Ψtalk: “Υπάρχουν πολλές φορές που δεν μπορώ να προσαρμοστώ σε παρέες.”
Ψtalk: “Υπάρχουν πολλές φορές που δεν μπορώ να προσαρμοστώ σε παρέες.”

Ψtalk: “Υπάρχουν πολλές φορές που δεν μπορώ να προσαρμοστώ σε παρέες.”

Δεν ξέρω αν θεωρείται πρόβλημα ψυχολογικό αλλά υπάρχουν πολλές φορές που δεν μπορώ να προσαρμοστώ σε παρέες. Από τη μία χαίρομαι γιατί τα θέματα που συζητάνε οι περισσότεροι δεν με απασχολούν ιδιαίτερα, προτιμώ να κάνω συζητήσεις με κάποιο νόημα και να μοιράζομαι εμπειρίες κλπ. (παρόλο που ξέρω ότι και συνέχεια αυτά δεν είναι ότι καλύτερο). Είναι φορές που χαίρομαι που αισθάνομαι ιδιαίτερη ή πιο ώριμη απ’ ότι θα έπρεπε αλλά τις περισσότερες φορές αισθάνομαι περιθωριοποιημένη χωρίς να είναι επιλογή μου… Θα ήθελα να μπορούσα να είμαι παιδάκι πολλές φορές, θα συζητάω για χαζομάρες αλλά δεν με γεμίζει ιδιαίτερα… Δεν ξέρω τι να κάνω για αυτό το συναίσθημα ή αν πρέπει να το αποδεχτώ γιατί έτσι είμαι ή να το αλλάξω (και πως να το αλλάξω)

Από την: Άντ.


Αγαπητή Άντ.

Θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε πολύ που μοιράστηκες τις σκέψεις σου μαζί μας.

Οι φίλοι και οι παρέες παίζουν μεγάλο ρόλο στη ζωή μας και είναι πολύ σημαντικό να νιώθουμε άνετα και ευχάριστα σε μία παρέα. Από όσα μου είπες αντιλαμβάνομαι ότι αυτό που σε προβληματίζει είναι τα θέματα συζητήσεων στις παρέες που βρίσκεσαι (και ίσως κατ΄ επέκταση και ο τρόπος με τον οποίο σκέφτονται και επικοινωνούν τα άτομα αυτά) και αυτό σε δυσκολεύει στο να ενταχθείς σε νέες παρέες.

Είναι πολύ λογικό να μην ταιριάζουμε όλοι με όλους, αφού ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, τα δικά του ενδιαφέροντα και τις δικές του ανάγκες. Θα έχεις ενδεχομένως παρατηρήσει πως με ορισμένους ανθρώπους μπορείς να συζητήσεις πιο σοβαρά και ουσιώδη πράγματα ενώ κάποιοι άλλοι συνηθίζουν να μιλούν για “χαζομάρες” όπως είπες σε πιο χαλαρό κλίμα και για χαβαλέ. Με κάποια άτομα, δηλαδή, μπορεί να επιλέξεις να βγεις και να περάσεις καλά χωρίς επεκταθεί η συζήτηση σε πιο προσωπικό επίπεδο, αλλά σε άλλα άτομα θα απευθυνθείς για να τους εμπιστευθείς κάτι δικό σου, να ζητήσεις τη γνώμη τους για κάτι που σε απασχολεί και να αγγίξετε πιο σοβαρά ζητήματα. Είναι πολύ σημαντικό όμως να γνωρίζεις πρώτα από όλα ποια είσαι εσύ και να σε αποδέχεσαι, να ξέρεις ποιες είναι οι δικές σου ανάγκες και οι προσδοκίες σου από μία παρέα, αλλά και ποια πράγματα σε καλύπτουν και ποια όχι.

Είναι, λοιπόν, πολύ ευχάριστο το γεγονός πως αισθάνεσαι εσύ καλά με τον εαυτό σου νιώθοντας πως είσαι ιδιαίτερη και ώριμη. Μπορεί αυτό να ενέχει μία αίσθηση μοναχικότητας που δεν έχεις επιλέξει εφόσον βλέπεις πως σου είναι λίγο δύσκολο να βρεις παρέες στις οποίες να νιώθεις πως ταιριάζεις και καλύπτουν τις ανάγκες σου. Όπως είπες και μόνη σου θα μπορούσες να αλλάξεις τον τρόπο που επικοινωνείς συζητώντας για άλλα πράγματα που δε σε γεμίζουν, αλλά αυτό πραγματικά δεν θα είχε κάποιο νόημα εφόσον θα αλλάξεις εσύ αυτό που είσαι για να προσαρμοστείς και δε θα είσαι πια ο εαυτός σου. Το ζητούμενο είναι να έχεις δίπλα σου ανθρώπους που θα σου δίνουν την δυνατότητα να νιώθεις την ελευθερία να είσαι αυθεντικά εσύ και να μην προσποιείσαι απλά και μόνο για να ταιριάξεις με αυτούς.

Επίσης, αναφέρεσαι χρησιμοποιώντας κυρίως την λέξη “παρέες” που μου ακούγεται προσωπικά σα να αναφέρεσαι στα διάφορα άτομα που θα επιλέξεις να βγεις, να συναναστραφείς, σε πολλές παρέες στις οποίες έχεις βρεθεί. Και θα ήθελα να σε ρωτήσω, τι γίνεται με τους πιο στενούς σου φίλους, τους ανθρώπους που θεωρείς πιο κοντά σου; Με αυτούς πως αισθάνεσαι; Νιώθεις ότι αυτά που συζητάτε σε καλύπτουν; Μία πρόταση που θα μπορούσα να σου κάνω σε αυτό το σημείο είναι στα άτομα που νιώθεις πως έχεις την ελευθερία και την οικειότητα, να επικοινωνήσεις ανοιχτά αυτή σου την ανάγκη για πιο ουσιώδη επικοινωνία.

Αν πάλι δεν έχεις κοντά σου άτομα που να νιώθεις ότι μπορείς να μιλήσεις για θέματα που σε ενδιαφέρουν, μπορείς να βγεις και να γνωρίσεις άτομα από διαφορετικά περιβάλλοντα, να συναναστραφείς με νέους ανθρώπους και να δεις με ποιους ταιριάζεις και με ποιους όχι, ποιοι ανταποκρίνονται στα δικά σου κριτήρια και ποιοι όχι. Δε χρειάζεται να νιώθεις άσχημα και να κατηγορείς τον εαυτό σου για αυτό που είσαι επειδή δεν “κολλάς” σε κάποιες παρέες. Απλώς ενδεχομένως να μην έχεις βρει τους κατάλληλους ανθρώπους με τους οποίους θα ταιριάζεις.

Επομένως, αγαπητή Άντ. νομίζω πως η απάντηση στο ερώτημά σου είναι προφανής και την έδωσες μόνη σου στον εαυτό σου. Συνέχισε να είσαι ειλικρινής σε αυτό που είσαι και τα κατάλληλα για σένα άτομα θα βρεθούν και θα αποτελέσουν την παρέα με την οποία θα απολαμβάνεις να βγαίνεις, να συζητάς, να περνάς καλά και να σε βοηθά να πας μπροστά και να εξελίσσεσαι.

Ελπίζω να σου φάνηκαν βοηθητικά τα λόγια μου και για οτιδήποτε χρειαστείς είμαστε εδώ να σε βοηθήσουμε.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com