Ψtalk: “Γιατί να είναι το σεξ τις πιο πολλές φορές ντροπιαστικό για εμάς;”
Αναρτήθηκε από το www.unsplash.com

Ψtalk: “Γιατί να είναι το σεξ τις πιο πολλές φορές ντροπιαστικό για εμάς;”

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο σχεδόν, με βασανίζει καθημερινά η σκέψη πως κάποια στιγμή στη ζωή μου-ειδικοτερα αν πετύχω επαγγελματικά και τραβήξω μια άσχημη ζήλια-μπορεί να διαδωθεί κάποιο βίντεο που μπορεί να με ντροπιάσει (προσωπική στιγμή),το οποίο θα έχει τραβηχτεί κρυφά.Η αγχώδης αυτή σκέψη δημιουργήθηκε όταν ένα παιδί με τον οποίο είχα σχέση προσπάθησε να με βγάλει βίντεο με φλας,χωρίς να του το ζητήσω και χωρίς να με προειδοποίησει.Η συνειδητοποίηση του πόσο εύκολο είναι πλέον να βιντεοσκοπησει κάνεις κάτι, λέγοντας σου πως “Βάζω μουσική” ή “Μου έπεσε το σκουλαρίκι νομίζω, μισο λεπτό να ανάψω φλας”,είναι τρομαχτική .Αυτή η σχέση κράτησε πολύ λίγο, κατάλαβα πως ήταν Narcissist ,και με πέτυχε σε μια περίοδο της ζωής μου πολύ αγχωτική και με πολύ χαμηλή αυτοπεποίθηση λόγω απότομης προσθήκης κιλών. Παρά ταύτα, ορισμένα παρόμοια γεγονότα για τα οποία μαθαίνουμε καθημερινά και η εκτενής ,ατελής νομική διαδικασία για την αντιμετώπιση του revenge porn, με απελπιζει ακόμα πιο πολύ.Εχω δοκιμάσει σχεδόν τα πάντα..Νιώθω πως πλέον έχει γίνει μοτίβο σκέψης,σαν συνήθεια.Έχω μπλοκάρει, συναισθηματικά ,ερωτικά..νιώθω πως δεν μπορείς κανέναν να τον ξέρεις από τον πρώτο καιρό γνωριμίας και ο άνθρωπος ξετυλίγεται σιγά σιγά.Γιατι να είναι το σεξ τις πιο πολλές φορές ντροπιαστικό για εμάς;Πιστεύω πως τις τελευταίες δεκαετίες, η πλειοψηφία των γυναικών ζει τα “άκρα ” των καταστάσεων..Μακαρι μέσα από την γνωριμία των “άκρων” να βρούμε τις “ισορροπίες”.Μακαρι, το μυαλό των ανδρών να σταματήσει να μουχλιαζει από το πορνό,να σταματήσουν να μας βάζουν στο ίδιο σακί με αυτά που βλέπουν, να σταματήσουν να ψάχνουν επιβεβαίωση μέσα από βίντεο όπου βγάζουν και μοιάζουν με πορνοστάρ..μακαρι να θυμηθούν τον πρωταρχικό τους ρόλο..τον ρόλο της προσφοράς και της προστασίας

Από τον/την: Ανώνυμη


Γεια σου,

Σε ευχαριστώ πολύ για το μοίρασμά σου. Χρειαζόταν αποφασιστικότητα και θάρρος και μπράβο σου!

Μπορώ, από τα πρώτα κιόλας λόγια σου, να κατανοήσω το άγχος που σε καταβάλλει σχετικά με το ζήτημα που περιγράφεις. Έχεις την έντονη εντύπωση ότι το περιστατικό που συνέβη με μία σχέση σου μπορεί να επηρεάσει τη ζωή σου σε πολλούς τομείς. Μάλιστα, το περιστατικό αυτό αφορά τη βιντεοσκόπηση σου από τον σύντροφό σου παρά τη θέλησή σου. Φοβάσαι μήπως το βίντεο αυτό χρησιμοποιηθεί κάποια στιγμή εναντίον σου. Το γεγονός αυτό σε έκανε, όπως λες, να συνειδητοποιήσεις ότι για κάποιους είναι εύκολο να τραβήξουν βίντεο με παραθέτοντας δικαιολογίες και χωρίς τη συγκατάθεσή σου.

Αυτό που νιώθω είναι ότι το άγχος γύρω από το θέμα του revenge porn σε έχει κατακλίσει. Δε στηρίζεται μόνο στο προσωπικό σου βίωμα, αλλά επηρεάζεσαι ιδιαιτέρως και από όσα διαβάζεις και ακούς αναφορικά με αυτό το φαινόμενο. Είναι σα να σου έχει γίνει έμμονη ιδέα, αφού το σκέφτεσαι συνεχώς. Φυσικά όχι αδικαιολόγητα.

Το πιο στενάχωρο είναι ότι οι σκέψεις αυτές έχουν αντίκτυπο και στην προσωπική σου ζωή. Δυσκολεύεσαι να εμπιστευτείς υποψήφιους συντρόφους, καθώς αναφέρεις πως δεν είναι δυνατόν να ξέρεις τους ίδιους και τις προθέσεις τους εξαρχής. Η ανησυχία σου αυτή είναι φυσιολογική. Είναι δύσκολο να γνωρίζουμε όλες τις πτυχές ενός ατόμου από την πρώτη στιγμή που εμπλεκόμαστε μαζί του.

Διακρίνω και μια απογοήτευση όσον αφορά το σεξ και τους άνδρες. Θεωρείς πως οι άνδρες προσπαθούν να φέρουν στις σεξουαλικές επαφές με εμάς όσα παρακολουθούν στις ταινίες ερωτικού περιεχομένου. Δείχνεις να έχεις έντονα την αντίληψη ότι είναι ιδιαίτερα συνδεδεμένοι με τις ταινίες πορνό. Από όσα μοιράζεσαι μου δίνεις να καταλάβω ότι σου προκαλεί ένταση η τάση των ανδρών προς το πορνό, καθώς θεωρείς πως μέσω αυτών αναζητούν την επιβεβαίωση. Έχεις ενστάσεις ως προς το ρόλο τους. Προσπαθούν να βασιστούν περισσότερο στην ικανοποίηση των σεξουαλικών τους αναγκών ακολουθώντας τα πρότυπα των ταινιών πορνό. Εσύ, όμως, δείχνεις να χρειάζεσαι έναν άνθρωπο δίπλα σου που θα προσφέρει μέσα στη σχέση και θα σε κάνει να αισθάνεσαι ασφάλεια. Αυτός πιστεύω ότι είναι κι ένας από τους πιθανούς λόγους που διστάζεις να εμπλακείς ερωτικά με κάποιον.

Από όλα αυτά μπορώ να συμπεράνω ότι επιθυμείς να συνάψεις σχέση με κάποιον, ο οποίος θα σε σέβεται για αυτό που είσαι και θα σε καλύπτει συναισθηματικά. Ο σεξουαλικός τομέας είναι σημαντικός σε μία σχέση, αλλά δεν είναι ο μοναδικός. Ωστόσο, θα ήθελα να σου εφιστήσω σε κάτι την προσοχή. Θα ήταν καλό να μην είσαι απόλυτη στα πιστεύω σου. Να δίνεις περιθώρια σε εναλλακτικές. Με αυτό θέλω να τονίσω ότι δεν είναι καθολικό το γεγονός ότι οι άνδρες επιδιώκουν να μεταφέρουν στις ερωτικές τους σχέσεις όσα παρακολουθούν στις ταινίες πορνό. Προφανώς είναι δύσκολο και θα έλεγα και ασφαλές να μην εμπιστευόμαστε άτομα με κλειστά μάτια χωρίς να τους γνωρίζουμε σε ένα στοιχειώδες επίπεδο, αλλά ούτε να είμαστε καχύποπτες με όλους. Το μέτρο και η λογική είναι το παν. Μην κλείνεις τους δρόμους προς την προσωπική σου ζωή. Μη φοβάσαι να δεσμευτείς. Είναι σημαντικό να θυμάσαι πως δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι.

Ελπίζω να ανακουφιστείς από το άγχος σου και να κατορθώσεις να φτιάξεις τη ζωή σου. Είμαι στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories