Ψtalk: “Μου προκαλεί διέγερση και το γυναικείο σώμα αλλά και τα ανδρικά πόδια”

Ψtalk: “Μου προκαλεί διέγερση και το γυναικείο σώμα αλλά και τα ανδρικά πόδια”

Είμαι 25. Αγόρι. Ενώ με ελκύει το γυναικείο φύλο και  στο ερωτικό κομμάτι και για τις σχέσεις μου έχω ένα άλλο θεματάκι. Όταν ήμουν μικρός γύρω στα 11 θυμάμαι να ασχολούμαι με τα πόδια του ξαδέρφου μου όταν εκείνος γύριζε από την προπόνηση. Σιγά σιγά αυτό άρχισε να μου αρέσει για ένα ανεξήγητο λόγο και σήμερα σχεδόν 10 χρόνια μετά μου προκαλεί διέγερση τόσο το γυναικείο σώμα όσο και τα ανδρικά πόδια με τα οποία θα ήθελα πολύ να τα αγγίξω, να “παίξω μαζί τους” όμως δεν έχω καμία επιθυμία να στραφώ προς το ίδιο φύλο. Ξέρω ότι αυτή η αναστάτωση που νιώθω στην θέα εικόνων ποδιών δεν θα με οδηγήσει κάπου όμως δεν μπορώ να το αποβάλλω από μέσα μου όσο και να θέλω. Επίσης πρέπει να ανησυχώ για την σεξουαλική μου ταυτότητα; Εννοείται πως στην πρώην μου σχέση δεν το έχω αναφέρει αυτό ποτέ και σε κανέναν, ούτε στους γονείς μου.

Ευχαριστώ πολύ

Από τον: Θέμη Κ.


Γειά σου Θέμη,

Ομολογώ ότι βρήκα θαυμάσιο το γεγονός ότι πήρες το θάρρος να ανοιχτείς και να μας δείξεις εμπιστοσύνη για ένα τέτοιο θέμα καθώς πολλοί διστάζουν να τα συζητούν και προτιμούν να σιωπούν με αποτέλεσμα να καταπιέζονται. Καταλαβαίνω μέσα από όσα αναφέρεις ότι έχεις προβληματιστεί και περνάνε πολλές σκέψεις από το μυαλό σου που μπορεί να σε διχάζουν αναφορικά με το τι μπορεί να θέλεις   πραγματικά και το που μπορεί να προσανατολίζεται η σεξουαλική σου ταυτότητα.

Ο άνθρωπος είναι ένα σεξουαλικά εξελισσόμενο πλάσμα, έτσι όταν η σεξουαλική του ζωή κυλάει με βάση την προσδοκώμενη ροή νιώθει σεξουαλική ώριμος. Στην περίπτωση όμως που τα πράγματα οδηγούνται σε μία άλλη κατεύθυνση από την προβλεπόμενη και από τα δεδομένα που γνωρίζουμε ήδη για αυτόν τον τομέα τότε θεωρούμε πως υπάρχει κάτι το διαφορετικό που σε πολλές περιπτώσεις ίσως να θεωρηθεί   ‘’ πρόβλημα’’. Έτσι όταν αρχίζεις να αντιλαμβάνεσαι ότι μπορεί να έλκεσαι από το ίδιο φύλο είτε με την σκέψη της ερωτικής πράξης, είτε με κάτι πιο μεμονωμένο όπως θαυμασμός ή ανάγκη να ασχοληθείς με κάποιο σημείο του σώματος του ατόμου ( πχ πόδια), είναι πολύ πιθανό να νιώσεις αμηχανία ή άγχος σε σχέση με τις σκέψεις που δημιουργούνται αναφορικά γιατί μπορεί να σου συμβαίνει αυτό και αν αυτό προϋποθέτει ότι η σεξουαλική σου ταυτότητα αρχίζει να κλονίζεται.

Βέβαια το μεγαλύτερο άγχος προέρχεται σε σχέση με την κοινωνία καθώς οτιδήποτε το διαφορετικό είναι κατακριτέο, μη αποδεκτό ή ότι θα στιγματιστείς σαν προσωπικότητα, με αποτέλεσμα να προσπαθείς να θάψεις σκέψεις φαντασιώσεις … να μην υποκύπτεις σε αυτό που μπορεί να θες ή να δοκιμάσεις προκειμένου να μην υποστείς αρνητική κριτική από οικογένεια φίλους, συναδέρφους..

Γενικότερα οι φαντασιώσεις που μπορεί να προκύπτουν  βασίζονται στο υποσυνείδητο του ανθρώπου μέσα στο οποίο εντάσσονται όλες οι επιθυμίες και οι ενορμήσεις που είναι απωθημένες ή ασυνείδητες και είναι άμεσα συνδεδεμένες με την σεξουαλικότητα του. Ωστόσο δεν έχουν όλοι οι άνθρωποι την  ίδια εξοικείωση με την σεξουαλικότητα τους ασχέτως των σεξουαλικών προτιμήσεων τους.

Βέβαια μου προκύπτουν κάποια ερωτήματα, τα οποία καλό θα ήταν να πάρεις τον χρόνο σου και να τα απαντήσεις με ειλικρίνεια στον εαυτό σου. Αρχικά έχεις πιάσει ποτέ τον εαυτό σου ( αυθόρμητη σκέψη, φαντασίωση) να είσαι με κάποιο άτομο του ίδιου φύλου? Και τι συναισθήματα μπορεί να σου προκαλούνται στην θέα τους? Επίσης έχεις παρατηρήσει όταν βρίσκεσαι με μία κοπέλα ή την πρώην σου να κάνεις αυτές τι σκέψεις με τα πόδια του ξαδέρφου σου ή με κάποιον άλλο άνδρα?

Κάτι άλλο που θα ήθελα να σκεφτείς είναι αν νιώθεις ο εαυτός σου και συναισθηματικά/ερωτικά καλά με μία κοπέλα  και αντιστοίχως τις σκέψεις αυτές με τα πόδια αν σου βγαίνει να το εφαρμόσεις και πάνω της?

Ωστόσο επειδή αναφέρεις ότι αυτές οι σκέψεις έχουν ξεκινήσει από την παιδική ηλικία και σε συνοδεύουν χρόνια αργότερα και στην ενήλικη ζωή σου θα σε συμβούλευα να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό ψυχικής ή σεξουαλικής υγείας. Και αυτό προκειμένου να εντοπίσεις τα αίτια που μπορεί να σου πυροδότησαν αυτήν την έλξη για τα πόδια του ξαδέρφου σου. Ο θεραπευτής σου θα σε βοηθήσει να διερευνήσεις εις βάθος στο υποσυνείδητο σου, τις απωθημένες επιθυμίες σου, τα συναισθήματα που μπορεί να σου προκύπτουν και γενικότερα θα σε βοηθήσει να βάλεις σε μία σειρά τις σκέψεις σου και να  μπορέσεις να κατανοήσεις γιατί μπορεί να έλκεσαι και από το συγκεκριμένο άτομο.

Αυτό που χρειάζεται είναι να δώσεις χώρο και την απαραίτητη προσοχή και φροντίδα στον εαυτό σου προκειμένου να διαλευκάνεις το   μυαλό σου και να είσαι σίγουρος για εσένα, για το τι θες πραγματικά και έχεις ανάγκη, χωρίς να περάσεις και άλλο χρόνο με αναπάντητα ερωτήματα προς εσένα.

Να θυμάσαι ότι η αποδοχή του εαυτού σου ασχέτως του σεξουαλικού σου προσανατολισμού, των προτιμήσεων, σκέψεων, φαντασιώσεων, θα σου δώσει μεγάλη ανακούφιση και πίστη σε εσένα. Έτσι θα μπορείς να είσαι σε θέση να διεκδικείς αυτό που θες  και να ζεις την ζωή σου ελεύθερα.

Για οτιδήποτε περαιτέρω μην διστάσεις!

 

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Γραμμένο από
Ειρήνη Σαρρή
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories