Ψtalk: “Τον τελευταίο καιρό έχω απομακρυνθεί από τις 2 παιδικές μου φίλες επειδή εγώ το ήθελα.”
Ψtalk: “Τον τελευταίο καιρό έχω απομακρυνθεί από τις 2 παιδικές μου φίλες επειδή εγώ το ήθελα.”

Ψtalk: “Τον τελευταίο καιρό έχω απομακρυνθεί από τις 2 παιδικές μου φίλες επειδή εγώ το ήθελα.”

Καλησπέρα σας.Τον τελευταίο καιρό έχω απομακρύνθει από τις 2 παιδικες μου φίλες. Κάναμε παρέα μέχρι φέτος. Αλλά εδω 1,5 μήνα δεν μιλάμε ούτε βγαίνουμε. Κ αυτό επειδή εγώ το ήθελα. Ένιωθα ότι η μια φίλη μου με επιρεαζε αρνητικά εννοώ ότι ήταν συνέχεια με μια πεσμένη ψυχολογία κ ένιωθα ότι δεν περνάει καλά μαζί μου. Σαν να με βαριοτανε αυτή την αίσθηση μου έδινε. Εγώ έχω σχέση κ μόνο όταν ερχόταν στην έξοδο το αγόρι μου περνούσε πιο καλά. Ναι οκ μπορεί να της αρέσει σαν άτομο δεν εχω Θέμα αλλά ένιωθα ότι επειδή δεν έχει κάνει ποτέ σχέση ήθελε περισσότερο την συντροφια ενός αγοριού. Κ επίσης όταν νευρίαζε μαζί μου δηλαδή όταν δεν έβγαινα μαζί της μου έλεγε ότι εσύ έχεις αγόρι. Κ η άλλη φίλη μου ήταν για εμένα υπερβολικά θετική δεν ξέρω πως να το εξηγήσω σε σημείο να νιωθω ότι κάποιες φορές προσποιούνταν να είναι θετική. Κ αυτό δεν μου άρεσε. Επίσης ένιωθα ότι δεν ταιριαζαμε πλεον σαν άνθρωποι. Τώρα δεν έχω φίλους. Είμαι σε σχέση κ η μόνη παρέα είναι το αγόρι μου. Δεν ξέρω αν αυτό είναι καλό ή κακό. Κάνω παρέα κ με φίλους του αλλά δεν είναι σταθερη παρέα. Κ αναρωτιέμαι ίσως εγώ φταίω σε κάτι ίσως κάνω κάτι λάθος εγώ. Δεν μπορώ να καταλάβω. Επίσης δουλεύω κ είμαι σε μια ρουτίνα. Δεν βγαίνω σχεδόν καθόλου από τότε που ξεκοψα με τις φίλες μου. Βαριέμαι κ το μόνο που θέλω είναι να κάνω τις δουλειές μου κ μετά να κοιμηθώ. Είμαι στο κινητό συνέχεια. Η αλήθεια είναι ότι νιώθω περιεργα. Νιώθω ότι είμαι αρνητική κάπως κ με εμένα κ με τους άλλους. Είμαι συνέχεια σε άγχος να τα κάνω όλα να προλάβω να τα κάνω όλα κ με έχει κουράσει αλλά μου βγαίνει αυθόρμητα.Εσείς μέσα από τον γραπτό λόγο τι καταλαβαίνετε? Νιώθω ότι έχω μια μορφή κατάθλιψης.. δεν ξέρω.

Aπό τον/την: Άρτεμις


Αγαπητή Άρτεμις,

Θα ήθελα, αρχικά, να σε ευχαριστήσω που πήρες την απόφαση να μοιραστείς μαζί μας την ιστορία σου.

Η αλήθεια είναι ότι η φιλία είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο στη ζωή μας. Από πολύ μικρή ηλικία έχουμε την τάση να αλληλεπιδρούμε κοινωνικά με ανθρώπους και να δημιουργούμε φιλίες. Οι φίλοι μας είναι οι άνθρωποι με τους οποίους μοιραζόμαστε τους προβληματισμούς μας, τις χαρές μας, περνάμε ευχάριστες στιγμές χτίζοντας κοινές εμπειρίες.

Από όσα μπορώ να καταλάβω από την ιστορία σου, η απόφαση του να διακόψεις την επαφή σου με τις παιδικές σου φίλες πρέπει να ήταν δύσκολη. Για να τις είχες επιλέξει να είναι οι φίλες σου από την παιδική σου ηλικία μέχρι και σήμερα υποθέτω ότι θα τις θεωρούσες σημαντικές για εσένα. Από το κείμενο σου θα ήθελα να έχω περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πότε άρχισαν να σου προκαλούνται αυτές οι αμφιβολίες για τη φιλία σας.

Έρχονται στιγμές στη ζωή μας που κάποια γεγονότα μας κάνουν να αναθεωρούμε τις σχέσεις μας με τους ανθρώπους συμπεριλαμβανομένων των φίλων μας. Καταλαβαίνω ότι υπήρξαν πράξεις των φίλων σου που σε ενόχλησαν κι αυτό είναι απολύτως δεκτό. Είναι σημαντικό ότι έχεις τον σύντροφό σου και έχετε ο ένας την παρέα του άλλου. Μπορώ να καταλάβω ότι σου είναι δύσκολο που λόγω των διαφωνιών που είχες στον τρόπο που συμπεριφέρονταν οι φίλες σου αναγκάστηκες να απομακρυνθείς. Δε χρειάζεται να κατηγορείς τον εαυτό σου και να σκέφτεσαι ότι φταις εσύ σε κάτι. Είναι μια κατάσταση που μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε φιλική σχέση. Ήταν μια γενναία απόφαση από το να νιώθεις εγκλωβισμένη σε μία φιλία που δε σου προσφέρει αυτά που έχεις ανάγκη.

Επίσης, το γεγονός ότι νιώθεις ότι θέλεις μόνο να κάνεις δουλειές και να κοιμάσαι και δε βγαίνεις καθόλου μπορεί να είναι μια αντίδραση που έχεις σε μια περίοδο προσαρμογής. Προσπαθώντας να καλύψεις το χρόνο που θα περνούσες με τις φίλες σου ασχολείσαι με το κινητό. Εγώ θα σου πρότεινα να κάνεις μια αναζήτηση κάποιας απασχόλησης, ενός χόμπυ που θα σου γέμιζε τη μέρα τόσο χρονικά όσο και συναισθηματικά. Μην παραλείπεις, ακόμα, να συζητάς όσα σε απασχολούν με το αγόρι σου.

Όσον αφορά τη σκέψη που είχες σχετικά με το αν έχεις κατάθλιψη, είναι μια διάγνωση την οποία αδυνατώ να κάνω διαβάζοντας μόνο αυτές τις γραμμές. Θα σου πρότεινα, όμως, να επισκεφτείς έναν/μία ψυχολόγο ή ψυχίατρο, με τον/την οποίο/α θα μπορούσες να συζητήσεις διεξοδικά όλα όσα σε βαραίνουν. Μέσω της αλληλεπίδρασης σας και με τις κατάλληλες τεχνικές ο/η ειδικός θα είναι σε θέση να σε βοηθήσει με όσα σε προβληματίζουν.

Ελπίζω να σου φανεί χρήσιμη η ανταπόκριση μου και να βρεις τις λύσεις που χρειάζεσαι.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories