Ψtalk: “Ο σύζυγός μου ζει με άλλη γυναίκα στο εξωτερικό και δεν το παραδέχεται”

Ψtalk: “Ο σύζυγός μου ζει με άλλη γυναίκα στο εξωτερικό και δεν το παραδέχεται”

 

Καλημέρα. Είμαι 32 ετών και είμαι παντρεμένη. Έχω δύο παιδάκια. Ο σύζυγος ζει στο εξωτερικό κι έχω μάθει ότι έχει σχέση και συζεί με μια άλλη γυναίκα 12 χρόνια μικρότερή μου. Αυτός ορκίζεται ότι δεν συμβαίνει τίποτα και ότι πρέπει να του έχω εμπιστοσύνη. Δουλεύουν μαζί, ζουν μαζί. Είμαι πιεσμένη γιατί  δεν έχω εργασία και βοήθεια για να φύγω. Με απειλεί για  τη ζωή μου αν κάνω αίτηση διαζυγίου. Έχω φωτογραφικό υλικό που μου έστειλε η ίδια κι έχω και μηνύματα που έχουν ανταλλάξει αλλά και στοιχεία στα οποία φαίνεται  καθαρά ότι είναι σπίτι της κάθε μέρα. Τι να κάνω; Θέλω να φύγω αλλά φοβάμαι. Φοβάμαι τι μπορεί να κάνει. Φοβάμαι γιατί οικονομικά δεν είμαι αυτή που έπρεπε να είμαι. Δεν χρειάζομαι άλλες αποδείξεις για να με πείσουν ότι περνάει καλά μαζί της. Πώς θα σταθώ στα πόδια μου δεν ξέρω. Που θα βρω χρήματα για δικηγόρο αφού  δεν θέλει να πάμε σε συναινετικό διαζύγιο.

Από την: Ελένη


Αγαπητή Ελένη,

γειά σου, και σε ευχαριστούμε που παρόλο που βιώνεις μια δύσκολη περίοδο, βρήκες το κουράγιο και το ψυχικό σθένος να απευθυνθείς σε εμάς και να μοιραστείς μαζί μας τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου σχετικά με την κατάσταση που έχεις κληθεί να διαχειριστείς.

Αρχικά, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι αντιλαμβάνομαι ότι η κατάσταση που βιώνεις είναι αρκετά δύσκολη και διαβάζοντας την ιστορία σου μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έχεις εγκλωβιστεί μέσα σε αυτή και δυσκολεύεσαι να βρεις κάποια διέξοδο ή πιθανή κατεύθυνση.

Σίγουρα δεν είναι εύκολο για μια παντρεμένη γυναίκα με δυο παιδιά να συνειδητοποιήσει ότι ο σύζυγός της έχει φτιάξει τη ζωή του με μια άλλη γυναίκα στο εξωτερικό, με την οποία μάλιστα ζει μαζί. Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο ίδιος ισχυρίζεται το αντίθετο, ενώ εσύ έχεις διαπιστώσει με τα μάτια σου ότι όντως έχει σχέση με άλλη γυναίκα. Επίσης, το γεγονός ότι σε απειλεί με τη ζωή σου αν κάνεις αίτηση για διαζύγιο φαντάζομαι ότι είναι ένας επιπλέον παράγοντας που σε κάνει να θέλεις να κινητοποιηθείς και να διεκδικήσεις τη ζωή που αξίζει τόσο σε ‘σένα, όσο και στα δύο σου παιδάκια.

Η παραπάνω κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη και είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεσαι φόβο και αμηχανία απέναντι σε όσα σου συμβαίνουν. Ωστόσο, φαίνεται ότι έχεις διαμορφώσει στο μυαλό σου ένα πλάνο για το πώς θα ήθελες να κινηθείς, ξεκινώντας από το διαζύγιο. Δεδομένου ότι κανείς άνθρωπος δεν αξίζει να του συμπεριφέρονται με αυτόν τον τρόπο, να του λένε ψέματα και να τον απειλούν, θεωρώ την απόφασή σου να κινηθείς προς το διαζύγιο μια απόφαση που πιθανόν να σου προσφέρει το αίσθημα δικαίωσης και ανακούφισης που τόσο έχεις ανάγκη.

Παρά τα εμπόδια που φαίνεται να μπαίνουν στη μέση, όπως το οικονομικό ζήτημα, εγώ θα σε προέτρεπα να μην εγκαταλείψεις την προσπάθειά σου αυτή. Αντί να γεμίζεις τον εαυτό σου ενοχές για το ότι δεν είσαι ανεξάρτητη οικονομικά, εστίασε στα πράγματα που μπορείς να κάνεις τη δεδομένη περίοδο, για να βοηθηθείς ώστε να βγεις από το αδιέξοδο. Αν χρειαστεί, ζήτησε βοήθεια από ανθρώπους που σε στηρίζουν και σε αγαπούν, από τους φίλους ή την οικογένειά σου. Σε περίπτωση που οι συνθήκες το επιτρέπουν, θα μπορούσες να αναζητήσεις κάποια εργασία, έτσι ώστε να μπορείς να εξασφαλίσεις μια καλύτερη ζωή για εσένα και για τα παιδιά σου, γιατί το αξίζετε.

Ελπίζω να ήταν βοηθητικά όσα σου είπα και σου εύχομαι σύντομα να βρεις μια διέξοδο ικανοποιητική για εσένα και για τα παιδιά σου. Είμαι εδώ για ό,τι άλλο χρειαστείς.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories