Ψtalk: “Νιωθω ένα κενό μέσα μου.”
Ψtalk: “Νιωθω ένα κενό μέσα μου.”

Ψtalk: “Νιωθω ένα κενό μέσα μου.”

Καλησπέρα, νιώθω λίγο χάος μες στο μυαλό μου και με πιάνουν συχνά ταχυκαρδιες. Έχω χαμηλή πίεση επίσης.. Νιώθω εγκλωβισμένη μες στο μυαλό μου… Δεν νιώθω πληρότητα και ευτυχισμένη παρόλο που κάνω μια φυσιολογική ζωή ανθρώπινη.. Νιώθω και ένα κενό κάπως μέσα μου. Ευχαριστώ για την ωραία πρωτοβουλία..

Από τον/την:Λίζα


Καλησπέρα Λίζα και εγώ με την σειρά μου σε ευχαριστώ για την εμπιστοσύνη σου. Καταλαβαίνω πως βιώνεις μια δύσκολη κατάσταση, ίσως αρκετό καιρό τώρα, η οποία πιθανότατα θα σε έχει πιέσει πολύ.

Τα συμπτώματα που μοιράζεσαι μοιάζουν αρκετά με κρίση άγχους ή συνεχούς άγχους. Εκείνες τις στιγμές προσπάθησε να παρατηρείς την αναπνοή σου και σε δεύτερο χρόνο να κάνεις ένα βήμα πίσω και μέσα προς τον εαυτό. Να αφουγκραστείς τι είναι αυτό που χρειάζεται ; πόσο ίσως έχει παραμεληθεί για να αναγκάζεται να έρχεται με εναν τέτοιο έντονο τρόπο; Η χαμηλή πίεση συνοδεύει πολλές φορές το χρόνιο άγχος όπως και διαταραχές του αδένα του λαιμού (θυρεοειδής) καλό θα ήταν να τον εξετάσεις. Ο συγκεκριμένος αδένας επηρεάζεται από χρόνιο στρες και μη έκφραση συναισθημάτων.  Θα ήταν χρήσιμο να αναρωτηθείς τι δεν έχεις εκφράσει;  Είναι πολύ πιθανό για αυτό να μην αισθάνεσαι πληρότητα και ευτυχία γιατί τα πράγματα που πραγματικά χρειαζόμαστε δεν είναι τα φαινομενικά αλλά τα ουσιαστικά. Βαθιά επικοινωνία συναισθηματική και την αίσθηση ότι σε καταλαβαίνουν και σε αποδέχονται. Πολλές φορές σκέψεις μπορεί να σε εγκλωβήσουν σε αγχωτικά μοτίβα, με τα οποία έμαθες να σχετίζεσαι με τον κόσμο. Είναι σημαντικό παράλληλα να φροντίσεις να εκτονώσεις αυτά τα συναισθήματα πχ με γυμναστική, διαλογισμό, μοίρασμα.  Ένας ειδικός θα μπορούσε να αποτελέσει συνοδοιπόρος σε αυτό το ταξίδι.

Το κενό που αναφέρεις είναι ένα βαθύ και ουσιαστικό θέμα, θα έλεγα υπαρξιακό. Αυτό σιγά σιγά θα μπορούσες να το προσεγγίσεις με την βοήθεια ενός ειδικού ώστε να βρεις μια δημιουργική χρήση του.

Ελπίζω να σε βοηθησα να δεις κάπως διαφορετικά το θέμα σου. Για οτιδηποτε περαιτέρω είμαι στην διάθεσή σου.

ΜΔ Γεωργουδάκη

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories