Ψtalk: “Εκείνος προσπαθούσε να με βγάλει τρελή και υπερβολική σε όσα υποπτευόμουν.”
Αναρτήθηκε από το www.unsplash.com

Ψtalk: “Εκείνος προσπαθούσε να με βγάλει τρελή και υπερβολική σε όσα υποπτευόμουν.”

Καλησπέρα σας. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων γιατί είχα πολύ ανάγκη να μιλήσω με κάποιον ειδικό και δεν είχα την δυνατότητα.
Ήμουν πέντε μισι χρόνια με τον άνθρωπο που ειλικρινά νόμιζα πως ηταν αυτός που θα μοιραστώ την υπόλοιπη ζωή μου μαζί του. Τον αγάπησα σε υπερβολικό βαθμό, τον εμπιστεύτηκα ενώ γενικά δυσκολεύομαι να εμπιστευτώ τους ανθρώπους.
Τον Φεβρουάριο του ’20 δηλαδή στα πέντε χρόνια κατάλαβα οτι μου λέει ψέματα, ότι μιλούσε με άλλες, και είχε περίεργες επαφές και με την ξαδέρφη του. Εκείνος προσπαθούσε να με βγάλει τρελή και υπερβολική σε όσα υποπτευομουν. Είμαι η πρώτη που γνώρισε στους γονείς του και γενικά σε όλους του τους συγγενείς εκτός από την συγκεκριμένη ξαδέρφη. Δεν ερχόταν ποτέ σε επικοινωνία μπροστά μου μαζί της και πολλές φορές καταλάβαινα ότι έχουν βρεθεί και δεν μου το έλεγε και φυσικά το αρνιόταν. Τον Αύγουστο του είπα να χωρίσουμε γιατί έβλεπα πως δεν άλλαζε και είχα κουραστεί να με πληγώνει. Δύο μήνες εγώ ήμουν χάλια έκανα εμετούς από τα κλάματα μου έπεφτε η πίεση και λιποθυμουσα και κατέληξα στο νοσοκομείο. Σκεφτόμουν να κάνω πολύ άσχημα πράγματα στον εαυτό μου μόνο και μόνο για να σταματήσει ο πόνος και είχα τρομάξει. Σε όλο αυτό το διάστημα του έστελνα και τον έπαιρνα τηλέφωνα και δεν απανταγε σχεδόν ποτέ. Μου φαιροταν λες και εγώ τον πληγωσα και τον προδβσα κι όχι το αντίθετο.Είχαμε βέβαια βρεθεί μια φορά μέσα σε αυτούς τους δύο μήνες και παρατήρησα ότι είχε κλείσει το κινητό του όσο ήμασταν μαζί. Όταν κάπως συνηλθα από αυτα ο άνθρωπος αυτός με ξανά προσέγγισε και ήρθαμε ξανά κοντά για περίπου μια εβδομάδα. Στην μια εβδομάδα ανακάλυψα ότι τους δύο μισι μήνες που ήμασταν χωρισμένοι τους πέρναγε σε ταξίδια και σε ξενοδοχεία με την ξαδέρφη του και είδα κάποια μηνύματα χωρίς εκείνος να το ξέρει που μου επιβεβαίωσαν ότι τελικά με κερατωνε με την ξαδέρφη του κι όλες μου οι υποψίες ηταν αληθινές. Δεν αντέδρασα και έφυγα μέσα στη νύχτα όσο εκεινος κοιμόταν. Φοβόμουν για τον εαυτό μου δεν άντεχα άλλο πόνο δεν ήθελα να φτάσω πάλι σε αυτό το σημείο της τρέλας. Όταν του είπα ότι πλέον ξέρω και για αυτό έφυγα μου είπε ότι με αγαπάει πολύ και ότι τα έκανε όλα για να μη με χάσει. Όλα αυτά έχουν γίνει πολύ πρόσφατα. Είμαι σε πολύ άθλια κατάσταση. Προσπάθησε να με προσεγγίσει ξανά αλλά τον σταμάτησα και του είπα να μη με ξανά ενοχλήσει χωρίς πραγματικά να το θέλω. Έχω μια κόρη 8 χρόνων και νιώθω απίστευτη πίεση να κάνω το οτιδήποτε. Ντρέπομαι που το λέω αλλά έτσι είναι. Φοβάμαι μη χαθώ ξανά και πέσω όσο είχα πέσει. Πως γίνεται να συνεχίζεις να αγαπάς κάποιον που σε διέλυσε τόσο και να τον θες ακόμα στην ζωη σου; πίστευα ότι είναι ότι καλύτερο μου έχει συμβεί και με διέλυσε με όποιον τρόπο μπορούσε.
Είμαστε σε καραντίνα και έχω σταματήσει την δουλειά, νιώθω ότι αρρωσταίνω.
Αν θα μπορούσατε να με βοηθήσετε κάπως θα το εκτιμούσα πολύ ειλικρινά. Σας ευχαριστώ.

Από τον/την: Σταυρούλα


Αγαπητή Σταυρούλα,

Σε ευχαριστούμε που θέλησες να μοιραστείς την ιστορία σου και ελπίζω να μπορέσω να σε βοηθήσω να ξεκαθαρίσεις μέσα σου κάποια πράγματα.

Αρχικά θα ήθελα να σου πω ένα μπράβο για την δύναμη σου και το θάρρος σου να μιλήσεις ανοιχτά για κάτι τόσο προσωπικό, που όπως φαίνεται σε έχει στιγματίσει.

Φαίνεται να είχες δοθεί ολοκληρωτικά στον άνθρωπο αυτό, να είχες ακουμπήσει πάνω του και να είχες αρκετές φιλοδοξίες για την σχέση αυτή. Φαίνεται ακόμη, πως τα συναισθήματά σου είναι πολύ έντονα και αληθινά, ακόμη και έπειτα από όλα όσα συνέβησαν. Δεν έχεις φταίξει κάπου σε όλο αυτό, ερωτεύτηκες και ήθελες απλώς να το ζήσεις. Ωστόσο, όπως δείχνει η ιστορία αυτή, ο πρώην σύντροφός σου δεν ήταν ξεκάθαρος απέναντι σου, δεν είχε μέσα του κατασταλάξει συναισθηματικά με αποτέλεσμα να σε πληγώσει. Μπορώ να καταλάβω τον πόνο σου, καθώς γκρεμίστηκε η εικόνα που είχες φτιάξει για τον άνθρωπο αυτό, διαλύθηκε το όραμα σου για την συνέχιση της σχέσης αυτής. Η απώλεια μια σημαντικής σχέσης είναι ένας μικρός θάνατος. Εμπεριέχει πολλά στοιχεία του πένθους και είναι κάτι ανθρώπινο. Αποχωρίζεσαι ένα κομμάτι του εαυτού σου. Χρειάζεται να αποδώσουμε τον αντίστοιχο χρόνο και χώρο, ώστε να βιώσουμε όλα τα συναισθήματα που συνοδεύουν έναν χωρισμό.

Φαίνεται να πέρασες δύσκολα μετά τον χωρισμό, ωστόσο στο μετέπειτα κάλεσμα του, ανταποκρίθηκες θετικά. Τότε, διαπίστωσες πως εκείνος για άλλη μια φορά δεν ήταν έντιμος, ούτε έτοιμος για μια νέα αρχή.

Καμιά φορά, το συναίσθημα μας είναι τόσο έντονο που μας παρασέρνει. Αφήνουμε στην άκρη την λογική καθώς θέλουμε να ικανοποιήσουμε τις συναισθηματικές μας ανάγκες. Χρειάζεται όμως να αναρωτιόμαστε τι συνέπειες θα έχει αυτό στην ζωή μας.

Οι πράξεις μετράνε πολύ περισσότερο από τα λόγια. Δεν θα ήθελα να είμαι κάθετη, όσον αφορά τις ευκαιρίες που δίνουμε στους ανθρώπους. Κάθε περίπτωση είναι μοναδική και καθένας ανάλογα με τα δεδομένα που διαθέτει, μπορεί να αποφασίσει αν αξίζει να δώσει άλλη ευκαιρία ή όχι. Κάποιες φορές, το να αφήνουμε πίσω μας έναν άνθρωπο ή μια κατάσταση πονάει πολύ. Όμως θα πόναγε πολύ παραπάνω αν εξακολουθούσε να υπάρχει στη ζωή μας.

Θα ήθελα να σκεφτείς, τι είναι αγάπη για εσένα. Τι είναι ο έρωτας για εσένα και τι είναι η ευτυχία; Εμπεριέχεται μέσα στους ορισμούς που αποδίδεις, όλο αυτό που σε έκανε να βιώσεις αυτός ο άνθρωπος;

Στρέψου στο μέσα σου. Βάλε τα όρια σου. Πως θέλεις να σου φέρονται οι άλλοι, οι σχέσεις σου, οι φίλοι σου; Τι επιτρέπεις να δέχεσαι ως Σταυρούλα, τι όχι; Τι θεωρείς αποδεκτό σε μια σχέση, τι όχι; Παίζει ρόλο για εσένα η ύπαρξη εμπιστοσύνης και ειλικρίνειας, και αν ναι σε πόσο βαθμό;

Απαντώντας σε αυτά ενδεχομένως να καταφέρεις να επαναξιολογήσεις την κατάσταση. Να θυμάσαι πως είναι στο χέρι σου η ζωή σου. Εσύ αποφασίζεις για αυτή. Κανείς δεν μπορεί να σου υποδείξει τον τρόπο που θα αποφασίσεις να ζήσεις. Μην επιτρέπεις σε άλλους να ορίζουν την ζωή σου. Πάρε τον χρόνο σου να συναντηθείς ξανά με τις ανάγκες σου και τις επιθυμίες σου. Φρόντισε τον εαυτό σου βρες τις ισορροπίες σου. Η ζωή δεν είναι πάντα εύκολη, όμως οι δυσκολίες είναι για να μας κάνουν πιο δυνατούς και πιο ανθεκτικούς. Εστίασε σε αυτά που σου δίνουν δύναμη να συνεχίσεις. Συνδέσου με τα οικεία σου πρόσωπα. Επίτρεψε σε αυτά να απαλύνουν τον πόνο που νιώθεις.

Αν δυσκολεύεσαι αρκετά και νιώθεις πως δεν μπορείς στην παρούσα φάση να ανταποκριθείς σε όλο αυτό, μη διστάσεις να ζητήσεις βοήθεια από έναν ειδικό ψυχικής υγείας.

Παραμένουμε στην διάθεσή σου.

Καλή συνέχεια!

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories