Ψtalk: “Το αγόρι μου είναι εθισμένο στην κάνναβη.”
Αναρτήθηκε από το www.pixabay.com

Ψtalk: “Το αγόρι μου είναι εθισμένο στην κάνναβη.”

Τον τελευταίο καιρό έχω αρχίσει να βγαίνω ραντεβού με ένα αγόρι και περνάω πολύ ωραία μαζί του. Είμαστε στην ίδια ηλικία, 26, και επικοινωνούμε αρκετά καλά, είναι κάτι όμορφο και με ευχαριστεί. Το πρόβλημα είναι πως αυτός είναι εθισμένος στην κάνναβη, σε σημείο να μη μπορεί να χαλαρώσει αν δε καπνίσει μέσα στην ημέρα. Έχει ζήσει δύσκολα παιδικά χρόνια, γονείς δεν υπάρχουν πλέον και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα μόνος του. Απέναντι μου είναι καλός και φυσιολογικός, δεν έχω κάποιο παράπονο. Πώς μπορώ να διαχειριστώ κάτι τέτοιο όμως; Προφανώς δεν είμαι σε θέση να καταλάβω πλήρως το τι έχει περάσει και γιατί κάνει αυτά που κάνει αλλά θα ήθελα να ξέρω αν μπορώ κάπως να τον βοηθήσω σαν άνθρωπος που νοιάζεται και ανησυχεί. Υπάρχει άραγε μέλλον για μια πιθανή σχέση με έναν τέτοιο άνθρωπο; Φοβάμαι ότι δυστυχώς εγώ δε μπορώ να κάνω πολλά για να βοηθήσω αλλά θα με ενδιέφερε πολύ να δοκιμάσω.

Από τον/την: Λού


Γεια σου Λου,

Είναι πολύ ευχάριστο να διαβάζω ότι έχεις γνωρίσει και έχεις έρθει κοντά με ένα αγόρι που ταιριάζεις και σε κάνει να νιώθεις όλα τα όμορφα και ζεστά συναισθήματα του πρώτου καιρού μιας ερωτικής γνωριμίας!

Δεν σου κρύβω ότι με ανησυχεί αυτό που μοιράζεσαι μαζί μας. Ο εθισμός σε μια ουσία είναι ένα περίπλοκο και δύσκολο ζήτημα, ακόμη κι όταν αυτό πρόκειται για την κάνναβη που είναι πολύ διαδεδομένη στα νεαρά άτομα και συχνα αψηφειται η σοβαρότητα της. Είναι συχνή η χρήση της και ουσιαστικά ξεκινάει ως παιχνίδι μεταξύ φίλων και καταλήγει από μια στάση ζωής σε πραγματικό εθισμό.Κατανοώ την ανησυχία σου και τον προβληματισμό σου. Ο καθένας θα ένιωθε αμήχανα απέναντι σε κάτι τέτοιο.

Αναρωτιέμαι αν έχεις επιδιώξει ποτέ να συζητήσεις μαζί του τον προβληματισμό σου αυτόν. Να του εξηγήσεις πως νιώθεις σαν τριτο άτομο που το βλέπεις απέξω και υποκειμενικά, έξω από την σφαίρα της κατάχρησης και του εθισμού και να του εκφράσεις ότι ανησυχείς για εκείνον. Πρέπει όμως να είσαι προετοιμασμένη ότι θα διαφωνήσει μαζί σου, καθώς δεν θα είναι δε θέση να αντιληφθεί το πρόβλημα του. Εφόσον δεν έχει οικογένεια εσύ και οι φίλοι του αποτελείτε το μοναδικό υποστηρικτικό του πλαίσιο, δηλαδή είστε οι μόνοι που θα μπορούσατε να τον καθοδηγήσητε προς την αλλαγή και να του σταθείτε στον δύσκολο δρόμο της απεξάρτησης. Αυτό δεν θα είναι εύκολο ούτε γρήγορο. Εάν εμπλακείς θα ήταν καλό να είσαι σίγουρη ότι αυτό το πρόσωπο αξίζει όλη αυτή την προσπάθεια.Είναι πολύ λογικό που προβληματίζεσαι και για την μεταξύ σας σχέση. Δεν σου κρύβω ότι ένας δεσμός με ένα άτομο εξαρτημένο θα είναι δύσκολος. Πρέπει να δημιουργήσετε αμοιβαία εμπιστοσύνη, ειλικρινή επικοινωνία χωρίς κριτική και κατηγορίες. Θα χρειαστεί προσπάθεια, θυσίες και γερό στομάχι, αλλά αν τα συναισθήματα είναι δυνατά νομίζω πως μπορεί να ευδοκιμήσει!

Φυσικά υπάρχουν πολλοί φορείς που μπορείτε να απευθυνθείτε αν το θελήσετε, ώστε να αναζητήσετε μια πιο εξειδικευμένη γνώση πάνω στο θέμα του εθισμού, η οποία θα είναι πολύ χρήσιμη στην φάση αυτή.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories