Ψtalk: ”Μου βγαίνει θυμός, χωρίς κάποιον προφανή λόγο”
Αναρτήθηκε από το www.unsplash.com

Ψtalk: ”Μου βγαίνει θυμός, χωρίς κάποιον προφανή λόγο”

Έχω περάσει πολλές άσχημες καταστάσεις στην ζωή μου και ειδικά στην παιδική μου ηλικία, οι οποίες με έχουν σκληρύνει σαν άνθρωπο, κάτι που πολλές φορές είναι κακό. Δεν ξέρω, αν αλλάζει πλέον αυτό. Επίσης, λόγω αυτού, τις περισσότερες φορές σε μια συζήτηση μου με κάποιον, μου βγαίνει θυμός, χωρίς κάποιον προφανή λόγο και ειδικότερα ως προς τα πολύ οικεία μου άτομα.

Από τον: Γιάννη Π.


Αγαπητέ Γιάννη,

Σε ευχαριστούμε που μοιράστηκες τις σκέψεις σου μαζί μας.

Η παιδική μας ηλικία διαμορφώνει την προσωπικότητά μας και είναι πολύ δύσκολο, γεγονότα που έχουν συμβεί σε αυτή τη περίοδο της ζωής μας, να ξεπεραστούν. Χρειάζεται μεγάλη προσωπική προσπάθεια.

Από τα λεγόμενά σου, καταλαβαίνω πως με αυτή την επιθετική και απόμακρη στάση σου απέναντι στους ανθρώπους, προσπαθείς να προφυλάξεις τον εαυτό σου. Ίσως φοβάσαι μην πληγωθείς και μην βάλεις στην ζωή σου άτομα, που μπορεί να σε πληγώσουν.

Πιστεύω, πως αυτή σου η συμπεριφορά, δεσμεύει τα συναισθήματά σου και δεν σε αφήνει να ζήσεις. Οι ανθρώπινες σχέσεις είναι ένα ρίσκο που θα πρέπει να πάρεις και η ζωή μπορεί να σε ανταμείψει, με το να έχεις δίπλα σου υπέροχους ανθρώπους, εφ’ όρου ζωής.

Ταυτόχρονα, άτομα τα οποία δεν σε γνωρίζουν, μπορεί να παρεξηγήσουν αυτό τον θυμό σου και να δημιουργήσεις μια κακή εντύπωση, χωρίς λόγο. Και οι δικοί σου άνθρωποι μπορεί να νιώθουν άσχημα ή να πληγώνονται από αυτή σου την συμπεριφορά, παρ’όλο που σε ξέρουν.

Ακόμα, βλέπω ότι συνειδητοποιείς ότι όλο αυτό δεν είναι σωστό και μπορεί να σε οδηγεί σε μία τοξική συμπεριφορά. Αυτό είναι ένα εξαιρετικό πρώτο βήμα. Δουλεύοντας με τον εαυτό σου, θα μπορέσεις να απαντήσεις σε πολλά από τα ερωτήματα που ενδεχομένως σε απασχολούν και να φτάσεις έτσι, σε μία προσωπική ηρεμία, γεγονός που, φυσικά, θα φανεί στη συμπεριφορά σου και στον τρόπο που αντιμετωπίζεις τους γύρω σου και τις ανθρώπινες σχέσεις που δημιουργείς.

Χρειάζεσαι ένα ατομικό σχέδιο δράσης, κάτι, που μπορεί να σου προσφέρει η ψυχοθεραπεία και ένας ειδικός, με τον οποίο θα χτίσεις μία σχέση εμπιστοσύνης.

Στόχος σου θα πρέπει να είναι η αυτοβελτίωση, ο εντοπισμός της αδυναμίας και η προσπάθεια για επίλυση. Μιλώντας για τα βιώματά σου, θα ξεκλειδώσεις το συναισθηματικό αδιέξοδο στο οποίο βρίσκεσαι και έτσι, ίσως επιτρέψεις στον εαυτό σου να είναι πιο θετικός και δεκτικός, πρώτα με εσένα και μετά με τους γύρω σου.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories