Ψtalk: “Με αγχώνει να βλέπω λόγω περιορισμών την ζωή μου να έχει πατήσει παύση”

Ψtalk: “Με αγχώνει να βλέπω λόγω περιορισμών την ζωή μου να έχει πατήσει παύση”

Γεια σας ,

ελπίζω όποιος διαβάζει το μήνυμά μου να είναι καλά. Λοιπόν, είμαι 18,5 χρονών, πρωτοετής εξ αποστάσεως όλο το έτος και νιώθω ότι η ζωή μου έχει παγώσει. Μη θέλοντας να πιέσω τους γονείς μου οικονομικά δεν ζήτησα να νοικιάσω σπίτι στη φοιτητούπολη μου, μέχρι τα δια ζώσης μαθήματα, και έτσι δεν έχω στενή επαφή με αυτήν. Όμως αυτό ακριβώς με έχει οδηγήσει στο να μείνω πίσω , όχι τόσο στην κοινωνική, όσο στην προσωπική μου ζωή.

Είχε ξεκινήσει ένα φλερτ με ένα παιδί μεγαλύτερο, από την πόλη που μεγάλωσα, για κάποιους μήνες όμως εν τέλει δεν κάναμε κάτι ενώ του άρεσα και μου άρεσε και νομίζω πως αυτό οφείλεται και στην καραντίνα και στο γεγονός ότι από Σεπτέμβρη θα φύγουμε οι φοιτητές, οπότε δε μπορείς να κάνεις κάτι πιο σταθερό τώρα.

Να σημειωθεί πως δεν έχω προχωρήσει σεξουαλικά και η αλήθεια είναι πως αυτό με αγχώνει, διότι βλέπω όλο και περισσότερες φίλες μου σιγά σιγά να προχωρούν και γω να μην έχω κατορθώσει να μπω σε μια σταθερή σχέση . Ξέρω ότι δεν είναι παράλογο αυτό , αλλά δεν παύει να με αγχώνει να βλέπω λόγω περιορισμών την ζωή μου να έχει πατήσει παύση.

Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σας

Από τον/την: Άρτεμις


Άρτεμις,

από το μήνυμά σου καταλαβαίνω πως είσαι ένα πολύ γλυκό κορίτσι και ώριμο για την ηλικία σου, συνειδητοποιημένη με στόχους.

Καταλαβαίνω την αναταραχή που έχει φέρει στη δική σου ζωή η πανδημία του covid19. Είναι αναμενόμενο να είχες κάποιες συγκεκριμένες βλέψεις για τη ζωή μετά το λύκειο, οι οποίες λόγω των συνθηκών πάγωσαν. Ξέρω πόσο πιεστική είναι η περίοδος των Πανελλαδικών και κατανοώ πως περίμενες πώς και πώς να κάνεις αυτό το νέο ξεκίνημα στη ζωή σου και να βιώσεις ελεύθερα την απόλαυση μέσα από κάθε νέα αλλαγή. Αν έχεις στεναχωρηθεί ή εκνευριστεί με το γεγονός ότι σου στερήθηκε η χαρά του να επισκεφτείς πρώτη μέρα δια ζώσης τη σχολή σου, μην ταράζεσαι, είναι κάτι που βίωσαν όλοι σε αυτή τη φάση.

Εννοώ πως αυτή την περίοδο όλα τα παιδιά που μπήκαν στις σχολές περίμεναν ο καθένας με την δική του ανυπομονησία την είσοδο στο πανεπιστήμιο και ό,τι αυτό συνεπάγεται. Αυτό το πάγωμα ήταν καθολικό. Και δεν εννοώ μόνο τους φοιτητές. Αυτή η πανδημία, πάτησε το pause για την καθημερινότητα πολλών και αυτό για να προστατευτούμε από τον κίνδυνο μιας νόσου που σημείωσε stop στη ζωή πολλών συνανθρώπων μας. Επομένως, ας μείνουμε στο γεγονός πως είμαστε υγιής, διότι μιλάμε για μια πανδημία που άγγιξε και αγγίζει όλο τον πλανήτη.

Χαίρομαι λοιπόν που στην δική σου περίπτωση η αλλαγή που ήρθε είναι μια καθυστέρηση. Δεν θα χάσεις την φοιτητική ζωή!! Απλώς τα πράγματα είναι διαφορετικά απ ότι τα περίμενες, διαφορετικά από τον τρόπο που τα είχες σχεδιάσει παλαιότερα. Ασφαλώς αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό. Μπορείς να βρεις νέους τρόπους να εκμεταλλευτείς την κατάσταση αυτή. Ενδεχομένως να μπορείς να βρεις μα ασχολία μερικής απασχόλησης στην πόλη που μεγάλωσες, ώστε να συγκεντρώσεις κάποια δικά σου χρήματα για να ετοιμαστείς για τα έξοδα που θα έρθουν με το νέο σπίτι και την νέα ζωή στην φοιτητική πόλη.

Επιπλέον, θέλω να σημειώσω πως δεν είσαι μόνη. Ακούω συχνά φοιτητές να είναι άλλοτε εκνευρισμένοι και άλλοτε στεναχωρημένοι με αυτή την αλλαγή. Πολλά παιδιά ή γονείς επίσης, δεν μπόρεσαν να μετακομίσουν στην φοιτητική πόλη σπουδών με την ανακοίνωση λόγω της αβεβαιότητας της πανδημίας και τη δυσκολία στις μετακινήσεις. Είναι και άλλοι στην θέση που βρίσκεσαι και εσύ τώρα, και είναι λογικό. Είναι οκει να σε εκνευρίζει αυτή η καθυστέρηση, σκέψου όμως πως είναι μια προσωρινή κατάσταση. Κάνε τα σχέδια σου για να προσαρμοστείς και να πετύχεις τους στόχους που θέτεις.

Αναφορικά με το κομμάτι της σχέσης, μπορεί να ακουστεί κλισέ αλλά έχεις μια ολόκληρη ζωή μπροστά σου!! Είναι δύσκολο να ακούς τις ιστορίες του περίγυρου όμως μην επηρεάζεσαι. Μην πείθεσαι από αυτά που ακούς για τους άλλους. Η πρώτη φορά στο σεξ αλλά και σε μια συντροφική σχέση είναι πράγματα που ο καθένας βιώνει ή βρίσκει αμα θέλεις με τον δικό του ρυθμό.  Γενικά, όταν δεν ξέρουμε πώς θα είναι μια κατάσταση είναι συχνό φαινόμενο να την εξιδανικεύουμε. Η φοιτητική ζωή έχει συνδεθεί με μια ελευθερία ίσως και με πολλαπλές εναλλαγές ερωτικών συντρόφων. Ενώ τα πράγματα πολλές φορές μπορεί να είναι έτσι, πολλές φορές μπορεί και να μην είναι. Και αν είναι, μπορεί εν τέλει να μην μας αρέσει αυτό. Κάθε σχέση που κάνουμε άλλωστε είναι ένας καθρέφτης με μια έννοια του κόσμου μας και της ανάγκης μας στην παρούσα περίοδο. Αναπόφευκτα, όταν γνωρίζεις καινούργιους ανθρώπους είναι αναμενόμενο κάποιος να σου αρέσει και να αναπτυχθεί σταδιακά μια σταθερή σχέση.

Κατανοώ την ανησυχία σου για την καθυστέρηση στα πράγματα που περίμενες να συμβούν. Θέλω και πάλι να τονίζω πως δεν έχασες κάτι προς το παρόν. Όλα θα γίνουν, απλώς λίγο αργότερα που τα πράγματα θα είναι και πάλι ασφαλή για όλους. Μην απελπίζεσαι, μια καθυστέρηση δεν σημαίνει ματαίωση. Δες το σαν ένα μάθημα της ζωής σε αυτή την ηλικία που είσαι, διδάσκεσαι την υπομονή και είναι μια πρόκληση για να αποδείξεις τι πραγματικά είναι αυτό που θέλεις να κάνεις ως επόμενο βήμα. Προσπάθησε να αναζητήσεις τις ευκαιρίες για βελτίωση στη ζωή σου αυτή την περίοδο και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν σταδιακά.

Εύχομαι με τα όσα είπα να σε βοήθησα να βάλεις τις σκέψεις σου σε μια σειρά και να δεις την κατάσταση από διαφορετικό πρίσμα. Παραμένω διαθέσιμη για ό,τι άλλο χρειαστείς.  Καλή συνέχεια σε όλα!!

Σε ευχαριστώ πολύ για την εμπιστοσύνη σου,

Στέλλα.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories