Ψtalk: “Oι σύντροφοί μου δεν με σέβονται και δεν αναγνωρίζουν την αξία μου”

Ψtalk: “Oι σύντροφοί μου δεν με σέβονται και δεν αναγνωρίζουν την αξία μου”

Είμαι θυμωμένη γιατί οι σύντροφοί μου δεν με σέβονται και δεν αναγνωρίζουν την αξία μου
Από την: Ρωξανη


Αγαπητή Ρωξάνη,

Καταρχάς σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες τον προβληματισμό και τα συναισθήματα σου μαζί μας.

Από το μήνυμα σου η αλήθεια είναι δεν μπορώ να γνωρίζω πολλά για αυτό που βιώνεις. Οι άνθρωποι που επιλέγουμε να είναι στην ζωή μας, είτε είναι ερωτικοί, φιλικοί είτε οικογενειακοί δεσμοί, επηρεάζουν την ζωή μας και την διάθεση μας. Είναι σημαντικό να έχουμε δίπλα μας ανθρώπους που μας κάνουν να αισθανόμαστε όμορφα και να προχωράμε. Όλες οι σχέσεις έχουν δυσκολίες, αλλά στο τέλος το συναίσθημα που σου μένει έχει σημασία.

Αναφέρεις ότι είσαι θυμωμένη μαζί τους. Θα σου κάνω μια γενική ερώτηση: Πότε θυμώνουν οι άνθρωποι;

Αναλογίσου για ένα λεπτό και είναι πιθανόν η απάντηση που θα δώσεις είναι  «όταν δεν παίρνεις αυτό που θέλεις». Η αλήθεια είναι ότι οι άνθρωποι θυμώνουμε όταν δεν εκπληρώνονται οι δικές μας ανάγκες. Επομένως η δικιά σου η ανάγκη ποια είναι; Αυτό θα το απαντήσεις εσύ, διότι εσύ γνωρίζεις καλύτερα από όλους!

Θα ήθελα να σταθώ στο σημείο που λες ότι δεν αναγνωρίζουν την αξία σου. Καταλαβαίνω ότι ζούμε σε μια κοινωνία που όλοι μας επηρεαζόμαστε από την γνώμη που έχουν οι άλλοι για εμάς. Ωστόσο κάποιες φορές η γνώμη των άλλων φτάνει στο σημείο να μας ορίζει σαν άτομα και χάνουμε την δική  μας αξία μέσα σε όλο αυτό. Θα αναρωτιόμουν λοιπόν Για ποιο λόγο είναι τόσο σημαντικό για εσένα; Τι σου δίνει αυτή η αναγνώριση; Μήπως θα ήταν καλύτερο για εσένα να αναγνωρίζεις εσύ την αξία σου χωρίς να περιμένουμε την αναγνώριση των άλλων ;

Θα σου έλεγα να προσπαθήσεις να εκφραστείς στους ανθρώπους που πιστεύεις ότι δεν αναγνωρίζουν την αξία σου και θέλεις να τους κρατήσεις στην ζωή σου. Αν από την άλλη έχεις αποφασίσει ότι κάποιοι άνθρωποι δεν θα είναι στην καθημερινότητα σου , θα σου έλεγα ότι επειδή κάποιοι σύντροφοι δεν μας σεβάστηκαν δεν σημαίνει ότι όλοι οι άνθρωποι είναι έτσι. Ο καθένας είναι διαφορετικός και η κάθε σχέση έχει την δική της ταυτότητα.

Ελπίζω να σε βοήθησα με τις ιδέες μου και να είσαι καλά. Είμαι εδώ για οτιδήποτε χρειαστείς!

 

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories