Ψtalk: “Νιώθω εγκλωβισμένη στον γάμο μου”

Ψtalk: “Νιώθω εγκλωβισμένη στον γάμο μου”

Μένω στον γάμο μου γιατί δεν θέλω να χάσω στιγμές από την ζωή του παιδιού μου. Όλα ξεκίνησαν όταν έμεινα έγκυος και κατάλαβα την προσκόλληση που είχε ο σύζυγος μου με τους γονείς του. Αφορμή, το όνομα του παιδιού μας. Το παιδί μου είναι 20 μηνών τώρα. Δεν είμαι πια ερωτευμένη μαζί του γιατί δεν τον βλέπω σαν έναν άντρα στιβαρό, ανεξάρτητο αλλά σαν ένα αγόρι που η ασφάλεια και η προστασία του βρίσκεται ακόμα στους γονείς του. Νιώθω εγκλωβισμένη, μόνη και μετανιωμένη που δεν κατάλαβα πιο πριν όλη την κατάσταση κι αποφασίσαμε να κάνουμε οικογένεια μαζί. Η μικρή μου του έχει αδυναμία. Προσωπικά δεν θέλω ούτε επαφή να έχει μαζί με τους γονείς του γιατί έχουν χειριστική συμπεριφορά και στους δυο γιούς, κυρίως η μάνα.

Από την: Τατιάνα


Καλησπέρα Τατιάνα. Σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη της ιστορίας σου εδώ. Αρχικά θέλω να σου πω ότι λυπάμαι που βιώνεις τον γάμο σου έτσι. Παρόλα αυτά η έλευση ενός νέου μέλους στην οικογένεια αλλάζει πολύ τις ισορροπίες. Η προσαρμογή στην νέα κατάσταση έχει πολύ στρες, στην παγκόσμια κλίμακα στρες είναι μετά το διαζύγιο να φανταστείς. Αυτό δεν στο λέω για να κάνεις υπομονή με κάτι που δεν σου αρέσει, αλλά για να νιώσεις ίσως λιγότερο μόνη σε αυτό.

Και οι δύο νέοι γονείς αλλάζουν και εστιάζουν σε διαφορετικά κομμάτια τους από ότι ίσως μέχρι τώρα, και αυτό πολλές φορές βγαίνει και σε καλό, βοηθώντας τους να εξελιχθούν και ατομικά αλλά και ως ζευγάρι.

Το ότι αναφέρεις ότι έχει ο σύζυγος σου μια καλή σχέση με την μικρή σας είναι πολύ σημαντικό ώστε να κάνεις μια προσπάθεια με τον μπαμπά της για την σχέση σας.

Έχεις σκεφτεί να κάνεις μια ουσιαστική συζήτηση μαζί του σχετικά με τα όρια και την μητέρα του;

Είναι πολύ σημαντικό σαν νέο ζευγάρι να ανεξαρτητοποιηθείτε σιγά σιγά αλλά αυτό παίρνει χρόνο.

Μίλησε στο σύντροφο σου για τον εγκλωβισμό και όλα αυτά νιώθεις. Επίσης θα πρότεινα μιας και είστε νέο ζευγάρι να κάνετε μια προσπάθεια ίσως με κάποιον ειδικό να σας βοηθήσει στον τρόπο επικοινωνίας σας αλλά και με τους γονείς σας.  Η θεραπεία ζεύγους μπορεί να βοηθήσει πολύ στα ζητήματα που αναφέρεις!

Ελπίζω να φροντίσεις αυτά που αισθάνεσαι και να βρείτε μια κοινή λύση για αυτά τα προβλήματα.  Ότι σε ξανά απασχολήσει είμαι στην διάθεσή σου.

Με εκτίμηση.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories