Ψtalk: “Είμαι 30, οι σχέσεις μου δεν με γεμίζουν”
Ψtalk: “Είμαι 30, οι σχέσεις μου δεν με γεμίζουν”

Ψtalk: “Είμαι 30, οι σχέσεις μου δεν με γεμίζουν”

Νιώθω πως δεν μπορω να είμαι με κάποιον..είμαι 30, είχα μεγάλες σχέσεις και όλες τελείωσαν γιατι στο τέλος νιωθω ότι έχω κάνει πολύ λαθος επιλογή.. ότι ο άλλος δεν με γεμίζει.. αντιλαμβάνομαι ότι εγώ έχω το θέμα..

Από τον/την:Ματινα


Καλησπέρα Ματίνα,

αρχικά σε ευχαριστώ πολύ για το μοίρασμα της ιστορίας σου μαζί μας.

Οι σχέσεις είναι μία δύσκολη διαδικασία ,όπως έχω αναφέρει, χρειάζεται διάφορα συστατικά για να είναι ισορροπημένη . Ισορροπία επίσης είναι κάτι το οποίο βρίσκεται κάθε στιγμή μέσα στην σχέση και δεν επιτυγχάνεται μία και για πάντα. Στις σχέσεις χρειάζεται προσωπικός χρόνος και εξέλιξη , από κοινού εξέλιξη και ουσιαστική επικοινωνία των μελών της.

Ακούγοντας να λες ότι αντιλαμβάνεσαι το πρόβλημα το έχεις εσύ, μπορω να συμεριστώ τη μοναξιά που φέρνει η ευθύνη που δεν μοιράζεται στην σχέση ισότιμα ανάμεσα στα μελη της. Επίσης ακούγοντας οτι είχες μεγάλες σχέσεις και όλες τελείωσαν επειδή δεν σε γέμιζε η σχέση  επίσης στεναχωριέμαι για τη μοναξιά εκεί. Παρατηρώ ότι μένεις μόνη στις σκέψεις σου και ίσως αυτό να είναι κάτι που λείπει στην σχέση σου, ίσως ένα άτομο που να μπορούσε να ακούσει το ειλικρινές μοίρασμα σου με ενδιαφέρον να ήταν ένας σύντροφός που ψαχνεις;

Μου φαίνεται πως έχεις γεμίσει απογοητεύσεις ακούγοντας σε να λες ότι νιώθεις ότι δεν μπορείς να είσαι με κάποιον. Λες οτι εσυ εχεις το θέμα βέβαια η σχέση έχει δύο μέλη, οπότε δεν γίνεται να έχεις μόνο εσύ το θέμα, αλλά εφόσον με αυτό ασχολούμαστε εδώ, θα ήθελα να σου πω ότι ίσως χρειάζεται να βάλεις κάποια ερωτήματα για το πώς να υποστηρίξεις τα όριά σου και να σεβαστείς αυτή την επιλογή που θες για σύντροφο. χωρίς αυτό βέβαια να σε εγκλωβίζει, αντιθέτως θα σε βοηθήσει ώστε να μην σπαταλάς το χρόνο σου και να αφοσιώνεις ενέργεια εκεί που επιθυμείς.

Ελπίζω οι απογοητεύσεις να σταματήσουν και να ανακαλύψεις την γαλήνη που φέρνει η ουσιαστική ψυχική επαφή.

Έχε πίστη και απόλαυσε την διαδρομή.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories