Ψtalk: “Νευριάζω με το παραμικρό και δεν μπορώ να το διαχειριστώ”

Ψtalk: “Νευριάζω με το παραμικρό και δεν μπορώ να το διαχειριστώ”

Έχω καθημερινά υπερβολικά νεύρα. Μπορώ να νευριάσω με το παραμικρό και δεν μπορώ να τα διαχειριστώ. Δεν θέλω να βγαίνω καθόλου από το σπίτι μου, ούτε να μιλάω με τους φίλους μου κι έχω την αίσθηση ότι η συμπεριφορά μου θα τους διώξει από κοντά μου. Πιστεύω ότι όποια επιλογή διαλέξω τώρα ή μακροπρόθεσμα είναι λάθος και θα αποτύχω σίγουρα. Τον τελευταίο καιρό έχει αλλάξει η ρουτίνα ύπνου και φαγητού κι είμαι μονίμως εξαντλημένη.

Από την: Ψευδώνυμο


Αγαπητή,

χαίρομαι που αποφάσισες να μιλήσεις σε κάποιον για την κατάστασή σου και να αναζητήσεις βοήθεια. Αντιλαμβάνομαι πως διανύεις μια δύσκολη περίοδο για εσένα, συνεπώς μπράβο σου που αποφάσισες να βοηθήσεις τον εαυτό σου.

Αρχικά, μιλάς για έναν έντονο εκνευρισμό που δε μπορείς να διαχειριστείς, επομένως αρχικά θα πρότεινα να διερευνήσεις μέσα σου τι είναι αυτό που σε δυσκολεύει κι αντιδράς κατά αυτόν τον τρόπο.  Πρόκειται για κάποια κατάσταση που σε δυσκολεύει, συμβαίνει κάτι στη ζωή σου που δε μπορείς να διαχειριστείς; Βρίσκοντας την πηγή του προβλήματος ή των προβλημάτων, ίσως βοηθηθείς και στο θέμα της επίλυσής τους. Κάτι υπάρχει ενδεχομένως που σου προκαλεί αυτόν τον έντονο εκνευρισμό.

Μιλάς επίσης για κάποιες επιλογές, οι οποίες θα σε οδηγήσουν στην αποτυχία. Πώς μπορούμε όμως να γνωρίζουμε εκ των προτέρων πού θα μας οδηγήσει η μία ή η άλλη επιλογή; Σίγουρα, αν στην παρούσα περίοδο δυσκολεύεσαι αρκετά στο ψυχολογικό κομμάτι, αντιλαμβάνομαι πως είναι και δύσκολο να δεις τα πράγματα περισσότερο ξεκάθαρα και να είσαι σε θέση να βρεις εναλλακτικές. Αυτό όμως, δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν. Ακόμα και αν αποτύχεις τι θα συμβεί; Δεν έχουμε όλοι δικαίωμα στην αποτυχία; Είτε το αποτέλεσμα είναι το επιθυμητό είτε όχι, δεν αξίζει να προσπαθήσεις;

Λες επίσης, πως η συμπεριφορά σου θα διώξει τους ανθρώπους σου μακριά. Είσαι όμως βέβαιη γι’ αυτό; Και αν θέλουν να σε βοηθήσουν και να σε στηρίξουν; Αξίζει πιστεύεις μια προσπάθεια να τους εξηγήσεις πώς αισθάνεσαι και να ζητήσεις βοήθεια;

Θα πρότεινα να προσπαθήσεις να κάνεις κάποια βήματα να βγεις λίγο εκτός σπιτιού, να μιλήσεις με πρόσωπα που μπορούν να σε καταλάβουν και να σε στηρίξουν, να δεις μια ευχάριστη ταινία, να ακούσεις μουσική που μπορεί να σε ανεβάσει και να σου φτιάξει τη διάθεση, να βγεις για λίγο στον ήλιο.

Αναφέρθηκες σε κάποια συμπτώματα, τα οποία φαίνονται να δυσκολεύουν την καθημερινότητά σου σε μεγάλο βαθμό. Έχεις περιοριστεί στο σπίτι, έχεις αποκόψει την επικοινωνία με φίλους, έχει διαταραχθεί ο ύπνος κι η όρεξή σου. Αν τα παραπάνω περιορίζουν σε σημαντικό βαθμό τη λειτουργικότητά σου, θα πρότεινα να συμβουλευτείς κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας άμεσα!

Έχε στο μυαλό σου πως αν δε μπορείς να ξεπεράσεις μια κατάσταση μόνη σου, είναι εντάξει να ζητήσεις βοήθεια! Η ψυχική σου υγεία είναι εξίσου σημαντική με τη σωματική.

Μπορείς να τα καταφέρεις! Σου ευχόμαστε τα καλύτερα!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories