Ψtalk: ”Θα ήθελα πολύ μια επίσκεψη σε ψυχολόγο, νιώθω πως το χρειάζομαι.”

Ψtalk: ”Θα ήθελα πολύ μια επίσκεψη σε ψυχολόγο, νιώθω πως το χρειάζομαι.”

Πήγα σε ψυχολόγο στις τελευταίες τάξεις του Δημοτικού. Ο λόγος που πήγα ήταν, ότι δεν είχα αυτοπεποίθηση και αυτοσεβασμό. Σταμάτησα να πηγαίνω, οταν άρχισα να νιώθω καλά με τον εαυτό μου αλλά τώρα που έχω αλλά προβλήματα θέλω να ξανά πάω. Πλέον νιώθω πως δεν αγαπιεμαι και πως κανείς δεν μπορεί να με καταλάβει, νιώθω πίεση και μοναξιά. Θα ήθελα πολύ μια επίσκεψη σε ψυχολόγο, νιώθω πως το χρειάζομαι. Είναι δύσκολο να αισθάνεσαι μόνος ,πρέπει να μιλήσεις κάπου.

Από τον/την: Ανώνυμο/η


Αρχικά, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που θέλησες να μοιραστείς μαζί μας προσωπικά σου ζητήματα.

Όπως αναφέρεις, νιώθεις πως δεν αγαπιέσαι και πως κανείς δεν μπορεί να σε καταλάβει. Θα ήθελα να εστιάσω την προσοχή σου στα ίδια σου τα λεγόμενα. Νιώθεις πως συμβαίνει αυτό. Και για να το πούμε καλύτερα πιστεύεις. Δεν σημαίνει πως ό,τι νομίζουμε/πιστεύουμε ανταποκρίνεται πάντα και στην πραγματικότητα. Θα σου πρότεινα να διερευνήσεις αν όντως αυτό που νομίζεις ισχύει.

Πιστεύεις πως δεν υπάρχει κανένας άνθρωπος που να σε αγαπάει; Nα σε νοιάζεται; Τί αποδείξεις έχεις για αυτό; Προσπάθησε δηλαδή να δεις καθαρά πίσω από κάποιες συμπεριφορές που ίσως να φαίνονται επιφανειακές, αν υπάρχει κάτι ουσιαστικό, κάτι βαθύ. Όμως θα ήθελα να σε ρωτήσω, αν εσύ αγαπάς και καταλαβαίνεις τον εαυτό σου; Πώς φέρεσαι εσύ στον εαυτό σου; Συνήθως, ο τρόπος που συμπεριφερόμαστε στον εαυτό μας, είναι ένα δείγμα για το πως θέλουμε να μας συμπεριφέρονται και οι άλλοι.

Αν δεν το κάνεις ήδη, ξεκίνα να φροντίζεις τον εαυτό σου, να περνάς χρόνο μαζί του και να συμφιλιωθείς με τα καλά και τα κακά του. Χρειάζεται να είσαι φίλος/η με τον εαυτό σου, γιατί μόνο αυτός θα είναι πάντα και συνεχώς δίπλα σου. Έχοντας μια καλή σχέση με τον εαυτό μας, είναι πιο εύκολο να δημιουργήσουμε φιλίες και με άλλους ανθρώπους.

Επίσης, οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων είναι δύσκολες και πολλές φορές θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε δυσκολίες που θα προκύψουν, ίσως να χρειαστεί μάλιστα να διακόψουμε και κάποια σχέση, είτε φιλική, είτε ερωτική. Γι’ αυτό, χρειάζεται το κύριο στήριγμά μας να είναι ο εαυτός μας.

Αναφέρεις επίσης πως νιώθεις πίεση. Πώς εννοείς το συναίσθημα αυτό; Τί σε πιέζει ακριβώς;
Από την στιγμή που σκέφτεσαι να επισκεφθείς έναν ψυχολόγο και αφού νιώθεις πως το έχεις ανάγκη, θα σου πρότεινα να το κάνεις. Ωστόσο, θα ήθελα να σε προσκαλέσω και σε μια προσωπική προσπάθεια να καταλάβεις τί αποζητάς από τους ανθρώπους, αλλά και από εσένα. Επίσης, μίλησε με πρόσωπα που νιώθεις να είναι περισσότερο κοντά σου, καθώς μοιράζοντας τις σκέψεις σου μαζί τους ίσως βοηθήσει να ενδυναμώσεις την σχέση σας και να λάβεις απαντήσεις που ψάχνεις.

Σου εύχομαι καλή συνέχεια!

 

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories