Ψtalk: “Το πρόβλημα στη σχέση μου είναι η έλλειψη ουσιώδους επικοινωνίας.”

Ψtalk: “Το πρόβλημα στη σχέση μου είναι η έλλειψη ουσιώδους επικοινωνίας.”

Είμαι σε σχέση εδώ και 1,5 χρόνο με κάποιον. Τους τελευταίους 6 μήνες η σχέση μας είναι εξ αποστάσεως αλλά ένα πρόβλημα που υπάρχει από την αρχή της σχέσης είναι η έλλειψη ουσιώδους επικοινωνίας που τώρα έχει ενταθεί εφόσον βλεπόμαστε πολύ λιγότερο και λόγω πανδημίας και λόγω απόστασης. Έχουμε συζητήσει αρκετές φορές για το ότι δεν μιλάμε πολύ όμως δεν αλλάζει κάτι. Δεν είμαι το ίδιο χαρούμενη και αρχίζω να βλέπω και άλλα πράγματα που δεν ταιριάζουν σε μένα αλλά έχω έντονα αισθήματα και δεν μπορώ να τον αφήσω. Σκέφτομαι ότι θα πληγωθεί και εκείνος και μήπως κάνω λάθος και δεν το έχω παλέψει αρκετά. Δεν ξέρω τι να κάνω.

Από τον/την: Χριστίνα


Αγαπημένη Χριστίνα,

Χαίρομαι πολύ που μοιράζεσαι τον προβληματισμό σου μαζί μου. Είναι κάτι που ακούω συχνά τελευταία, ίσως και λόγω της απόστασης που αναγκαστικά λόγω των συνθηκών δημιουργήθηκε ανάμεσα στα ζευγάρια.

Είναι γεγονός πως πολλές φορές μας εξιτάρουν ερωτικοί σύντροφοι που είναι διαφορετικοί από εμάς. Έχουν μεγαλώσει με διαφορετικό τρόπο από εμάς, έχουν αγαπηθεί με μοναδικό τρόπο και έχουν αναπτύξει τις δικές τους σκέψεις και απόψεις γύρω από διάφορες καταστάσεις. Όσο μεγαλώνουμε το ίδιο συμβαίνει και με εμάς. Τα όσα βιώνουμε επηρεάζουν αυτό που θα είμαστε αύριο. Είναι σημαντικό να δεχόμαστε τους άλλους και αυτό που είναι, να νιώθουν ελεύθεροι και να αλληλοσχετίζονται με άτομα των οποίων την παρέα απολαμβάνουν.

Για να γίνω περισσότερο συγκεκριμένη με την περίπτωσή σου, έχεις σχέση με έναν άνθρωπο για τον οποίο έχεις έντονα συναισθήματα, δεν θέλεις να πληγωθεί και δεν μπορείς να τον αφήσεις, όπως μου λες. Επίσης τον τελευταίο καιρό δεν επικοινωνείτε ουσιαστικά, κάτι που μάλλον καταλαβαίνω υπήρχε εξαρχής. Τώρα που η επικοινωνία δεν είναι δια ζώσης δεν υπάρχει κάποιος άλλος τρόπος αυτή η έλλειψη να καλυφθεί και έρχεται τώρα με ισχυρή δύναμη στην επιφάνεια. Ωστόσο, σκέφτομαι αυτή την ουσιαστική επικοινωνία που ζητάς γιατί δεν τη ζητά και το άλλο άτομο; Μήπως δεν είναι αυτό που θέλει εκείνος; Όπως είπαμε και προηγουμένος ο κάθε άνθρωπος έχει μεγαλώσει με συγκεκριμένο τρόπο και έχει μάθει να εκφράζεται με συγκεκριμένο τρόπο επίσης. Δεν μπορούμε να το αλλάξουμε, εφόσον δεν πρόκειται για εμάς. Μου λες πως το έχετε συζητήσει αλλά δεν έχει αλλάξει κάτι.. μου λες επίσης πως δεν είσαι τόσο χαρούμενη όσο ήσουν. Και είναι απόλυτα λογικό, όταν νιώθεις πως απομακρύνεσαι από έναν άνθρωπο για τον οποίο έχεις αισθήματα είναι αναμενόμενο να στεναχωρηθείς. Θέλω να συζητήσουμε επίσης κάτι ακόμα. Λες πως βλέπεις πράγματα που δεν ταιριάζουν σε εσένα. Αυτό που καταλαβαίνω είναι πως έχεις κάνει υποχωρήσεις στη σχέση και κινδυνεύεις ίσως να μην είσαι ο εαυτός σου! Μην σκέφτεσαι ότι ο τρόπος που δρας είναι κάτι καλό για τη σχέση, που αξίζει να θυσιάσεις γιατί δεν είναι. Είναι σημαντικό να είμαστε ο εαυτός μας, να μας αποδέχονται και να περνάμε καλά μέσα σε μια σχέση κάνοντας πράγματα που μας ταιριάζουν!!

Η δική μου λοιπόν συμβουλή, αγαπημένη Χριστίνα είναι να πάρεις λίγο χρόνο και να δεις σε τι έχει μετατραπεί αυτή η σχέση. Προσπάθησε να αφήσεις λίγο τα αισθήματά σου στην άκρη και επιχείρησε να το δεις λογικά. Πόσο σε ευχαριστεί αυτή η σχέση; Τι σου δίνει χαρά; Για ποια πράγματα θαυμάζεις τον σύντροφό σου; Που νιώθεις ότι πιέζεσαι με καταστάσεις και πράγματα που δεν σου ταιριάζουν; Τι χρειάζεσαι να ακούσεις και να πεις στον σύντροφό σου; Αφού ολοκληρώσεις αυτές τις σκέψεις σου, συζήτησέ τις με τον φίλο σου! Τι μπορεί να αλλάξει πραγματικά; Αλλά κυρίως γιατί είναι σημαντικό να αλλάξει;

Ελπίζω να σε βοήθησα να διαλευκάνεις τη σκέψη σου και να κάνεις το επόμενο βήμα για την ηρεμία και την υγεία στις ερωτικές σου σχέσεις, να βρεθεί μια λύση με την οποία θα νιώσεις καλά! Παραμένω διαθέσιμη για ό,τι χρειαστείς. Εύχομαι καλή συνέχεια σε όλα!

Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σου,

Στέλλα.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories