Ψtalk: “Νιώθω ότι δεν αξίζω στο αγόρι μου.”
Ψtalk: “Νιώθω ότι δεν αξίζω στο αγόρι μου.”

Ψtalk: “Νιώθω ότι δεν αξίζω στο αγόρι μου.”

Νιώθω ότι δεν αξίζω στο αγόρι μου. Καιρό αναζητούσα μια σχέση που να μου εμπνέει ασφάλεια κι έρωτα. Και τώρα απλώς νιώθω ότι αισθάνεται πολλά παραπάνω απ ότι εγώ. Δε θέλω να χωρίσω σε καμία περίπτωση, αλλά δε μπορώ να με εξαναγκασω να νιώσω παραπάνω

Από τον/την: Τζω


Αγαπητή Τζω,

Θα ήθελα να σε ευχαριστήσω για την απόφασή σου να μοιραστείς τη ιστορία σου μαζί μας. Από όσα μας αναφέρεις μπορώ να καταλάβω ότι ο προβληματισμός σου αφορά τη σχέση σου με το αγόρι σου και πιο συγκεκριμένα τα συναισθήματα σου για εκείνον. Φαίνεται να είσαι συναισθηματικά φορτισμένη και θεωρείς ότι δεν είσαι αρκετή για το σύντροφό σου. Έχεις μπει στη διαδικασία να “μετρήσεις” την ποσότητα των συναισθημάτων σας. Τι σε έκανε να οδηγηθείς σε αυτό τον υπολογισμό; Σε τι πιστεύεις ότι ωφελεί αυτό στη μεταξύ σας σχέση;

Πιστεύεις ότι ο σύντροφος σου έχει πιο πολλά συναισθήματα από εσένα, γεγονός που σε φέρνει σε δύσκολη θέση. Έχεις την αίσθηση ότι μειονεκτείς συναισθηματικά. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι δεν τρέφεις συναισθήματα για το σύντροφο σου. Άλλωστε, αυτό αποδεικνύει και το γεγονός ότι δε θέλεις να χωρίσετε.

Αυτό που αντιλαμβάνομαι εγώ διαβάζοντας το μήνυμα σου είναι ότι ανησυχείς για το πόσα συναισθήματα έχει ο καθένας σας για τον άλλον. Ωστόσο, θα ήθελα να σου επισημάνω και να σε βάλω στη διαδικασία να σκεφτείς το εξής: Παίζει ρόλο τόσο η ποσότητα των συναισθημάτων σας ή η ποιότητα αυτών; Επίσης, θα σου πρότεινα να συζητήσεις αυτό τον προβληματισμό σου με το αγόρι σου. Δεν αποκλείεται εκείνος να λαμβάνει από εσένα συναισθήματα, τα οποία μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι ότι του προσφέρεις. Ίσως και να έχει να μοιραστεί μαζί σου σκέψεις του αναφορικά με τη σχέση σας κι εσύ να του δώσεις αυτή την ευκαιρία να το κάνει.

Από τη μεριά σου, θα σε παρότρυνα να προσπαθήσεις να αφήσεις στην άκρη τη σύγκριση των συναισθημάτων. Προσπάθησε να μεταδίδεις στο σύντροφό σου όσα συναισθήματα έχεις για εκείνον, γιατί αυτά είναι αληθινά. Δώσε βάση στα συναισθήματα που έχεις, χωρίς να παλεύεις για κάτι περισσότερο. Δεν εκφράζουμε όλοι με τον ίδιο τρόπο τα συναισθήματά μας.

Ελπίζω να σε βοήθησα να δεις πιο σφαιρικά την κατάσταση που βιώνεις και σύντομα να βρεθεί λύση σε αυτό που σε απασχολεί. Είμαι στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories