Ψtalk: “Ο σύντροφός μου επικοινωνεί τακτικά με την πρώην του”
Ψtalk: “Ο σύντροφός μου επικοινωνεί τακτικά με την πρώην του”

Ψtalk: “Ο σύντροφός μου επικοινωνεί τακτικά με την πρώην του”

Καλησπέρα σας. Μετά από μια μακροχρόνια σχέση 10 ετών και ένα διάστημα 2 χρόνων που ήμουν single ήρθε στη ζωή μου ένας άνθρωπος. Εγώ με το παρελθόν μου δεν κρατάω επαφές. Αυτός όμως από την άλλη συνομιλεί τακτικά με την πρώην του. Το έχουμε συζητήσει κ με έχει διαβεβαιώσει πως δεν τρέχει τίποτα το ερωτικό. Εγώ απ’ την άλλη νοιώθω μια μόνιμη αναστάτωση μέσα μου. Δεν ξέρω αν με ενοχλεί που μιλάνε ή αν ψάχνω να βρω σε σύντομο χρονικό διάστημα την ασφάλεια που ένοιωθα στην πρώην σχέση μου. Είμαι ζηλιάρα, φοβάμαι την σύγκριση ή είναι πρωτόγνωρο για μένα ότι είναι άνθρωπος με παρελθόν και δεν μπορώ να το διαχειριστώ;
Να σημειώσω πως είναι πολύ εντάξει απέναντι μου σε όλα και είμαι πρώτη του προτεραιότητα.
Ευχαριστώ για τον χρόνο σας.

Από την: Christine


Αγαπητή Christine,

σ΄ ευχαριστούμε που μοιράστηκες την ιστορία σου μαζί μας.

Μια σχέση που διήρκησε τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι λογικό να αφήνει ζητήματα πίσω της καθώς αναπτύχθηκαν δεσμοί ανάμεσα στους συντρόφους, οι οποίο διακόπηκαν. Τώρα, είναι πολύ όμορφο που άνοιξες την πόρτα σε έναν καινούριο άνθρωπο μετά από δύο χρόνια ελεύθερης ζωής. Οι καινούριοι άνθρωποι μας οδηγούν σε νέες εμπειρίες και νέα συναισθήματα, μας βγάζουν λίγο από τη ρουτίνα μας. Όσον αφορά την προηγούμενη σχέση σου, επέλεξες να μην επικοινωνείς με τον άνθρωπο αυτό, απόλυτα σεβαστή επιλογή. Ωστόσο, δε μπορείς να επιβάλλεις στον τωρινό σύντροφο να μην επικοινωνεί με την πρώην του. Έχει κάνει κι εκείνος μια επιλογή.

Επικοινώνησε ξανά τα συναισθήματά σου, πες του τι σε απασχολεί. Πολλές φορές μεταφέρουμε προσδοκίες (θετικές ή αρνητικές) από την προηγούμενη σχέση στην επόμενη κι αυτό δυσκολεύει την καθημερινότητα της σχέσης. Το να αποζητάς την ασφάλεια είναι κάτι λογικό, κανείς δε θέλει να νιώθει συνεχή ανασφάλεια στη σχέση του. Αυτό συμβαίνει όταν δεν υπάρχει εμπιστοσύνη απέναντι στον σύντροφο αλλά και στη σχέση (όταν δεν πιστεύουμε ότι θα κρατήσει). Παρόλα αυτά, η εμπιστοσύνη είναι κάτι που χτίζεται και χρειάζεται αρκετό χρόνο.

Επίσης, ο πρώην με τον νυν σύντροφο δεν είναι τα ίδια άτομα. Επομένως, δε μπορείς να περιμένεις τις ίδιες συμπεριφορές. Ο καθένας θα σου προσφέρει διαφορετικά πράγματα και σε διαφορετικό βαθμό ή/και χρόνο. Όπως αναφέρεις, βέβαια, είναι εντάξει απέναντί σου και σε έχει σαν προτεραιότητα. Δώσε του παραπάνω χρόνο και μοιράσου τις αγωνίες σου μαζί του.

Οι απορίες σου, Christine, είναι πολλές και εύλογες. Μόνο ένας ειδικός ψυχικής υγείας θα σε καθοδηγήσει κατάλληλα. Μαζί του θα βρεις τις απαντήσεις και θα ανακαλύψεις τι είναι τελικά αυτό που σε ταλανίζει. Θα μπορούσες, μάλιστα, να δοκιμάσεις τη συμβουλευτική ζευγαριών, ώστε να είναι κάτι που θα κάνετε μαζί με τον σύντροφό σου.

Ό,τι και να επιλέξεις, Christine, εύχομαι η κατάσταση να εξελιχθεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και για τους δυο σας!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories