Ψtalk: “Νιώθω σαν να μπλοκάρω η ίδια την ερωτική μου ζωή”
Ψtalk: “Νιώθω σαν να μπλοκάρω η ίδια την ερωτική μου ζωή”

Ψtalk: “Νιώθω σαν να μπλοκάρω η ίδια την ερωτική μου ζωή”

Είμαι αρκετά χρόνια μόνη μου, κοντά στα τέσσερα χρόνια . Η τελευταία μου σχέση με έκλεισε πολύ ψυχολογικά. Μετά από δύο χρόνια πολύ δύσκολα εσωτερικά, ξαναπροσπάθησα και το αποτέλεσμα ήταν να νιώσω ξανά πληγωμένη. Νιώθω ότι δεν έχω κουράγιο και υπομονή να ξαναπροσπαθήσω. Σαν υποσυνείδητα να απορρίπτω εξαρχής κάθε νέο πρόσωπο που μπαίνει στη ζωή μου. Φοβάμαι. Έχω δώσει πολλές ευκαιρίες σε ανθρώπους αλλά στην ουσία δεν δίνομαι συναισθηματικά. Είναι σαν να το μπλοκάρω μόνη μου. Δεν ξέρω πώς μπορώ να ξεφύγω από αυτόν τον κύκλο.

Από την: Μαρία


Aγαπητή Μαρία,

αρχικά θέλω να σε ευχαριστήσω που αποφάσισες να μοιραστείς τις ανησυχίες σου και θα προσπαθήσω να σου απαντήσω όσο πιο ουσιαστικά μπορώ.
Διαβάζοντας το κείμενό σου, σε αισθάνθηκα αρκετά πληγωμένη και αναρωτήθηκα τι είναι αυτό που σε κάνει να φοβάσαι. Επίσης, μου δημιουργήθηκαν ορισμένες απορίες όπως το τι εννοείς λέγοντας πως η σχέση σου σε «έκλεισε ψυχολογικά». Πώς ένιωθες μέσα σε αυτήν την σχέση και ποιες συμπεριφορές του συντρόφου σου σε έκαναν να δυσφορείς; Επίσης, αναρωτιέμαι τι είναι αυτό που σε κάνει να παρατάς την προσπάθεια στις σχέσεις σου και να νιώθεις κουρασμένη να συνεχίσεις.

Μέσα από το κείμενό σου, αντιλαμβάνομαι πως ίσως να έχεις τραυματιστεί συναισθηματικά στην προηγούμενη σχέση σου και αυτό να σου έχει δημιουργήσει μια άσχημη εικόνα για τις σχέσεις. Και αυτό έρχεται κάπως να το επιβεβαιώσει και η δήλωσή σου πως σε οποιοδήποτε σχέση δεν αφήνεσαι συναισθηματικά. Άνθρωποι που έχουν πληγωθεί συναισθηματικά στο παρελθόν δύσκολα αφήνουν τον εαυτό τους ελεύθερο μέσα σε μια σχέση και συνεχώς βιώνουν έντονη ανασφάλεια και έλλειψη εμπιστοσύνης. Μοιάζει σαν να έχεις αισθανθεί κάποια στιγμή πολύ πληγωμένη μέσα στην σχέση σου και αυτός ο πόνος να  σε εμποδίζει να ξεχάσεις και να προχωρήσεις ουσιαστικά. Επίσης, αναρωτιέμαι με ποιον τρόπο πληγώθηκες και δεύτερη φορά. Παρατηρείς κάποιο επαναλαμβανόμενο μοτίβο στις συμπεριφορές των συντρόφων σου; Και αν ναι, πώς μπορεί αυτό να σχετίζεται με την δική σου συμπεριφορά;  Και κάπου εδώ θα προσπαθήσω να συνδέσω το συναίσθημα του φόβου που προανέφερες λέγοντας πως ίσως αυτό που σε φοβίζει να είναι ο φόβος να πληγωθείς ξανά και έτσι προκύπτει μια ασυνείδητη άμυνα, αυτή της συναισθηματικής απόστασης από τους άλλους. Γιατί πώς να πληγωθείς συναισθηματικά όταν δεν τον έχεις πλησιάσει συναισθηματικά τον άλλον;

Ετσι λοιπόν, θα πρότεινα να απαντήσεις στις παραπάνω ερωτήσεις, εάν δεν το έχεις ήδη κάνει ώστε να προσδιορίσεις πιο συγκεκριμένα ορισμένες συμπεριφορές και καταστάσεις. Στην προσπάθειά σου αυτή χρήσιμη θα ήταν και η βοήθεια από έναν ειδικό, ο οποίος με ειδικές τεχνικές και μεθόδους θα μπορέσει να σε φέρει σε επαφή με βαθύτερα κομμάτια του εαυτού σου ώστε να σε κατανοήσεις περισσότερο.

Παραμένουμε στην διάθεση σου για οτιδήποτε άλλο χρειαστείς.

 

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com