση και φόβο να το κάνεις στις προσωπικές σου σχέσεις θα πρότεινα να μιλήσεις σε κάποιον ειδικό,  και επειδή το αίτημα σου έχει να κάνει με σχέσεις θα συνιστούσα από σχεσιακή, συστημική, γκεσταλτ, ( αλλά μπορείς να ψάξεις κιόλας τις διαφορές προσεγγίσεις και κάποια να σε κερδίσει περισσότερο).

Τελος καταλαβαίνω ότι δεν νιώθεις την αυτοπεποίθηση και ότι ο φόβος σου για κοροϊδία είναι μεγάλος,  θέλω όμως να σου πω ότι αξίζει τον κόπο να προσπαθήσεις και όταν βιώσεις την βαθιά σύνδεση με εμπιστοσύνη κάποια στιγμή θα δεις ότι όλη αυτή η δυσκολία τούτου του ταξιδιού άξιζε!

Εύχομαι καλό ταξίδι, ότι χρειαστείς στην διάθεση σου.

Μαρία Διονυσία

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories