Ψtalk: “Νιώθω πως δεν θα καταφέρω να περάσω στις εξετάσεις μου.”

Ψtalk: “Νιώθω πως δεν θα καταφέρω να περάσω στις εξετάσεις μου.”

Νιώθω πως δεν θα καταφέρω να περάσω στις εξετάσεις μου γιατί η καραντίνα με έχει βγάλει από το προγραμμα μου κι έχω από συγκεντρωθεί εντελώς με αποτέλεσμα να μην έχω ορεξη να διαβάσω οσο και να λέω μέσα μου ότι πρέπει .

Από τον/την: Erica


Αγαπητή Έρικα,

H κατάσταση της πανδημίας είναι μια πρωτόγνωρη κατάσταση για όλους μας που μας επηρεάζει σημαντικά σε όλους τους τομείς της ζωής μας. Οι δύσκολες και αχαρτογράφητες αυτές συνθήκες φαίνεται να μας στερούν κάθε ενεργητικότητα και να μας γεμίζουν με συναισθήματα άγχους, φόβου, απραξίας και ματαιότητας. Παράλληλα, καθώς κάθε τομέας της ζωής δέχεται σταδιακά τις επιπτώσεις αυτής της κατάστασης σε μεγαλύτερο ή μικρότερο βαθμό, οι άνθρωποι φαίνεται να έχουμε απομακρυνθεί από όσα μας ενδιέφεραν και έχουμε επιφορτιστεί καταβάλλοντας τεράστια προσπάθεια να απαντήσουμε σε όσα σχετίζονται άμεσα με τις σημερινές απαιτήσεις.

Όλο αυτό έχει ως αποτέλεσμα να αντιμετωπίζουμε εναλλαγές στον ψυχισμό και την συναισθηματική μας διάθεση. Η ενεργητικότητα μας έχει μειωθεί και η θέσπιση στόχων φαίνεται να είναι ανούσια εφόσον οποιοσδήποτε προγραμματισμός θα ήταν ουτοπικός σε μια περίπτωση, όπου τα πάντα είναι τόσο ευμετάβλητα. Ο χρόνος άλλοτε φαίνεται να είναι τόσο αρκετός που αναβάλουμε πράγματα για αύριο, λες και η καραντίνα θα κρατήσει για πάντα, ενώ άλλοτε φαίνεται να είναι τόσο περιορισμένος και ελάχιστος προς συγκέντρωση για την επίτευξη της επιτυχίας στις εξετάσεις, πόσο μάλλον σήμερα που το θέμα εξετάσεις μπορεί να αντιμετωπίζεται και ως δευτερεύουσας σημασίας. Ο παράγοντας αισιοδοξία μπορεί στην περίπτωσή μας να φαντάζει ουτοπικός, αλλά σίγουρα είναι κάτι που χρειάζεται για να ξαναθυμηθούμε όλες τις ευχάριστες στιγμές της ζωής και να οπλιστούμε με τα απαραίτητα εφόδια για να τις χαρούμε στο έπακρο, ασφαλείς και υγιείς, μόλις εκείνες έρθουν, γιατί θα έρθουν.

Είναι ώρα, να θυμηθείς ξανά και όλοι μαζί να θυμηθούμε όλα εκείνα τα μελλοντικά που έχουμε προγραμματίσει να κάνουμε, έχουμε στοχεύσει να επιτύχουμε, έχουμε πιστέψει ότι θα καταφέρουμε, έχουμε ανυπομονησία να χαρούμε και έχουμε αγωνία για να δούμε πως θα είναι αυτό που θα γευτούμε. Οι εξετάσεις πέρα από μια δύσκολη και ψυχοφθόρα διαδικασία συνεχούς προετοιμασίας και άγχους επιτυχίας, αποτελούν τον δρόμο που θα μας οδηγήσει στα όνειρά μας και θα μας φέρει αντιμέτωπους με τα θέλω που επιθυμούμε να πραγματώσουμε. Είμαι σίγουρη, ότι το άγχος και οι σκέψεις σου οδηγούνται περισσότερο από το άγχος σου και όχι από την αδυναμία σου. Ακόμη, είμαι σίγουρη ότι το αποτέλεσμα θα σε δικαιώσει και ο δρόμος σου θα σε οδηγήσει στο σημείο που θέλεις να φτάσεις. Το διάβασμα σήμερα είναι απλώς το μέσο που θα σε πάει στον προορισμό σου. Ακριβώς όπως ένα γεμάτο λεωφορείο το καλοκαίρι…νομίζω ότι στη σκέψη και μόνο του συνωστισμού μέσα σε αυτό, ντάλα μεσημεριού και με καύσωνα πολλοί μετανιώνουμε, στην επόμενη σκέψη όμως της χαράς που θα μας δώσει η βουτιά στην θάλασσα μάλλον έχουμε αναθεωρήσει και κυρίως έχουμε θυμηθεί πόσο σημαντικό είναι να δροσιστούμε και έτσι απλώς προχωρούμε…

Ελπίζω, μέσα από αυτή την απάντηση να έλαβες ερεθίσματα για να προγραμματίσεις το διάβασμά σου και να συνεχίσεις με περισσότερη όρεξη.  Τέλος, εύχομαι, σε λίγο διάστημα να χαίρεσαι την επιτυχία σου και να το γιορτάζεις κάπου, σε όμορφες στιγμές γεμάτες με πολλούς αγαπημένους ανθρώπους σου.

Καλή επιτυχία!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories