Ψtalk: “Θέλω να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία αλλά δεν βρίσκω τη δύναμη”

Ψtalk: “Θέλω να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία αλλά δεν βρίσκω τη δύναμη”

Γεια σας! Τον τελευταίο καιρό έχω κλειστεί πολύ στον εαυτό μου, πιστεύω πως βιώνω κατάθλιψη. Θέλω πολύ να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία αλλά για κάποιον λόγο δεν βρίσκω τη δύναμη μέσα μου να ξεκινήσω αυτό το νέο βήμα για μένα, ούτε να το εκμυστηρευτώ σε κάποιον δικό μου να με βοηθήσει ενώ το θέλω και το χρειάζομαι για να ξεπεράσω τυχόν τραύματα που έχω. Θα με βοηθούσε πολύ να μου δίνατε μια συμβουλή!

Από την: Κωνσταντίνα


Αγαπητή Κωνσταντίνα,

αρχικά θα θέλαμε να σε ευχαριστήσουμε που βρήκες το θάρρος να μοιραστείς μαζί μας αυτό που σε απασχολεί. Διαβάζοντας το μήνυμά σου κατανοώ ότι διανύεις μία ιδιαίτερη περίοδο στη ζωή σου. Ωστόσο, το γεγονός ότι μοιράστηκες μαζί μας την ιστορία σου αποτελεί ήδη από μόνο του ένα πρώτο και πολύ ενθαρρυντικό βήμα.

Μας αναφέρεις, Κωνσταντίνα μου, ότι τον τελευταίο καιρό έχεις κλειστεί πολύ στον εαυτό σου. Συνέβη κάτι που σε οδήγησε σε αυτήν την κατάσταση; Προηγήθηκε κάποιο γεγονός που επηρέασε αρνητικά την ψυχολογία σου; Είναι σημαντικό πρώτα να βρούμε τους λόγους που μπορεί να συνέβαλαν στη διαμόρφωση της παρούσας κατάστασης ώστε να μπορέσουμε στη συνέχεια να τη διαχειριστούμε. Το ταξίδι της ψυχοθεραπείας θα βοηθούσε πολύ. Μέσα από αυτήν θα μπορέσεις όχι μόνο να βελτιώσεις την τωρινή ψυχική σου κατάσταση αλλά και γενικότερα να γνωρίσεις βαθιά τον εαυτό σου. Ενδέχεται να γνωρίσεις πτυχές του εαυτού σου που ακόμη και εσύ η ίδια δεν ήξερες ότι υπάρχουν.

Η μεγάλη σου θέληση να ξεκινήσεις ψυχοθεραπεία είναι μεγάλης σημασίας. Η δύναμη που έχεις πραγματικά μέσα σου είναι μεγαλύτερη από αυτήν που πιστεύεις. Ήδη έχεις κάνει το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα να αντιληφθείς ότι κάτι σου συμβαίνει και να βρεις τη δύναμη να το αντιμετωπίσεις. Αρκεί να πιστέψεις στις εσωτερικές σου δυνάμεις και θα έχεις κάνει το επόμενο βήμα πριν ακόμη το καταλάβεις. Όλοι μας κάποια στιγμή στη ζωή μας μπορεί να βρεθούμε σε μία παρόμοια κατάσταση, ο καθένας μας για τους δικούς του λόγους. Δεν υπάρχει, όμως, κανένας λόγος να νιώθεις άσχημα για αυτό ή να κρύβεσαι. Όπως θα ενδιαφερόσουν εσύ εάν κάποιο αγαπημένο σου πρόσωπο χρειαζόταν στήριξη, έτσι θα ενδιαφερθούν για εσένα και οι δικοί σου εάν τους ανοιχτείς και εκμυστηρευτείς όλα όσα σε απασχολούν και σε προβληματίζουν. Χωρίς να το σκέφτεσαι πολύ, πες απλά στον εαυτό σου: “είμαι δυνατή και θα τα καταφέρω, ήρθε η ώρα να μιλήσω και να διώξω από μέσα μου ό,τι αρνητικό υπάρχει”. Μόλις το κάνεις αυτό, θα αρχίσουν να προβάλλουν οι καλύτερες μέρες και σύντομα θα βρεις την ηρεμία που αναζητάς μέσα σου.

Ελπίζω οι σκέψεις μου να σε βοηθήσουν και να σε οδηγήσουν στο σωστό μονοπάτι για εσένα. Είμαστε εδώ για οτιδήποτε μας χρειαστείς.

 

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories