Ψtalk: “Νιώθω εγκλωβισμένη σ’ έναν κύκλο θλίψης”

Ψtalk: “Νιώθω εγκλωβισμένη σ’ έναν κύκλο θλίψης”

Νιώθω πως είμαι εγκλωβισμένη σ’ έναν κύκλο θλίψης που διακόπτεται από μερικές στιγμές χαράς τις οποίες δεν μπορώ να ζήσω γιατί νομίζω πως δε μου αξίζει.

Από την: Χ.


Αγαπημένη Χ.,

βλέπω και μπορώ να καταλάβω τον πόνο που αισθάνεσαι. Η σκέψη πως δεν σου αξίζουν οι στιγμές χαράς είναι κάτι που θα δυσκολεύει πολύ την καθημερινή σου ζωή.

Από την πλευρά που είμαι, θεωρώ πως υπάρχουν πολλά που θέλεις να πεις κι όμως τα κρατάς κρυφά. Αξίζει να τα πεις να τα συζητήσεις κι ένας ειδικός είναι το κατάλληλο άτομο για να σε ακούσει και να σε βοηθήσει να δεις αν μπορείς να σπάσεις τελικά αυτό τον κύκλο θλίψης στον οποίο έχεις μπει. Είναι αυστηρό προς τον εαυτό σου να πιστεύεις πως δεν σου αξίζουν οι στιγμές χαράς και άρα να νιώθεις εγκλωβισμένη μέσα στη θλίψη. Ξέρω πως δεν έφτασες σ’ αυτή τηn σκέψη μέσα σε μία νύχτα κι αναρωτιέμαι τι μπορεί να έχει συμβεί και να συμβαίνει στην ζωή σου που να επιβεβαιώνει αυτή τη σκέψη που έχεις πλάσει. Αυτός ο εγκλωβισμός που περιγράφεις, είναι τα δεσμά σου και σε κανέναν άνθρωπο δεν αξίζει να μην ζει ευτυχισμένος!! Το να τιμωρείς τον εαυτό σου και να θεωρείς πως τα καλά δεν σου αξίζουν είναι κάτι που τώρα πιστεύεις ισχυρά όμως μετά την ψυχοθεραπεία ελπίζω να αλλάξει. Δεν είναι εύκολο να σπάσεις αυτό τον κύκλο, όμως η προσπάθεια είναι σημαντική και αξίζει να την κάνει κανείς για να δώσει στον εαυτό του όσα πραγματικά του αξίζουν.  Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω ή να καταλαβαίνω πολλές πληροφορίες από τα λεγόμενά σου, υπάρχει κάτι το οποίο σε κρατάει πίσω.

Ένα κομμάτι σου έχει βαρεθεί αρκετά αυτή την κατάσταση και επιχειρεί ακόμα και μέσω της αποστολής αυτής της προσπάθειας να βγει από αυτό το σχήμα. Θα ήθελα να βάλεις όλη σου τη δύναμη ψυχής σε αυτό το κομμάτι σου και να βοηθήσεις τον εαυτό σου να βγει από το αδιέξοδο στο οποίο έχεις περιέλθει. Μην χάνεις την ελπίδα σου, δεν είναι ποτέ αργά για να αλλάξει μια κατάσταση, πόσο μάλλον μια τέτοια κατάσταση όπως η δική σου δυσκολία που εξαρτάται καθαρά από εσένα. Αυτό που θέλω να πω είναι πως μόνης σου έχεις εγκλωβίσει τον εαυτό σου σε αυτό τον κύκλο και άρα μόνη σου θα πρέπει να προσπαθήσεις να βγεις και από αυτόν.

Δυστυχώς, μαγική λύση την οποία θα σου πει κάποιος και αυτόματα θα αισθανθείς καλύτερα δεν υπάρχει. Είναι μια προσπάθεια, στην οποία μπορεί να σε καθοδηγήσει κάποιος ειδικός. Η προσπάθεια αυτή είναι ένα συνεχές ταξίδι κατά μια έννοια. Τη μία μέρα τα πράγματα θα είναι καλά και θα αισθάνεσαι καλύτερα ενώ την επόμενη αυτό μπορεί να μην είναι το ίδιο. Το αποτέλεσμα που μετράει είναι στο τέλος της πορείας και στόχος είναι να βγεις από αυτό τον κύκλο, συχνά φαύλο που σε κρατάει δέσμια και προσηλωμένη στη θλίψη. Είναι σημαντικό να προσπαθήσεις για να βγεις από αυτό τον κύκλο!! Όσο περισσότερο μένεις με αυτά τα συναισθήματα και τις σκέψεις τόσο πιο δύσκολο θα είναι να τις ξεφορτωθείς και να τα αλλάξεις. Είναι απολύτως αποδεκτό να χρειάζεσαι κάποιον βοηθό σε όλη αυτή την δύσκολη διαδικασία, ώσπου να ανακουφιστείς τελικώς και να αισθάνεσαι πραγματικά την ευτυχία που αξίζει σε κάθε ανθρώπινο ον να βιώνει!!

Εύχομαι με τα λόγια και τα σχόλια μου να σε βοήθησα να βάλεις τις σκέψεις σου και όσα αισθάνεσαι σε μια σειρά και να προγραμματίσεις με σιγουριά το επόμενο βήμα για να σε βοηθήσεις ουσιαστικά. Παραμένω στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς και εύχομαι καλή συνέχεια!!

Ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σου.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories