Ψtalk: “Νιώθω ότι μου λείπει κάποιος ενώ ξέρω ότι μακριά του είμαι καλύτερα.”

Ψtalk: “Νιώθω ότι μου λείπει κάποιος ενώ ξέρω ότι μακριά του είμαι καλύτερα.”

Νιώθω ότι μου λείπει κάποιος ενώ ξέρω ότι μακριά του είμαι καλύτερα. Γνώριζα ένα άτομο το οποίο με τον καιρό μ’ έκανε να καταλάβω ότι δεν βλέπει την αξία μου και το πόσα μπορώ να προσφέρω. Αμέσως κατάλαβα ότι ένα τέτοιο άτομο δεν το θέλω στην ζωή μου. Ώρες ώρες οι σκέψεις μου όμως τον μεγαλοποιούν και με κάνουν να πιστεύω ότι ήταν πολύ καλός για εμένα, ότι όλα όσα γίνονταν ήταν δικά μου λάθη και ότι δεν θα μπορέσω ποτέ να βρω κάποιον που θα καταλάβει ποια πραγματικά είμαι.

Από την: Όλγα


Αγαπητή Όλγα,

Αρχικά, θα ήθελα να σε ευχαριστήσω που αποφάσισες να μοιραστείς τις σκέψεις και τους προβληματισμούς σου μαζί μας.

Από όσα μεταφέρεις μπορώ να καταλάβω ότι αναφέρεσαι σε ένα άτομο που ακόμα και τώρα είναι σημαντικό για σένα. Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω τι ακριβώς έχει συμβεί μεταξύ σας, αλλά κατανοώ ότι κάποια στιγμή συνειδητοποίησες ότι ο εν λόγω άνθρωπος δεν είναι κατάλληλος για σένα. Φαίνεται να μην αντιλαμβανόταν όσα είχες τη δυνατότητα και την επιθυμία να του προσφέρεις συναισθηματικά μειώνοντάς το.

Ωστόσο, θα ήθελα να σταθώ περισσότερο και να δώσω βάση στις δεύτερες σκέψεις σου. Τι είναι αυτό που ενεργοποίησε τη σκέψη ότι ίσως αυτός ο άνθρωπος να μη σου αξίζει γιατί έκανες εσύ κάτι λάθος; Ποιο μπορεί να είναι το τόσο σοβαρό σφάλμα σου; Τι σε έκανε να αρχίσεις να σκέφτεσαι ότι μπορεί εσύ να ευθύνεσαι για όσα εκτυλίχθηκαν ανάμεσα σας; Αυτά είναι ερωτήματα τα οποία καλό θα ήταν να προσπαθήσεις να απαντήσεις. Θα σε βοηθήσουν να ξεδιπλώσεις διάφορες σκέψεις που σε βασανίζουν αυτή τη στιγμή.

Νιώθω την ένταση σου και τη σύγχυση στην οποία βρίσκεσαι. Μπορεί να έχει τερματιστεί η σχέση σας, όμως βλέπω ότι δεν έχεις κατορθώσει να δώσεις ένα οριστικό τέλος. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να θεωρήσω ότι κάτι τέτοιο είναι εύκολο και ανώδυνο. Κάθε σχέση μας με κάποιον άνθρωπο μας αφήνει το στίγμα της. Είναι σα να πενθείς αυτό που ζήσατε και να ψάχνεις να βρεις τι έφταιξε. Ωστόσο, εσύ περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο γνωρίζεις πόσα αξίζεις. Όλες οι αξίες και οι αρετές σου είναι εμφανείς σε εκείνους που είναι διατεθειμένοι να τις αναγνωρίσουν.

Από τη μεριά μου, οφείλω να σου πω ότι σε περίπτωση που δεν μπορέσεις να ξεδιαλύνεις μόνη σου αυτές τις σκέψεις, θα ήταν θετικό να επισκεφτείς έναν ειδικό ψυχικής υγείας με τη βοήθεια του οποίου θα επιχειρήσεις να βρεις την πηγή αυτών των σκέψεων και να ενισχύσεις την αυτοπεποίθηση και αυτοεκτίμηση σου.

Ελπίζω να καταφέρεις να δεις πόσο αξίζεις και να βρεις ον άνθρωπο που θα εκτιμήσει αυτό που είσαι. Είμαι στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories