Ψtalk: “Ο άντρας μου έπαιξε στο στοίχημα όλα τα χρήματα που προοριζόταν για την γέννα μου”
Ψtalk: “Ο άντρας μου έπαιξε στο στοίχημα όλα τα χρήματα που προοριζόταν για την γέννα μου”

Ψtalk: “Ο άντρας μου έπαιξε στο στοίχημα όλα τα χρήματα που προοριζόταν για την γέννα μου”

Καλησπέρα θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την ιστορία μου, είμαι 30 χρονών παντρεμένη εδώ κ 2 χρόνια κ μανούλα εδώ κ 2 μήνες. Θα ξεκινήσω με το ότι με τον άντρα μου δεν έχουμε καμία βοήθεια κ όλα τα έχουμε καταφέρει με τη δουλειά μας, το πρόβλημα ξεκίνησε όταν 3 μήνες πριν γεννήσω κ ενώ έχω σταματήσει την δουλειά με αναρρωτικές κ έχουμε στην άκρη όλο το ποσό της γέννας κλπ ανακάλυψα τυχαία ότι όλα τα χρήματα είχαν εξαφανιστεί όταν το είπα στον άντρα μου, μου αποκάλυψε ότι τα έπαιξε στοίχημα (ένα πάθος που το είχε από παλιά) έχασα την γη κάτω από τα πόδια μου αλλά άντεξα γιατί δεν ήθελα να βλάψω με την ψυχολογία μου το έμβρυο, έπειτα λίγο πριν γεννήσω ήρθε ένας λογαριασμός από τράπεζα στο σπίτι στο όνομα του άντρα μου κ για 1η φορά το άνοιξα όπου είδα ότι είχε πάρει δάνειο ένα μικρό ποσό, από όσο μου είπε για να ξεχρεώσει την πιστωτική που είχε φουλάρει από το” στοίχημα ” λεφτά για την γέννα πουθενά, πιστωτική φουλ κ δάνειο φουλ, πήρα κάποια λεφτά από την δουλειά μου που μου χρωστούσαν κ κάλυψα τη γέννα, ο άντρας μου κάνει 2 δουλειές αλλά είναι εθισμένος, τον συγχώρησα γέννησα κ όλα καλά… Τώρα όμως έχω μαραζώσει κλαίω όλη μέρα νιώθω ένα τίποτα που δεν αντέδρασα τότε νιώθω ένα μηδενικό, βλέπω το παιδί μου στα μάτια κ κλαίω που δεν είμαι δυναμική να τον παρατούσα τότε που έπρεπε. Όλα μου φταίνε, έχω χάσει το εαυτό μου.. Θέλω βοήθεια να αλλάξει όλα αυτό, όχι για μένα αλλά για αυτό το μωράκι που περιμένει να με δει να ορθώνω το ανάστημα μου.. Ευχαριστώ.

Από τον/την: Ανετ


Αγαπητή, θα ήθελα αρχικά να σε ευχαριστήσω που βρήκες το θάρρος και την ψυχική δύναμη να μοιραστείς μαζί μας την ιστορία σου σε αυτή την δύσκολη περίοδο που βιώνεις στην ζωή σου.

Φαίνεται ότι είσαι μια πολύ δυνατή, όχι μόνο μάνα, αλλά και γυναίκα, αφού έχεις συνειδητοποιήσει ότι κάτι σε δυσκολεύει και επιθυμείς να προβείς σε αλλαγές στην ζωή σου. Αρχικά να σου πω ότι διαβάζοντας την ιστορία σου, προσπάθησα για μια στιγμή να μπω στη θέση σου και να βιώσω όλα εκείνα τα συναισθήματα που μας περιγράφεις ότι σε πλημμυρίζουν. Θυμός, απογοήτευση και ματαίωση ήταν τα συναισθήματα που κυριάρχησαν μέσα μου.

Συνεπώς, μπορώ να κατανοήσω ότι η κατάσταση που αντιμετωπίζεις δεν είναι εύκολα διαχειρίσιμη για εσένα, δεδομένου ότι πλέον είσαι και μανούλα και έχεις περισσότερες ευθύνες και καθημερινά θέματα που χρειάζονται επίλυση.  Το γεγονός ότι ανακάλυψες ότι, πριν την γέννα σου, ο άντρας σου έπαιξε όλα τα λεφτά που είχατε μαζέψει για την γέννα στο στοίχημα είναι κάτι που, δικαιολογημένα, σε αναστάτωσε και κάτι το οποίο φαντάζομαι ότι δεν περίμενες να συμβεί, ειδικά σε μια μεταβατική για εσάς περίοδο, ενώ ετοιμαζόσασταν να υποδεχτείτε το νέο μέλος στην οικογένειά σας. Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο καιρό μετά ανακάλυψες ότι είχε πάρει και δάνειο, για να ξεχρεώσει την πιστωτική. Φαντάζομαι ότι όλα αυτά, δεδομένου ότι βρισκόσουν σε περίοδο δύσκολη, αυτή της εγκυμοσύνης, σου προκάλεσαν συναισθήματα θυμού και απόγνωσης και σε έκαναν να αναρωτηθείς εκ νέου για την σχέση με τον άντρα σου. Φαντάζομαι ότι μέσω των πράξεων του σε έκανε να αμφιβάλλεις για την ποιότητα της σχέσης σας και η εμπιστοσύνη που είχες χτίσει για εκείνον και για το κοινό σας μέλλον απειλήθηκε.

Ωστόσο, μας λες ότι αυτήν την συνήθεια με το στοίχημα την είχε από παλιά, όταν τον γνώρισες. Μάλιστα, κατηγορείς τον εαυτό σου που δεν τον είχες αφήσει τότε, που ήταν νωρίς, ενώ τώρα που έχετε δημιουργήσει οικογένεια τα πράγματα δυσκολεύουν. Μπορεί όντως τοι συνθήκες να δυσκολεύουν για εσάς λόγω του ότι έχετε να φροντίσετε ένα νέο μέλος, όμως θα ήθελα να σου πω ότι το να κατηγορείς τον εαυτό σου για κάτι που πέρασε δεν θα σε βοηθήσει σε καμία περίπτωση. Αντ’ αυτού, κοίταξε τι μπορείς να κάνεις από εδώ και στο εξής. Τί θεωρείς ότι είναι καλύτερο για εσένα και το μέλλον του παιδιού σου;

Κάνε μια συζήτηση με τον άντρα σου και πες του με ειλικρίνεια πώς έχεις νιώσει όλον αυτόν τον καιρό με αυτά που έκανε. Έκφρασέ του τα συναισθήματά σου και συζήτησε μαζί του τους λόγους που τον ώθησαν να προβεί σε τέτοιου είδους ενέργειες, που σου προκάλεσαν αναστάτωση, ανασφάλεια, θυμό και απόγνωση. Ίσως και αυτός να έχει να σου πει πράγματα για τον εαυτό του που τον δυσκολεύουν και τον ωθούν σε αυτού του είδους τις συμπεριφορές εθισμού. Μιλήστε σαν ζευγάρι και συζητήστε για το αν είσαι διατεθειμένη να συνεχίσεις την ζωή σου με αυτόν τον άνθρωπο.

Πρώτα, όμως, σκέψου και μόνη σου αν όντως θες αυτόν τον γάμο, αφού από όσα μας λες καταλαβαίνω ότι έχεις έρθει σε αδιέξοδο. Δώσε χρόνο στον εαυτό σου και αναλογίσου τα υπέρ και τα κατά που αποκομίζεις από αυτόν τον γάμο. Αν αποφασίσεις ότι δεν θέλεις να συνεχίσεις αυτόν τον γάμο, είμαι βέβαιη ότι θα καταφέρεις και μόνη σου να σταθείς στα πόδια σου και να μεγαλώσεις το μωρό σου με τον τρόπο που θεωρείς εσύ ότι αξίζει και στους δύο σας.

Από την άλλη, αν εσύ και ο άντρας σου χρειαστείτε περαιτέρω βοήθεια όσον αφορά την μεταξύ σας σχέση, θα σου πρότεινα να επισκεφτείτε κάποιον οικογενειακό θεραπευτή, καθώς εκείνος θα σας βοηθήσει στο να οικοδομήσετε μια πιο λειτουργική σχέση μέσω της υγιούς έκφρασης και επικοινωνίας. Έτσι, θα καταφέρετε να διαχειριστείτε ευκολότερα και τα θέματα που αφορούν τον γονεικό σας ρόλο, εφόσον θα λειτουργείτε πλέον πιο αποτελεσματικά σαν ζευγάρι.

Ελπίζω να σε βοήθησα και πραγματικά σου εύχομαι να βρεις την λύση που θα κάνει ευτυχισμένη εσένα και το μωράκι σου. Για ό,τι άλλο χρειαστείς, είμαι εδώ. Και μην ξεχνάς: η δύναμη βρίσκεται μέσα σου!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories