Ψtalk: “Τελικά αξίζουν την αγάπη μας οι άνθρωποι;”
Ψtalk: “Τελικά αξίζουν την αγάπη μας οι άνθρωποι;”

Ψtalk: “Τελικά αξίζουν την αγάπη μας οι άνθρωποι;”

Τελικά αξίζουν την αγάπη μας οι άνθρωποι; Γράφει ένα άτομο που μόνο αγάπη είχε να δώσει μέχρι πριν ένα χρόνο αλλά δεν την δέχτηκαν και άλλαξε ολόκληρο τον χαρακτήρα του για να γίνει κάτι που ποτέ δεν ήθελε μόνο για να το αποδεχτούν και να εντυπωσιάσει κάποιον που συνεχώς το έφτυνε ,ναι έχουμε φάει όλοι ήττες αλλά κάποιοι δυστυχώς δεν μπορούν να τις διαχειριστούν και βυθίζονται στην θλίψη αλλά το θέμα είναι πως κάποτε πρέπει να μάθεις και να κολυμπάς μέχρι τότε να αρκείσαι στις προσπάθειες.

Από τον/την:Σία


Αγαπητή Σία,  θα ήθελα να σ΄ ευχαριστήσω που μοιράστηκες αυτό που σε προβληματίζει μαζί μας. Καταλαβαίνω απ’ τον τρόπο που γράφεις ότι έχεις πληγωθεί αρκετά .

Αρχικά ,θα ήθελα να σου πω ότι η αγάπη δεν έχει μέτρο σύγκρισης ούτε μετριέται με αριθμούς και ποσοστά. Ο κάθε άνθρωπος έχει γεννηθεί για να αγαπάει και να αγαπιέται. Ωστόσο ,δεν είναι όλοι άνθρωποι το ίδιο έτοιμοι  να μπορούν να διαχειριστούν την αγάπη που δέχονται.  Πραγματικά ΄΄δυνατοί’’ ‘άνθρωποι είναι αυτοί που αγαπάνε ανιδιοτελώς .  Μέσα απ’ όσα μας έχεις γράψει σε κατατάσσω σε αυτούς. Όσο και αν νιώθεις προδομένη και  πληγωμένη τώρα, στο μέλλον ‘’γυρίζοντας πίσω’’ θα νιώθεις πολύ καλά με την ιδέα του συναισθήματος που έδωσες. Έδωσες αγάπη . Αυτό έχει σημασία. Απλά δεν ήταν σε θέση να την διαχειριστούν. Μπορεί να φαντάζει εύκολη υπόθεση, αλλά δεν είναι. Άλλοι πολύ και άλλοι λιγότερο έχουμε πληγωθεί από τις προσδοκίες μας στο άτομο που αγαπάμε.

Μας αναφέρεις ότι άλλαξες σε κάτι που δεν θέλεις για κάποιον που δεν αξίζει.  Ο εαυτός μας, ο χαρακτήρας μας και τα συναισθήματά μας είναι σημαντικά για εμάς και  την ψυχική μας ισορροπία.   Κατά συνέπεια, κανένας δεν αξίζει παραπάνω από τον εαυτό μας, ειδικά στην περίπτωση που το άλλο άτομο δεν μας φέρεται καλά.

Θα σε συμβούλευα να αρχίσεις να αγαπάς απ’ την αρχή εσένα. Να σε αγαπήσεις διπλά απ’ την αγάπη που έχεις δώσει στους άλλους. Να θυμάσαι, θα έρθει κάποια στιγμή στην ζωή σου κάποιος άνθρωπος που η αγάπη που έχεις να μοιραστείς , θα βρει αντίκρισμα. Μέχρι τότε θα πρότεινα να μην επιτρέψεις σε άλλους να σε πληγώσουν καθώς και να σε αλλάξουν σε κάτι που δεν είσαι.

Κλείνοντας, πιστεύω, ότι οι άνθρωποι αξίζουν την αγάπη μας , αλλά για είναι σε θέση να την δεχτούν πρέπει να μας δέχονται όπως πραγματικά ήμαστε. Είναι μεγάλο επίτευγμα το να αγαπάς και να αγαπιέσαι. Ελπίζω όλο αυτό θα σε έφερε πιο κοντά σε εσένα.

Πληγώθηκες, στεναχωρήθηκες αλλά σημασία έχει να βγεις πιο δυνατή απ’ όλο αυτό. Αγάπησε εσένα και όταν θα έρθει το κατάλληλο άτομο θα είσαι σε θέση να δοθείς και να αγαπήσεις απ’ την αρχή.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories