Ψtalk: “Η μητέρα μου υποβαθμίζει τα προβλήματά μου.”
Ψtalk: “Η μητέρα μου υποβαθμίζει τα προβλήματά μου.”

Ψtalk: “Η μητέρα μου υποβαθμίζει τα προβλήματά μου.”

Γεια σας..Έχω ένα πρόβλημα. Με ενοχλούν κάποια πράγματα που κάνει η μητέρα μου.Μπαινει στο σπίτι μετά τη δουλειά και το μόνο που τη νοιάζει είναι αν είναι καθαρό το σπιτι και ο νεροχύτης.Δεν ρωτάει τι κάνουμε και μας επιπλήττει αν δεν έχουμε καθαρίσει καλά.Νιωθω επίσης ότι δε με σέβεται καθώς μπουκαρει μέσα στο δωμάτιο μου όταν έχω μάθημα χωρίς να χτυπάει πόρτα η μου αναθέτει πράγματα να κάνω όταν έχω μάθημα.Καποιες φορές με επικρίνει για κάποια πράγματα που επιλέγω να κάνω.Οταν της επικοινωνώ τα προβλήματα μου ξεκινάει να κλαίει λέγοντας ότι αυτά δεν είναι προβλήματα και ότι αυτή περνάει μεγάλο άγχος και πως εμείς τα έχουμε όλα. Η θα γίνει ειρωνική και θα μειώσει όσα πω,υποβαθμίζοντας με.Το περίεργο είναι πως μετά από ένα τσακωμό είναι μια χαρά πάλι μαζί μου φιλική ενώ εγώ έχω μούτρα και για να τα βρούμε θα μου φέρει να φάω κάτι η να πιω δεν θα ζητήσει συγγνώμη δηλαδή. Δεν ξέρω πως αλλιώς να το αντιμετωπίσω πέρα από αυτή τη συζήτηση που δεν βγαίνει άκρη.

Από τον/την: Χριστίνα


Αγαπητή Χριστίνα,

Σε ευχαριστώ που αποφάσισες να μοιραστείς μαζί μας την ιστορία σου και τους προβληματισμούς σου.

Από τα λεγόμενά σου μπορώ να κατανοήσω ότι το βασικό ζήτημα που σε απασχολεί είναι η σχέση με τη μητέρα σου και ειδικότερα η συμπεριφορά της απέναντί σου. Φαίνεται να είναι απόμακρη και να δίνει περισσότερη βάση στις δουλειές του σπιτιού και στα δικά της προβλήματα μειώνοντας τη σπουδαιότητα των δικών σου ανησυχιών. Από τον τρόπο που γράφεις νιώθω ότι αισθάνεσαι ότι δε σου δείχνει σεβασμό και μειώνει όσα τις λες υπερτονίζοντας τα δικά της προβλήματα.

Καταλαβαίνω ότι όλη αυτή η κατάσταση σε ενοχλεί και θα ήθελες να μπορείς να “ακουμπάς” στη μητέρα σου και να δέχεσαι την επιβράβευση της. Είναι δύσκολη η επικοινωνία σας και συχνά καταλήγει σε καβγά. Ωστόσο, δε θα μπορούσα να μην παρατηρήσω ότι παρά τις δυσκολίες και τις αντιθέσεις σας, η μητέρα σου κάνει προσπάθειες επανασύνδεσης σας μετά από ένα τσακωμό με το να είναι φιλική μαζί σου και να σου προσφέρει κάτι να φας ή να πιεις. Μπορεί να προτιμούσες μια ουσιαστική συγγνώμη για τη στάση της απέναντί σου, αλλά με μια πιο ξεκάθαρη και ψύχραιμη ματιά ίσως δεις μια προσπάθεια από μεριάς της.

Τι πιστεύεις ότι είναι αυτό που την απασχολεί τόσο για να έχει αυτή τη συμπεριφορά; Αντιλαμβάνομαι ότι θα ήθελες μια διαφορετική αντιμετώπιση από την πλευρά της μητέρας σου αναφορικά με τις δικές σου ανησυχίες. Είναι απόλυτα λογικό να αποζητάς τη στήριξη της. Ωστόσο, ίσως η μητέρα σου έχει πράγματα που τη βασανίζουν και δε σας τα αποκαλύπτει. Πώς θα σου φαινόταν, λοιπόν, να δοκιμάσεις να κάτσεις κοντά της και να προσπαθήσεις να ακούσεις εσύ όσα την απασχολούν; Ίσως έχει κι εκείνη ανάγκη αυτή τη στήριξη από μέρους σου, χωρίς να στο ζητάει.  Δεν αποκλείεται μια τέτοια εμπειρία ανάμεσα σας να οδηγήσει σε μια επανεκκίνηση της σχέσης σας.

Ελπίζω να έρθουν καλύτερες μέρες για εσάς! Είμαι στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories