Ψtalk:” Ελπίζω αυτό που έζησα να μην τύχει σε καμία κοπέλα ποτέ”

Ψtalk:” Ελπίζω αυτό που έζησα να μην τύχει σε καμία κοπέλα ποτέ”

Το καλοκαίρι, όταν γύρισα από διακοπές κι ενώ είχα ήδη χωρίσει πριν ένα χρόνο με το αγόρι μου, όταν έμαθε ότι βρήκα κάποιον άλλον στις διακοπές μου, με χαστούκισε, με πέταξε πάνω σε έναν τοίχο (το σημάδι έχει μείνει ακόμη στο χέρι μου, μετά από 9 μήνες), με φώναζε με υβριστικά επίθετα και μετά όταν έτρεξα να κρυφτώ κάπου (γιατί ήμασταν έξω), με κυνήγαγε από πίσω. Ευγνωμονώ την αδερφή μου που κατάλαβε ότι κάτι δεν πήγαινε καλά (γιατί είχε περάσει λίγο νωρίτερα από εκείνο το σημείο και μας είδε), και πρόλαβε να έρθει γρήγορα με το που την πήρα τηλέφωνο και να με σώσει, κυριολεκτικά. Ελπίζω αυτό να μην τύχει σε καμία κοπέλα ποτέ μα ποτέ! Δεν μπορούσα να κοιμηθώ τα βράδια, φοβόμουν ότι θα με παρακολουθούσε, ότι μπορεί και να με σκότωνε… Τώρα, τόσους μήνες μετά προσπαθώ να το ξεχάσω, προχωράω κανονικά τη ζωή μου, μα έρχεται μερικές φορές στο μυαλό εκείνη η μέρα και με πιάνουν τα κλάματα, όμως το προσπαθώ.

Από την: Ναταλία


Αγαπημένη Ναταλία,

από όσα μας γράφεις φαίνεται πως είσαι ένας πολύ γενναίος άνθρωπος. Έτυχε να βρεθεί στη ζωή σου ένας άνθρωπος που αποδείχτηκε ακατάλληλος και ο τρόπος με τον οποίον αντιμετωπίζεις την κατάσταση είναι πολύ ώριμος.

Στεναχωριέμαι για όσα πέρασες και μου φαίνεται πολύ σκληρό αυτό που πέρασες. Το να έχεις αισθήματα για έναν άνθρωπο, να αποφασίζεις να τα αφήσεις πίσω για να προχωρήσεις και όταν τελικά το κάνεις να επιστρέφει για να σε τιμωρήσει και να σου προκαλέσει κακό δεν είναι και μικρή υπόθεση. Κατανοώ πόση ανασφάλεια και εκνευρισμό ενδεχομένως μπορεί να σου προκάλεσε αυτή η συνθήκη. Θέλω να επαναλάβω και να δεις πόσα σου έκανε αυτό ο άνθρωπος για να σε βοηθήσω να τον διαγράψεις. Σε χαστούκισε, σε πέταξε πάνω σε τοίχο σημαδεύοντας το σώμα σου, σε έβρισε, σε κυνήγησε για να σε πιάσει και δημιούργησε φόβο στο μυαλό σου με αποτέλεσμα να χάνεις τον ύπνο σου και να σκέφτεσαι ότι σε παρακολουθεί και ότι μπορεί και να σε σκοτώσει. Όλα αυτά είναι εντελώς κακοποιητικά και καμιά γυναίκα ή άντρας δεν αξίζει να περνά τέτοιες δοκιμασίες. Ας μην ξεχνάμε πως ο εκφοβισμός είναι μια παράνομη ενέργεια που διώκεται ποινικά. Είναι θεμελιώδες ανθρώπινο δικαίωμα όλων μας να κάνουμε ελεύθερα τις επιλογές που θεωρούμε σωστές.

Στο μήνυμα σου διαβάζω κάποια στοιχεία που με χαροποιούν ιδιαίτερα. Μου μιλάς για έναν άνθρωπο ο οποίο κυριολεκτικά σε έσωσε από τα χειρότερα όπως λες και αυτή είναι η αδερφή σου που ήρθε αμέσως μόλις της τηλεφώνησες. Το να έχουμε κάποιους ανθρώπους δίπλα μας να μας στηρίζουν και να μας προστατεύουν είναι πολύ σημαντικό και δεν το έχουν όλοι οι άνθρωποι ως δεδομένο. Φαντάζομαι πως είναι υποστηρικτική μαζί σου και στο κομμάτι του τι σου έχει προκαλέσει όλη αυτή η πρώην σχέση και το περιστατικό που μου περιέγραψες. Αναρωτιέμαι, ακόμη πώς θα διαχειριζόταν εκείνη μια παρόμοια κατάσταση αν εκείνη βρισκόταν στη θέση σου.

Το επόμενο κομμάτι στο οποίο θέλω να εστιάσω είναι πως όπως λες προχωράς κανονικά στη ζωή σου και προσπαθείς να ξεχάσεις τα όσα έγιναν. Θέλω να ελπίζω πως αυτός ο άνθρωπος δεν είναι πια στη ζωή σου και πως δεν χρειάζεται να τον βλέπεις ή να τον συναναστρέφεσαι και άρα είσαι ασφαλής μακριά του. Ακόμη και αυτό να μην συμβαίνει, θέλω να σου πω πως υπάρχουν λύσεις. Αυτό που χρειάζεται να κάνεις αν σε ενοχλήσει, είναι το αυτονόητο, να απευθυνθείς στον νόμο.  Συμβουλεύσου κάποιον δικηγόρο για το πώς μπορείς να περιορίσεις τις κινήσεις του αν τυχόν σου δημιουργούν προβλήματα.

Αναφορικά με το συναισθηματικό κομμάτι, είναι μια εμπειρία που είχες που σίγουρα δεν ήταν ευχάριστη. Αν αισθάνεσαι ότι σε έχει σημαδέψει ή σε έχει επηρεάσει αρνητικά με κάποιον τρόπο, αποδέξου αυτή την αίσθηση και άσε τον χρόνο και την δύναμή σου να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει αυτό που αισθάνεσαι. Μπορεί τώρα να νιώθεις πως η ζημιά είναι μεγάλη όμως με τον χρόνο και την προσπάθεια θα αφήσεις πίσω σου αυτή την λυπηρή περιπέτεια και θα προχωρήσεις ολοκληρωτικά σε καινούργια πράγματα στη ζωή σου. Σημαντικότερο ίσως είναι να συνεχίσεις να καταβάλεις προσπάθεια και αν χρειαστεί να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό ψυχικής υγείας για να σε βοηθήσει να βγεις από όλα αυτό.

Ελπίζω με τα όσα έγραψα να σε βοήθησα να δεις πως εσύ δεν φταις για τίποτα απ’ όσα δυστυχώς έγιναν εκείνη την μέρα. Καμιά γυναίκα ή άνθρωπος δεν φταίει όταν άλλοι του φέρονται άσχημα και κακοποιητικά. Οφείλουμε να κόβουμε και να μην δεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές, να απομακρυνόμαστε από τέτοιους ανθρώπους και να προστατευόμαστε από τέτοιες τοξικές σχέσεις ή συμπεριφορές.

Παραμένω στη διάθεσή σου για ό,τι χρειαστείς.

 

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories