Ψtalk: “Νομίζω οτι τα χάνω σιγα-σιγα!”

Ψtalk: “Νομίζω οτι τα χάνω σιγα-σιγα!”

Εχω παρα πολλες φοβιες που μου χαλάνε την καθημερινοτητα! Φοβαμαι τα πάντα πλεον χωρις υπερβολη! Ξυπνάω και εχω πανικο! Πολλες κρίσεις πανικού μεσα στην ημερα! Νομίζω οτι τα χάνω σιγα-σιγα! Δεν εχω ορεξη ούτε να κανω μπανιο, ουτε να περασω καποια ωρα με τον συντροφο μου! Τίποτα! Θελω απλα να αράζω μόνη μου!

Από τον/την:Νινα


Αγαπημένη μας Νίνα,

Πρώτα θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που μας έγραψες και μοιράζεσαι μαζί μας αυτό που βιώνεις, δίνοντάς μας την ευκαιρία να συνδεθούμε μαζί σου μέσα από τις εμπειρίες μας.

Το κείμενό σου μου δημιουργεί αρχικά μία αίσθηση απόγνωσης. Ο φόβος είναι παντού, μέσα από το φόβο σχετίζεσαι με τα πάντα γύρω σου μέσα στη μέρα σου, και νιώθω με ένα τρόπο ότι φόβος και Νίνα έχουν γίνει ένα. Σαν να μην υπάρχει χώρος για τίποτα άλλο, παρά μόνο για το φόβο.

Με ένα τρόπο είναι σαν αυτό το τόσο έντονο συναίσθημα να έχει πάρει τη θέση σου, και κάπως αισθάνομαι μέσα από την αφήγησή σου ότι εν τέλει καταλήγεις να φοβάσαι τον ίδιο σου τον εαυτό. Και αυτή η αίσθηση είναι τόσο εξαντλητική και προκαλεί τόσο έντονη δυσφορία που κάπως σαν να χρειάζεται να αποσυρθείς από τη ζωή σου κι από τον εαυτό σου, και κυρίως από το να σχετίζεσαι και να βιώνεις. Έτσι όπως το αντιλαμβάνομαι εγώ μέσα από τα δικά σου λόγια, φαίνεται πως το να βιώνεις και να σχετίζεσαι σημαίνει φόβος, απειλή, ανασφάλεια. Και ο μόνος τρόπος να ξεφύγεις από αυτό, μοιάζει να είναι το να μην βιώνεις τον ίδιο σου τον εαυτό και τις σχέσεις σου.

Αναρωτιέμαι πώς τα σκέφτεσαι όλα αυτά, κι αν όντως αισθάνεσαι κάπως έτσι. Και αυτό που θέλω να σου εκφράσω στη συνέχει είναι η έννοια μου για το πώς μπορείς να ξεφύγεις από αυτό το φαύλο κύκλο φόβου και απόσυρσης από τον εαυτό σου, γιατί σκέφτομαι ότι παρ όλο που λες πως θες να αράζεις μόνη σου, ωστόσο μοιράζεσαι μαζί μας αυτό που σου συμβαίνει, κι αυτό εμένα μου δείχνει πως κάτι μέσα σου στρέφεται προς την επικοινωνία κι αποζητά την επαφή, το μοίρασμα, το σχετίζεσθαι. Και δεν μπορώ παρά να το τιμήσω κι αυτό το κομμάτι σου και να ακούσω το κάλεσμά του.

Θα ήθελα λοιπόν να σου φωτίσω την επιλογή της ψυχοθεραπείας, σαν μια επιλογή που μπορεί να κουμπώσει εξίσου επαρκώς στις δύο αντικρουόμενες ανάγκες σου, αυτή της εσωστρέφειας κι εκείνη της σύνδεσης. Μέσα από τη θεραπευτική σχέση θα μπορείς να βρεις νέους τρόπους να σχετίζεσαι με τον εαυτό σου, μέσα σε ένα κλίμα που θα αισθάνεσαι σταδιακά ολοένα και πιο ασφαλής.

Ελπίζω η απάντησή μου να σε ακούμπησε και να σου έδωσε μια ώθηση να μετακινηθείς προς όποια κατεύθυνση σου ταιριάζει καλύτερα. Για ό, τι άλλο χρειαστείς είμαστε εδώ!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories