Ψtalk: “Είμαι πολύ απαισιόδοξη.”

Ψtalk: “Είμαι πολύ απαισιόδοξη.”

Ειμαι πρωτοετης φοιτητρια και νιωθω οτι δε θα βγαλω τη σχολη. Επισης ειμαι πολυ απαισιοδοξη για παραδειγμα τις περισσοτερες φορες δε βλεπω τα πραγματα απο τη θετικη τους πλευρας με αποτελεσμα ολο αυτο να με “ψυχοπλακωνει” και να μενω στασιμη …θα ηθελα παρα πολυ να αλλαξω αυτη την κατασταση αλλα δυστυχως εκεινη τη στιγμη κατακλιζομαι απο αυτα τα συναισθηματα. Ευχαριστω για τον χρονο σας

Από τον/την: Μαρία


Αγαπητή Μαρία , θα ήθελα αρχικά να σε ευχαριστήσω που μοιράστηκες μαζί μας τις προσωπικές σου σκέψεις και να αναφέρω πως κατανοώ απόλυτα τις ανησυχίες που εκφράζεις.

Η χρονική στιγμή κατά την οποία ξεκινά κάποιος τη φοίτηση του συχνά σηματοδοτεί και τη μετάβαση του σε μία εποχή γεμάτη καινούργιες  εμπειρίες, γνωριμίες και ερεθίσματα. Η έναρξη των σπουδών αν και συνήθως αποτελεί μια ευχάριστη περίοδο, δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να προκαλέσει άγχος καθώς και αρνητικά συναισθήματα.

Συχνά είναι πιθανό κανείς να αισθάνεται πίεση ακόμη και άγχος για το αν θα καταφέρει να ανταποκριθεί πλήρως στις νέες ευθύνες. Το πέρασμα από τη σχετικά σταθερή ομπρέλα του σχολικού περιβάλλοντος ενδέχεται να προκαλέσει αίσθημα ανασφάλειας ακόμη και αδυναμίας.

Ωστόσο, θα σου πρότεινα να στρέψεις την προσοχή σου στο πόσο σημαντικά θα λειτουργήσει υπέρ της προσωπικής σου εξέλιξης αυτή η αλλαγή και η επαφή σου με έναν καινούργιο κόσμο που ανοίγεται μπροστά σου.

Είναι σημαντικό να αναφέρουμε πως αν η στάση σου απέναντι στα πράγματα είναι τις περισσότερες φορές απασιόδοξη και αυτό σου προκαλεί πλήθος δυσάρεστων συναισθημάτων όπως ανέφερες, θα μπορούσες στο μέλλον να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό. Μάζι θα έχετε τη δυνατότητα να θέσετε σε εφαρμογή ένα εξατομικευμένο σχέδιο δράσης ώστε να περιορίσεις τις αρνητικές σκέψεις και να δημιουργήσεις τη στάζη ζωής που εσύ επιθυμείς ώστε να αισθάνεσαι περισσότερο αισιόδοξη και δυνατή.

ΚοινοποίησηFacebookLinkedIn
Συμμετοχή στη συζήτηση

Archives

Categories